Intim szappan cickafarkkal


Megpróbáltam olyan alapanyagokat összeválogatni, amik kifejezetten nőiesek. A cickafark igazi női bajokra való, kívül-belül ható gyógyír (mutassatok egy férfit, aki hajlandó lenne meginni a cickafark teát Big Smile. Ahogy Viki, úgy én sem tudtam elvonatkoztatni a tejsavótól, ami nekem is itthon terem a napi kefiremből. Egy kis kecsketejporral erősítettem a tej jótékony hatását, hogy jusson a laktobaciknak is. Enyhe antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású illóolajakat álmodtam bele, nehogy az illatosítás miatt irritáló legyen. Egyszerű, diszkrét, nőies illatú szappan lett.

Hozzávalók
 • 200g olívaolaj
 • 200g pálmaolaj
 • 52g NaOH
 • 100ml tejsavó
 • 50ml cickafark tea
 • 1 tk kecsketejpor
 • 1ml levendulaolaj
 • 1ml pálmarózsaolaj

Intim szappan cickafarkkal

Elkészítés

A cickafarkból a kis térfogat miatt nagyon sűrű teát főztem, majd összeöntöttem a tejsavóval és az egészet hűtőben jól lehűtöttem, mielőtt a lúgot elkezdtem oldani benne. A pálmaolajat és az olívaolajat olvadásig melegítettem. A kecsketejport és a kukoricakeményítőben elkevert illóolajokat a szalag fázisban adtam hozzá. Két nap után vágtam fel.

Intim szappan, , , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Mesu
Lakhely: Budapest

Szerintem egy csomó gondunk-bajunk elsődleges megoldása, hogy elkezdünk vele foglalkozni. Ha figyelmet kap egy testi-lelki terület, az az első meghatározó lépés a gyógyulása felé. Hiszek a természetes megoldásokban, mert kicsit lassabban ugyan, de tartósan állítják helyre a rendet. Nem mellesleg sokkal biztonságosabban, a károkozás sokkal kisebb kockázatával, mint a gyorsan, látványosan, de csak ideig-óráig ható high-tech vegyszerek, legyen szó kozmetikumról vagy gyógyszerről. Nekem a kencézés a szívem csücske, így nem volt meglepetés, hogy innét kezdtem a természetes felé nyitni. Segített az elindulásban a húgom ekcémával küzdő pici fia is. Nagyon jó érzés, hogy az anyja bizalommal használja és szereti a neki kevert krémeket. Már most nagyon sokat tanultam ennek a csapatnak a motorjaitól, és remélem, még többet fogok!

26 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • Marcsy szerint:
   
  2014. 06. 22. 21:45

  Kedves Mesu! Nagyon küszönöm a válaszod!

 • Mesu szerint:
   
  2014. 06. 22. 09:59

  Kedves Marcsy!

  Ha van kefirgombád, vagy ilyesmid, azzal a legkönnyebb. De ha csak megaltatsz egy kis tejet (utóbbihoz rendes tejet kell beszerezni, mert a bolti sosem alszik meg), azzal tudsz nyerni tejsavót. Az én intim szappanjaimat mindig nagyon szeretik.

 • Marcsy szerint:
   
  2014. 06. 21. 21:16

  Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy tejsavót hogy csináltok? Intim szappant szeretnék csinálni. Ti már csináltatok? Mi a véleményetek róla?

 • Bujuli szerint:
   
  2013. 03. 13. 12:00

  Kedves Mesu! Köszönöm a válaszodat. Big Smile

 • Mesu szerint:
   
  2013. 03. 12. 21:37

  Kedves Bujuli!

  Én nem hagynám ki azt a sok értékes anyagot, ami a tejsavóban van. Wink Ha csak az a gond, hogy nincs otthon, könnyen tudsz előállítani magadnak egy keveset egy csomó módszerrel. Szerintem ebben az esetben a tejsav önmagában nem ad hozzá semmit, mivel csak egy üres savmolekula, maximum a lúgból semlegesít egy keveset (ez persze elenyésző), és marad egy kis laktát, amire szappanban nem sok szükségünk van.

 • Kincs szerint:
   
  2013. 03. 10. 13:34

  Yes

 • Bujuli szerint:
   
  2013. 03. 10. 12:58

  Szerintetek tejsavó helyettesíthető pár csepp tejsavval a szalagfázisban?

 • Mesu szerint:
   
  2013. 03. 05. 10:25

  Kedves Sutibaba!

  Szerencsés vagy! Én csak életveszélyes fenyegetések kíséretében tudok bármilyen gyógynövényt lenyomni az uram torkán, pedig még el is ismeri, hogy jót tesznek neki. Wink

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 03. 04. 23:23

  Kedves Sutibaba Rose
  A cickafarkfű nagyon „jó a gyomor problémákra, a gyulladásra és nyugtató hatása van, kiváló a légcsőhurutra, erős fertőtlenítő, gyomor és bél gyulladás csökkentő, könnyíti az epe működését, enyhíti az aranyeres tüneteket”, úgyhogy egyáltalán nem csak női tea Wink

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 03. 04. 23:16

  Kedves Mishakal,
  Bármilyen por alakú adalékot is használjunk a szappanban, muszály elkeverni (feloldani) valamiben, mert különben a meleg masszában összecsomósodik. A vízben oldódó anyagokat a lúgoldó folyadékból kivett, a zsírban oldódókat pedig az olajkeverékből kivett kis mennyiségben keverhetjük el, amelyet mindkét esetben a szalagosodáskor vissza keverünk a masszába. Ezzel semmi kárt nem okozunk a szappannak, hiszen a szalagosodás a szappanosodásnak a kezdete, de így sokkal könnyebben és biztosan csomómentesen el tudjuk oszlatni az adalékokat.

 • Sutibaba szerint:
   
  2013. 03. 04. 23:16

  Akkor jön a kivétel erősíti a szabályt: A barátom amikor nálunk volt, az ott lévő kétféle teából a cickafark teát itta… végül is baja nem lesz tőle, de mondtam neki, hogy az női bajokra van, erre a válasz, de az finomabb. Grin

 • Mesu szerint:
   
  2013. 03. 04. 22:23

  Ez tényleg nem jutott eszembe, köszönjük! Big Smile A kevés bázisolajba keveréstől ódzkodtam, féltem, hogy utána nem tudom eléggé eloszlatni, meg abban úgysem történik oldódás.

 • Mishakal szerint:
   
  2013. 03. 04. 22:07

  Én is hallottam már ezt a módszert azért is kérdeztem hogy ő konkrétan melyiket próbálta. Te próbáltad valamelyiket?

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 03. 04. 21:59

  Kedves Mesu és Mishakal!
  A problémátok megoldása pofon egyszerű Big Smile
  1. a lúg feloldása előtt a kimért vízből kiveszünk 1 evőkanálnyit, s abban keverük el a tejport
  2. a lúgot feloldjuk, az olajokat felmelegítjük
  3. a lúgoldatot a zsírokba ötjük és a szalagosodásig mixeljük
  4. a szalagosodáskor a masszába keverjük (nem mixeljük!) a tejporos keveréket.
  No, mit szótok? Wink

 • Mishakal szerint:
   
  2013. 03. 04. 21:43

  Jaaaaaaaa, oké Grin Grin

 • Mesu szerint:
   
  2013. 03. 04. 21:37

  …úgy értettem, szárazon, a csomagolásban csomósodik össze, azokat a golyókat kell megszüntetni, mielőtt a masszába kerül a por Big Smile

 • Mishakal szerint:
   
  2013. 03. 04. 21:33

  Csomókba?? Atyaég akkor ez sem teljesen probléma mentes Smile Úgy látszik a tejes dolgok már csak ilyenek….Köszönöm a választ Smile

 • Mesu szerint:
   
  2013. 03. 04. 21:31

  Ne sokáig keverd, mert aztán túl sűrű lesz! Ezt a határt én sajnos rendszeresen átlépem. Confused Én krémesebbnek érzem az érett szappant, de lehet, hogy csak elfogult vagyok.

 • Mesu szerint:
   
  2013. 03. 04. 21:26

  Mishakal, most olvastam a máshová írt kérdésedet, úgyhogy kicsit kiegészítem a válaszom. Ez előtt a kísérlet előtt a feloldott lúgba tettem a tejport, de nekem úgy besárgult a szappan. Arra figyelj, hogy a kecsketejpor hajlamos csomókba összeállni, azokat mindenképp nyomkodd szét. Ennyit tudtam még hozzátenni. A többieknek sokkal több tapasztalatuk van, biztos lesz még jó pár hasznos ötletük.

 • Mishakal szerint:
   
  2013. 03. 04. 21:21

  Meddig kevergetted még a masszát a tejpor belerakása után? Észrevehető a különbség a tejpor nélkül készülthöz képest?

 • Mesu szerint:
   
  2013. 03. 04. 21:19

  Kedves Mishakal!

  Annyit olvastam a bebarnuló tejről, hogy fel sem merült bennem, hogy rendes tejjel kísérletezzek. Teljesen homogén volt a massza, mielőtt formába öntöttem volna. Hat hét érés után próbáltam ki először, és nem is kellett több időt adnom neki.

 • Mishakal szerint:
   
  2013. 03. 04. 20:50

  Kedves Mesu
  Jól értem hogy a tejport por állapotában keverted a masszához? Feloldódott rendesen?
  És meddig érlelted?

 • Mesu szerint:
   
  2013. 03. 04. 20:47

  Hidd el, egyáltalán nem! Allergiás vagyok a kamillára, én aztán tudom, mit jelent ha ott elkezd csípni (mert pl. nem vettem észre, hogy valahol kamillás klotyópapír van). Alaposan leteszteltem, mielőtt bárkinek adtam belőle. Egyébként én az arcomra is kamaszkorom óta szappant használok, és tíz évig napi szinten úsztam könyékig a méregerős kórházi fertőtlenítőkben különösebb panasz nélkül, úgyhogy biztosan kevésbé vagyok érzékeny az ilyen behatásokra.

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 03. 04. 20:03

  És nem csíp egyáltalán?
  Megmondom neked őszintén miért kétkedem: szappannal ugyebár nem mosunk fogat, és hát az intim terület nagy részét is csak nyálkahártya fedi, nem pedig bőr. Sokakat arcmosáskor is irritál a szappan, mert a szemhez közel kerülve csíp és könnyezést okoz…

 • Mesu szerint:
   
  2013. 03. 04. 19:58

  Kedves Biofeleség!
  Mint a vaj, olyan! pedig régen vért izzadtam, ha véletlen elfogyott az egyetlen intim lemosó, amit bírtam.

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 03. 04. 11:19

  Kedves Mesu,
  Próbáltad már ezt a szappant intim terüetekre? Nekem egy kicsit erősnek tűnik…

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.