Láz elleni burgonyapakolás


Elsőre nagyon furcsának tűnhet aki még nem találkozott ezzel a régi népi gyógymóddal, de ha utánanézünk sok helyen írnak róla. A krumpli az ami segíthet, ha már a gyógyszerek sem érnek semmit.

Egyszer velem is megtörtént: Szűnni nem akaró lázam volt, néhány óránként szedtem egymásra a gyógyszereket, különböző lázcsillapítókat, de semmi haszna. Ekkor alkalmaztuk először sikeresen a reszelt krumplis talppakolást.

Fontos elmondanom, hogy nagyon hatásos módszer, de sosem a gyógyszer helyett használtuk, hanem utolsó szalmaszálként amikor már tényleg nem hatott más. Nekem mindig hatott, de akad, hogy nem használ, ilyenkor sürgősen irány az orvos.

A biogyógyászat nagyszerű, de ha komoly a helyzet ne tagadjuk meg a gyógyszereket.

Hozzávalók
  • régi zokni (esetleg géztekercs)
  • kb. 15 dkg burgonya (de lábmérettől függ: kisgyereknek kevesebb nagy lábú férfinak több)

Láz elleni burgonyapakolás

Elkészítés

Reszeljük le a krumplit majd töltsük meg vele a zoknit és húzzuk a lábunkra úgy hogy a talpunkon szépen szétterüljön, és a lábujjakhoz is jusson. Ha nincs erre használható zoknink akkor a beteg feküdjön hasra és a talpát pakoljuk meg a reszelékkel majd alaposan kötözzük be gézzel. Érdemes a pakolás alatt nejlonzacskót vagy törölközőt rakni a beteg lába alá, mivel a krumpli elég sok levet ereszt. Ha lement a láz, vegyük le a pakolást, és ne használjuk újra később. Ha 30-35 perc alatt nem vitte le akkor sajnos nem használ ez sem, mindenképp orvoshoz kell fordulni.

Megfázásra, További gyógykencék,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.