Feketenadálytő kenőcs


Népiesen összeforrasztó fűnek nevezték ezt növényt. Törésekre, ficamra, zúzódásra, még nyílt sebekre is ajánlják a feketenadálytő krémet. A krém vagy a növényből készített tinktúra hasznos bedörzsölő reumás és ízületi fájdalmak esetén.

Egy másik módszer a feketenadálytő gyökérből kenőcs készítésére: 10 evőkanál friss gyökeret meg kell reszelni és 11 evőkanál megolvasztott zsiradékba (vaj, margarin, disznózsír) kell tenni, jól össze kell keverni egy fakanál segítségével, levesszük a tűzről, és lefedve 12 órát állni hagyjuk, felmelegítjük és leszűrjük gézen keresztül, hűtőszekrényben tároljuk.

Hozzávalók
  • 25 g méhviasz
  • 100-200 g napraforgó vagy olíva olaj
  • 50 g szárított feketenadálytő gyökér

Feketenadálytő kenőcs

Elkészítés

Hasonlóan készítjük, mint a körömvirág krémet. Vagy néhány hétre napos helyre tesszük a zárt üvegben lévő gyökeret olíva olajjal, vagy nagyon kis lángon, gőz fölött pár órát letakarva főzzük. Ezután hozzáolvasszuk a méhviaszt, és kész is.

Reuma-izület-visszér, További gyógykencék, , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Keku
Lakhely: Románia, Nagyenyed

Márkus János a nevem, 44 éves fiatal ember va- gyok. Tudomány kedvelő, többek között fitoterápia. Jelentek meg receptjeim belföldi, de külföldi szaklapokban is (Elixir magazin 1998, július,Méhviasz és fenyőgyanta kenőcs, és Reuma kenőcs, ezt szaba dalmaztattam, mert találmányom). Könyvet is írtam: Gyógynövény készítmények: kenőcsök, tinktúrák, szi- rupok, pilulák, több mind 100 kenőcs recept van. Jelenleg a Hulda Clark zapper készülékét tanul- mányozom, meg a magnetront (a mikróhullámú sütőből). Többmyire könyvekből sajátitottam el a fitoterápiát. Sokat jártam az erdőt mezőt, Maros partját gyógynövényeket gyüjtve. Több mind 100 fajta gyógynövényt használtam a munkám során. Több mind 200 betegnek adtam kezelést. Inkább a készítményekre szakosodtam, mer kiadosak, a teákat mindig meg kell főzni, le kell szűrni. Nem vagyok megnősülve, a tudományoknak élek. Nem dohányzom nem fogyasztok alkoholt. Hívő vagyok. Pünkösdi gyülibe járok. A Facebook-on a János Márkus néven vagyok elérhető. e-mail: janosm3@gmail.com Nagyon szép az önök honlapja, nagyon bő, sok és pontos tájékoztatóval szolgál, ami könnyen meg értjető, sőt meg is valositjató. Fogadják munkájukért öszinte elismerésemet. Tisztelettel: Márkus János, Nagyenyedről (ro.Aiud) Erdélyből

10 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • lindiii szerint:
     
    2014. 09. 15. 09:10

    Köszönöm Smile

    Már szedem is fel a feketenadálytővemet a kertemből.

  • Keku szerint:
     
    2014. 09. 12. 22:15

    Disznózsírral egyszerű kenőcsöt készíteni, megolvasztjuk a disznózsírt és
    ebbe főzzük a gyógynövényt. 100-500 g zsiradékba tehetünk 50-100 g növényt,
    ha friss gyógynövénnyel dolgozunk akkor dupla adagot tehetünk, ha szárított
    gyógynövénnyel dolgozunk akkor kevesebb kell. Nincs mit elrontani, ha több
    gyógynövényt sikerül tenni mind amennyi a zsiradék akkor még teszünk zsíra-
    dékot. Én vajból készítem a kenőcsöket, 82-83% zsírtartalmú vajat használok, ami
    200 g-os.A fentiekben van több változat fekete nadály kenőcs készítésére. De a leg
    egyszerűbb úgy készíteni mind a körömvirág kenőcsöt. Ha véletlenül sok a zsíradék,
    vaj és kevés a gyógynövény akkor még teszünk gyógynövényt. Én 3-4 napig főzők
    egy kenőcsöt, és van amikor eszembe jut, hogy még lehetne valamit hozzáadni,
    vagy egy gyógynövényt, hát akkor hozzá adom.

  • lindiii szerint:
     
    2014. 09. 12. 11:36

    Ha disznózírra készítem, akkor azt hogyan kéne?

  • Keku szerint:
     
    2014. 08. 07. 21:07

    Kedves Kicsimedve!
    Olajos kivonás-készítmény (bármilyen növényi olajos kivonat) esetében a növényt
    3-6 hétig kell áztatni az olajban,napos-meleg helyen. Nem számít, hogy milyen lesz
    a növény (itt a fekete nadály gyökér), lágy vagy kemény, az a fontos, hogy a kivonás
    minél jobb-teljesebb legyen, én csak fekete nadály gyökér tinktúrát ké
    szítettem, de ezt fekete lett, mind a Coca Cola, még ragadt is. Az igaz készítettem
    orbáncfű olajos kivonatot is, ez szép piros színű lett, de sokat hagytam a napon
    állni. Télen lehet az olajban főzni a gyógynövényt, esetleg vízfürdőn, így meg
    lesz hamarabb. Én most nem érek rá fórumozni. Nagyon sok a munkám, 26 féle
    gyógykenőcsöm van, most készül 2 újabb kenőcs, neuralgiára és nyaki spondi-
    lozisra. Akkor megyek gyógynövényeket gyűjteni, és a kenderkefű meg a japán
    keserűfű gyógyhatását tanulmányozom. Állandóan tanulok is. Akkor rengeteg
    telefon hívást kapok, meg imelt is, plusz dolgozom egy gyárba is. Meg jelent a
    könyvem is, egy ingyenes Osztrák könyvkiadónál. Recepteket küldök be újságba,
    meg honlapra (Dacic Cool). De nem felejtkeztem meg rólatok, a szívemen van,
    hogy egy jó cellulitis elleni kenőcsöt és tinktúrát tegyek fel a honlapra.

  • Kicsimedve szerint:
     
    2014. 08. 06. 16:10

    Lenne egy kerdesem. Egy hete allnak a fekete nadaly gyokerek az olivaolajban, de meg mindig kemenyek. Ilyen kell legyen vagymeg hagyjam allni? Neutral

  • Kincs szerint:
     
    2013. 08. 01. 10:58

    Kedves Keku!

    Hány hétig érdemes ezt macerálni?

    Köszi,üdv.:Kincs

  • csipike 1 szerint:
     
    2013. 07. 07. 15:48

    ez a recept nagyon tuti.már én is elkészítettem és bevált.a páromnak ínhüvely gyulladása van,és ez a krém csodát tesz vele.megszűnik a fájdalma.észre vettem,hogy ha napokon keresztül masszírozom neki a kezét,akkor már jobban betudja hajlítani.ezt a csoda növényt tavaly már a gyógynövény kertembe is beültettem.

  • aldasozon szerint:
     
    2013. 03. 14. 10:15

    Tinktúrát szeretnék készíteni a fekete nadálytőből. Tud valaki egy jó kis receptet hozzá? Hol tudom beszerezni a növényt és a hozzávalókat? Köszönöm segítségeteket.

  • nikimano szerint:
     
    2013. 02. 09. 15:26

    jól hangzik a recept, már nagyon elegem volt a “naturland”-os krémből, amiben kb. az összes rossz összetevő szerepel, most kezdem csinálni. Kb. hány órát kell főzni? Köszönöm!

  • Kincs szerint:
     
    2012. 07. 12. 17:13

    Yes

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.