Óriás szappanbuborékok


Kedves Lukrécia, olvasva az általad feltöltött receptet gondoltam megosztom Veled az általam már többször használt recepteket alátámasztva egy csemetémről készült képpel. Enyhén szeles időben nagyon jó játék Smile

Hozzávalók
 • Recept I: 12 pohár víz
 • 1 pohár mosogatószer (nálam Jár; az olcsóbb nem vált be)
 • 1 pohár kukorica liszt
 • 2 ek.sütőpor (nálam egy csomag)
 • Recept II.: 1 rész glicerin (5 ml)
 • 5 rész mosogtószer (25ml)
 • 11 rész víz (55 ml)

Óriás szappanbuborékok

Elkészítés

Egy tálba mérjük ki a hozzávalókat, keverjük össze, két bot közé csésze alakban (a felső szár rövidebb, az alsó hosszabb) kössünk közepes vastagságú pamut fonalat és irány a szabadba :)

Más fürdőszerek, , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Balagi

10 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • Balagi szerint:
   
  2012. 09. 05. 20:48

  Kedves Maja!
  Igen, ez két különböző recept egy témára. Én a glicerineset jobban szeretem, de nem mindenki számára elérhető, viszont működik a másik is, tapasztalatból mondom. Jó időtöltést, kellemes perceket, üdv: Balagi

 • Maja szerint:
   
  2012. 09. 05. 18:57

  Kedves Balagi!
  A recept 2 az egy másik receptet jelent,vagy mi Question Question Question Question Mármint abból is készíthető egy kissebb adag?Mert glicerinem van!

 • Balagi szerint:
   
  2012. 07. 30. 12:24

  Kedves Áfonyaszörp!
  Örülök a sikerednek Yes Sok kellemes percet kívánok. Üdv: Balagi Wink

 • afonyaszorp szerint:
   
  2012. 07. 30. 10:56

  Kedves Balagi!
  Köszönöm a segítséget, sikerült megcsináljam az óriásbubikat Smile A fonalat lecseréltem cipőfűzőre az Aro-s mosogatószert pedig Lidl-isre cseréltem (Cleffect). Így már sütőpor se kellett hozzá Smile Köszönjünk az ötletet és a receptet Smile

 • Balagi szerint:
   
  2012. 07. 26. 22:00

  Kedves Áfonyaszörp!
  Nem tudom mi lehet a gond. Az Aro-s mosogatót nem ismerem, így arról nem nyilatkozom. Amikor először készítettem én vettem egy Tesco-sat, de kidobott pénz volt még ha olcsó is mert semmire sem mentünk, így lett Jar. Fontos, hogy sűrű és jól habzó legyen. A fonal nálam (elég) vastag kötőfonal, hogy jól magába vegye a folyadékot. Szerintem talán a fonalad nem jó. Én az arányokat a csésze méretével szabályozom, soknál nagy csésze, kevesebbnél kávés esetleg az is csak félig. Bár ehhez kell mennyiség, mert ahogy kiemeled a botokat a tálból, vödörből elég jól csöpög. Ezzel a folyadékkal fújtunk buborékot levágott 0,5 és 1,5 l-es pet palackkal is. Szép nagy bubik lettek, de jó tüdő kell hozzá. Ha megadod az e-mail címed küldök fényképet amin jobban látszik a boton a fonal állása.
  Batora: A folyadék eláll, nálam 1,5-2 hét volt a maximum. Félre szoktam tenni, ha megunjuk, csak jól fel kell keverni használat előtt, mert leül a kukorica liszt.
  Remélem tudtam segíteni. Üdv: Balagi

 • afonyaszorp szerint:
   
  2012. 07. 26. 14:57

  Kedves Balagi!
  Nagyon tetszik az ötleted, de sajnos sehogy sem sikerül megvalósítsam. Ugyan én kisebb adagot kevertem, és azt is Aro-s mosogatóval(sztem az jó), de arányosan elosztottam a mennyiségeket. Az normális, hogy a fonalam amint beleér a folyadékba összepöndörödnek (nincs U-alak széthúzva se)? Lehet rossz fonalat használok (pirosfehérzöld tüchmadzag)? Vastagabb kell hozzá? Vagy az arányaim lehettek rosszak? Van pontos leírásod mondjuk 2-3 deci “buborékra” is?
  Előre is köszi a sok kérdésemre a választ Smile

 • batora szerint:
   
  2012. 07. 25. 13:40

  Köszi, kipróbáljuk és majd beszámolok.

 • Balagi szerint:
   
  2012. 07. 25. 08:48

  Szia Batora!
  Jól értetted, belemártod a fonalat a lötyibe, a két botot szorosan egymás mellett tartva felemeled és a magasban lassan széthúzod. Ha nem fúj szél elkezded húzni magad felé a pálcákat (hátrálni kezdesz) vagy fordulsz, hogy levegő áramolhasson a fonalak közé. Örülnék, ha megírnád a tapasztalataidat. Nálunk ez kortól független örömforrás (én legalább annyira élvezem, mint a gyerekek Laugh ). Üdv: Balagi

 • batora szerint:
   
  2012. 07. 25. 07:55

  Csak álljon el az eső szemerkélés….
  A botos részt nem igazán értem (korán van még, mozgalmas volt az éjszaka): csak úgy beletuszkolod a fonalas részt a lötyibe és ennyi?
  Meddig áll el a folyadék? Már ha volt ideje Smile

 • Freya szerint:
   
  2012. 07. 24. 18:47

  Yes Clap

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.