ACSALAPU, KÁPTALAN GYÖKÉRBŐL KENŐCS


Mivel sokan félnek használni keratolikus-hámlasztó vegyszereket tartalmazó tyúkszemírtót ezért bátorkodtam e szerény receptet megosztani veletek. Én se készítettem el, de elfogom készíteni a kenőcsöt. A patak partján láttam viritani az acsalapu leveleit, latin neve Petasites hybridus. Belsőleg jó a gyökér: epilepsziára, asztmára, köhögésre, rekedtségre, ízületi gyulladásra, rákra.
Külső alkalmazás: aranyér, sebek, lábfájásra, ficamra.

Ez a kenőcs hatásos tyúkszemre, mindennap be kenjük evvel a kenőccsel a tyúkszemet, négyszer-ötször is naponta.

Aki nem szereti a disznózsírt használhatja a  következő alapkrémet: 250 g olíva olaj, 200 g olvasztott vaj és 50 g méhviasz. 500 g alapkrémet kapunk, ezt fel lehet használni más krém készítésére is. Én még arcápoló krémet is készítettem belőle.

Hozzávalók
  • 250 g disznózsír
  • friss 4-6 acsalapu gyökér

ACSALAPU, KÁPTALAN GYÖKÉRBŐL KENŐCS

Elkészítés

Egy serpenyőbe felolvasszuk a disznózsírt, ehhez hozzáadjuk a friss jól megmosott és felaprított acsalapu gyökeret, hagyjuk többször fellobbanni, jól összekeverjük. Levesszük a tűzről, másnap megint megolvasszuk, jól összekeverjük, 3-4 napig állni hagyjuk, de minden nap felmelegítsük olvadás pontig, újra felolvasszuk és leszűrjük. Még folyékony állapotba megfelelő edényekbe töltsük.

További gyógykencék, ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Keku
Lakhely: Románia, Nagyenyed

Márkus János a nevem, 44 éves fiatal ember va- gyok. Tudomány kedvelő, többek között fitoterápia. Jelentek meg receptjeim belföldi, de külföldi szaklapokban is (Elixir magazin 1998, július,Méhviasz és fenyőgyanta kenőcs, és Reuma kenőcs, ezt szaba dalmaztattam, mert találmányom). Könyvet is írtam: Gyógynövény készítmények: kenőcsök, tinktúrák, szi- rupok, pilulák, több mind 100 kenőcs recept van. Jelenleg a Hulda Clark zapper készülékét tanul- mányozom, meg a magnetront (a mikróhullámú sütőből). Többmyire könyvekből sajátitottam el a fitoterápiát. Sokat jártam az erdőt mezőt, Maros partját gyógynövényeket gyüjtve. Több mind 100 fajta gyógynövényt használtam a munkám során. Több mind 200 betegnek adtam kezelést. Inkább a készítményekre szakosodtam, mer kiadosak, a teákat mindig meg kell főzni, le kell szűrni. Nem vagyok megnősülve, a tudományoknak élek. Nem dohányzom nem fogyasztok alkoholt. Hívő vagyok. Pünkösdi gyülibe járok. A Facebook-on a János Márkus néven vagyok elérhető. e-mail: janosm3@gmail.com Nagyon szép az önök honlapja, nagyon bő, sok és pontos tájékoztatóval szolgál, ami könnyen meg értjető, sőt meg is valositjató. Fogadják munkájukért öszinte elismerésemet. Tisztelettel: Márkus János, Nagyenyedről (ro.Aiud) Erdélyből

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.