Vadgesztenye kenőcs visszerekre


Gyulladást csökkentő, érzéstelenítő (fájdalom csillapító). Visszértágulat (láb) kezelésére javallt.

A kozmetikában így használjuk: 5-6 gesztenye belet főzünk 15 percig. Ezt mind borogatás tesszük az arcra, kétszer naponta, ez a rosacea (piros arcúság, seprűvéna, értágulat) kezelésére jó. Megjegyzés, itt nálunk ezen készítményeket orvosi ellenőrzés alatt kell szedni-használni!
Arcpakolás készítése: gesztenye belet megreszelünk és egyenlő arányba összekeverjük mézzel, 10 percig fent hagyjuk az arcunkon, ez nagyon zsíros arcbőrre jó, ezt orvosi ziliz főzettel ajánlott eltávolítani (lemosni) az arcról.

Hozzávalók
  • vadgesztenye tinktúra
  • lanolin
  • bio-vazelin

Vadgesztenye kenőcs visszerekre

Elkészítés

Kenőcs készítése: össze keverjük a megolvasztott 20 g bio-vazelint és a 100 g lanolint, amikor kezd kihűlni rendre hozzá keverjük a 100 ml gesztenye tinktúrát. Lanolin és bio-vazelin helyett használhatunk 120 g krém alapot (250 g olíva olaj, 200 g megolvasztott vaj és 50 g méhviasz, vagy 120 g disznó zsírt).

Reuma-izület-visszér, , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Keku
Lakhely: Románia, Nagyenyed

Márkus János a nevem, 44 éves fiatal ember va- gyok. Tudomány kedvelő, többek között fitoterápia. Jelentek meg receptjeim belföldi, de külföldi szaklapokban is (Elixir magazin 1998, július,Méhviasz és fenyőgyanta kenőcs, és Reuma kenőcs, ezt szaba dalmaztattam, mert találmányom). Könyvet is írtam: Gyógynövény készítmények: kenőcsök, tinktúrák, szi- rupok, pilulák, több mind 100 kenőcs recept van. Jelenleg a Hulda Clark zapper készülékét tanul- mányozom, meg a magnetront (a mikróhullámú sütőből). Többmyire könyvekből sajátitottam el a fitoterápiát. Sokat jártam az erdőt mezőt, Maros partját gyógynövényeket gyüjtve. Több mind 100 fajta gyógynövényt használtam a munkám során. Több mind 200 betegnek adtam kezelést. Inkább a készítményekre szakosodtam, mer kiadosak, a teákat mindig meg kell főzni, le kell szűrni. Nem vagyok megnősülve, a tudományoknak élek. Nem dohányzom nem fogyasztok alkoholt. Hívő vagyok. Pünkösdi gyülibe járok. A Facebook-on a János Márkus néven vagyok elérhető. e-mail: janosm3@gmail.com Nagyon szép az önök honlapja, nagyon bő, sok és pontos tájékoztatóval szolgál, ami könnyen meg értjető, sőt meg is valositjató. Fogadják munkájukért öszinte elismerésemet. Tisztelettel: Márkus János, Nagyenyedről (ro.Aiud) Erdélyből

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.