Fürdővarázs


Gyerekeknek szerettem volna valami cukit csinálni, de a klasszikus fürdőgolyó receptből nem tudtam szép aprólékos kicsi figurákat csinálni. Gondoltam akkor legyen fürdőpraliné, de az meg nem interaktív a gyerekeknek. Így született meg a kettő kombinációja és lett a neve fürdővarázs. Kakaóvaj tartalma miatt lassabban olvad, de ha olvadni kezd akkor pezseg is.

Hozzávalók
  • 60 g kakaóvaj
  • 60 g szódabikarbóna
  • 30 g citromsav (porítva)
  • 30 g keményítő
  • színezéshez tetszőlegesen agyagok
  • mica por
  • illathoz 100% hígítatlan illó darabonként 2 csepp

Fürdővarázs

Elkészítés

Kimérem és összekeverem a száraz hozzávalókat, vízgőz fölött felolvasztom a kakaóvajat, megvárom míg lehűl, majd belecseppentem az illót. Végül hozzáöntöm a száraz összetevőkhöz és formába kanalazom. Én a piroshoz rózsaszín agyagot és málna micát és levendula illót használtam. A zöldhöz zöld agyagot és zöld micát és kubeba illót, a narancshoz arany micát és édes narancs illót. Mivel 16 formás szilikonba tettem ezzel a mennyiséggel tudom teletölteni így 32 csepp illó került bele. A gyerekek imádják és nagy előnye, hogy ahogy vizes kézbe veszik nem kezd el rögtön pezsegni.

Fürdőgolyók, , , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Uschi
Weboldal: https://www.facebook.com/natur.vilag/?fref=ts

2012. szeptemberében egy reszelt szappanos mosógél receptet kerestem mikor ide tévedtem. Majd barangoltam egy kicsit a háztartási receptek között és szinte azonnali hatállyal vegyszermentesítettem a háztartásunkat. Viszonylag zökkenőmentesen történt férjem kíváncsian néha szkeptikusan fogadta a változásokat. Majd jött a szappan "őrület" és azóta szinte heti rendszerességgel készítek szappanokat. Teljes a szerelem családi szinten :-) Kislányom (3 éves) ha bárki jön hozzánk azonnal viszi megmutatni neki a szappanokat: - nézd anya milyen szép szappanokat csinál. .... :-) Köszönöm a sok tanácsot, e nélkül az oldal nélkül nem biztos, hogy bele merek vágni

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.