Fenyőolaj készítése és felhasználása reumára hűlésre


Mivel közeledik a hideg időszak megosztok egy jó Erdélyi népi receptet veletek. A fenyőolajat lehet használni belsőleg, de
itt inkább a külső alkalmazása kerül terítékre. A fenyőolajos szesz hatásos: izommerevségre, reumára, köszvényre, a végtagok fájdalmára. 50 ml fenyőolajat össze keverünk 50 ml egészségügyi szeszel, vagy 70 fokos etilalkohollal, jól össze kell rázni és kész is a bedörzsölő. Evvel állítolag be kéne kenni az egész testet, de én csak ahol fájt ott kentem be (a derekam, kétszer be kentem, és el is múlt), és be kell burkolozni egy rossz lepedöbe. Én nem csináltam így. Hűlés esetén be kel keni evvel az olajos szeszes bedörzsölővel a hátat és a mellkast, mindjárt javulást hoz. Akármilyen fenyő gyanta, vagy fenyő levél (tű) jó erre a célra.
Használat előtt felrázandó a fenyőolajos szeszes bedörzsölő! Ez a fenyőolajos reuma szesz egyi idő után meg szárad a
bőrön, így nem mocskolja a ruhát, ágyneműt, ezért is szeretem.

Hozzávalók
 • 150 ml olíva olaj
 • egy evőkanál fenyőgyanta
 • vagy: 200 g fenyőtű
 • 20 ml 70 fokos etilalkohol
 • 200 ml olíva olaj

Fenyőolaj készítése és felhasználása reumára hűlésre

Elkészítés

150 ml olíva olajat felmelegítünk és hozzákeverünk egy evőkanálnyi fenyőgyantát, ami után a fenyőgyanta feloldódott leszűrjük. Én megolvasztottam a fenyőgyantát és erre rá öntöttem az olíva olajat, ha kicsapódik , lehűl, akkor újra jól felmelegítsük, és leszűrjük, Vagy (akinek nincs fenyőgyantája): Még készíthetünk fenyőolajat 200 g felaprított fenyőtűből (levélből),ezt 20 ml etil alkoholba áztatjuk egy napig, hozzá adjuk a 200 ml olíva olajat, vízfürdőn kb. 3 órát főzzük, és leszűrjük.

Megfázásra, Reuma-izület-visszér, ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Keku
Lakhely: Románia, Nagyenyed

Márkus János a nevem, 44 éves fiatal ember va- gyok. Tudomány kedvelő, többek között fitoterápia. Jelentek meg receptjeim belföldi, de külföldi szaklapokban is (Elixir magazin 1998, július,Méhviasz és fenyőgyanta kenőcs, és Reuma kenőcs, ezt szaba dalmaztattam, mert találmányom). Könyvet is írtam: Gyógynövény készítmények: kenőcsök, tinktúrák, szi- rupok, pilulák, több mind 100 kenőcs recept van. Jelenleg a Hulda Clark zapper készülékét tanul- mányozom, meg a magnetront (a mikróhullámú sütőből). Többmyire könyvekből sajátitottam el a fitoterápiát. Sokat jártam az erdőt mezőt, Maros partját gyógynövényeket gyüjtve. Több mind 100 fajta gyógynövényt használtam a munkám során. Több mind 200 betegnek adtam kezelést. Inkább a készítményekre szakosodtam, mer kiadosak, a teákat mindig meg kell főzni, le kell szűrni. Nem vagyok megnősülve, a tudományoknak élek. Nem dohányzom nem fogyasztok alkoholt. Hívő vagyok. Pünkösdi gyülibe járok. A Facebook-on a János Márkus néven vagyok elérhető. e-mail: janosm3@gmail.com Nagyon szép az önök honlapja, nagyon bő, sok és pontos tájékoztatóval szolgál, ami könnyen meg értjető, sőt meg is valositjató. Fogadják munkájukért öszinte elismerésemet. Tisztelettel: Márkus János, Nagyenyedről (ro.Aiud) Erdélyből

2 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • VGyorgyi szerint:
   
  2012. 12. 01. 20:28

  Kedves János!
  Fenyőgyantát milyen boltban keressek Romániában? Szatmár-Udvarhely-Csíkszereda vonalon megyünk.

 • Kincs szerint:
   
  2012. 09. 19. 17:41

  Yes

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.