Mosogatószer kenőszappanból kb 200 ml


Kenőszappant háztartási olajhulladékból készítek. Ez a szappan a marószódás szappanokkal ellentétben nagyon jól oldódik vízben, tökéletes mosogatószer készíthető belőle.

Hozzávalók
  • 70g kenőszappan
  • 130g víz
  • illóolaj

Mosogatószer kenőszappanból kb 200 ml

Elkészítés

A kenőszappant kimérjük egy edénybe. Forrásban lévő vizet öntünk hozzá és kicsit szétnyomkodjuk benne. Állni hagyjuk néhány napig. Ha az oldat jó sűrű leszűrjük, tetszés szerint pár csepp illóolajat csepegtetünk hozzá és már használhatjuk is. Ha nem elég sűrű az oldat, de feloldódott már az összes szappan, akkor kevés mosószódás oldattal sűrííthetjük. Ehhez fél pohár vízhez egy kiskanál mosószódát oldjunk fel. Az így kapott folyadékból kanalanként adagoljunk a mosogatószerhez a kívánt sűrűség eléréséig. Minden adag után várjunk egy keveset, mert nagyon hamar olyan sűrűvé válhat, hogy aztán újra hígíthatjuk :) Illatosítsuk illóolajjal, és már használhatjuk is. Ha valakinek túlságosan szárítja a kezét, kevés citromsavas oldattal csökkenthető a lúgossága. Nálam még sosem okozott gondot, pedig a bolti szerektől szabályosan lehámlik a bőröm :(

Szőrtelenítés után, ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Gemoke
Lakhely: Budapest

Van egy vegyész diplomám, aminek rég nem örültem úgy, mint mikor rátaláltam új hobbimra. Szappanokat, kencéket és mindenféle tisztítószert készítek egyenlőre családomnak és barátaimnak.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.