Baba masszázsolaj


A babamasszázs évezredes hagyománya Indiából származik, ahol a masszázs tudománya anyáról lánygyermekre száll. Masszírozással szavak nélkül is képesek vagyunk nyugalmat, szeretetet közvetítsen a kicsik fele. Sajnos sok olyan régi családi szokás létezik, melytől a „fejlődés” érdekében a modern kor kezdetén elfordultunk, megfeledkeztünk, azonban melynek fontosságát az orvostudomány újra kezdi felfedezni. Már az ősember tudta, hogy az érintés rendkívüli fontossággal bír, végigkíséri kapcsolatainkat.

Drága férjem a tenyerén hordozza szeme fényét, születése óta elkényezteti, amit lányunk a legnagyobb megelégedéssel vesz tudomásul. Az alábbi babaolaj receptje igen egyszerű ugyanakkor nálunk az altatási rituálé egyik legfontosabb kelléke.

Az alábbi link segítséget nyújthat a technika elsajátításához, ismerteti a babamasszázs szabályait:

http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/babas_korszak/3085

Meleg szívvel ajánlom a kisgyerekes szülőknek Smile Smile. A szeretetteljes masszázs az egyik legnagyobb ajándék, amelyben a szülőnek és gyermekének része lehet.

Hozzávalók
 • bázisolaj
 • levendula- vagy római kamilla illóolaj VAGY levendula (római kamilla) hidegolajos kivonata

Baba masszázsolaj

Elkészítés

1.Variáció: Két kanál bázisolajban (jojoba-, avokádó-, oliva olaj ...) elkeverünk 5 csepp illóolajat. 2.Variáció: híg levendula (római kamilla) kivonatot készítünk hidegolajos kivonással.

Babaápolás, , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Freya
Lakhely: Halden

Üdvözöllek! Sokáig gondolkodtam hogyan sűríthetném össze egy mondatban mindazt ami az ÉN-t adja nálam. Édesanya, feleség és vegyészkutató igen erős kutyulási/kisérletezési késztetéssel megáldva – ez vagyok én :-). Szeretem természetes dolgokkal körülvenni magam, valamint a természet kincseit felhasználni a mindennapokban. Fontosnak tartom, hogy családom tagjai minél kevésbé legyenek kitéve ártó kemikáliáknak: ezért egy ideje a konyhámat is labornak képzelem ... Nagyon megtetszett ez az oldal mind tartalmát, mind pedig a stílusát nézve; úgy gondolom, igen hasznos ötleteket lehet itt találni és ezáltal sokat lehet tanulni is. Gratulálok mindenkinek!

3 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • szerint:
   
  2013. 02. 06. 11:58

  A babamasszázs valóban az egyik legnagyobb dolog, amit szülő adhat a gyermekének! Smile
  Viszont fontosnak tartom, hogy a babák masszírozásához használt olaj illatmentes legyen!
  A babák szaglása érzékenyebb, mint a felnőtteké. Az illóolajok erős stimuláló hatással lehetnek a baba szerv- és idegrendszerének fejlődésére, még hígítva is. Valamint lényeges pont, hogy el is fedhetik a személyes illatokat (mama, papa illata), melyek fontosak a kötődési folyamatokban.
  Illóolajat később, (5-6 éves korban) érdemes hozzákeverni az olajokhoz, ekkor viszont már választhat a gyerkőc, hogy melyik tetszik neki. Smile

 • Freya szerint:
   
  2012. 05. 22. 09:15

  Szia Tindigo’ nagyon kedves vagy. A “baba” már elmúlt 3 éves, de a masszázst azóta is kiköveteli Smile . A babáival hasonlóan jár el ő is Smile Smile főleg a kopaszbaba profitál belőle.

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 05. 22. 08:37

  Nagyon cuki a babukátok! Kis gyönyörűség. Smile

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.