Lágy szemránckrém


Sziasztok!
Ezt a receptet most találtam ki és azonnal el is készítettem, fel is kentem. Smile Nagyon lágy, könnyű, selymes a krém, a bőrömnek táplált érzést ad. Ráncok, kezdeti ráncok elleni védelem volt az ihlet, de mivel nekem szerencsére alig van pár, enyhe ránc a szemem körül ,- és mivel most próbáltam ki a krémet -, erről a hatásáról még nem tudok nyilatkozni. Reményeim szerint sok nőnek segíteni fog.
Lassabb felszívódású, ezért esti krémnek javaslom; az alvás egyébként is regenerál, így ki fogják egészíteni egymás hatását. Smile
A tapasztalatokat szívesen fogadom! Smile

Hozzávalók
  • 3g szőlőmagolaj (hidegen sajtolt)
  • 2g mangóvaj (ha nincs akkor a kakaó -és shea vajat növeljük 1-1grammal)
  • 2g avokádóolaj
  • 2g édes mandulaolaj
  • 1g shea vaj
  • 1g kakaóvaj
  • 1g E-viamin
  • csipetnyi méhviasz kb. 1/4 g ( a képen láthatóból 3db-ot tettem)

Lágy szemránckrém

Elkészítés

Gőz felett olvasztunk. A tálkába először a mangóvajat, a méhviaszt és a kakaóvajat tegyük bele, majd amikor kicsit már megolvadtak, hozzáadjuk a shea vajat és a mandulaolajat, s amikor ezek is olvadásnak indulnak, beleöntjük a szőlőmagolajat és az avokádóolajat. Kevergetjük párszor az egész folyamat alatt. Amikor egyneművé váltak a vajak, olajok, levesszük a gőzről a tálkát és ekkor hozzákeverjük az E-vitamint. - Ha szeretnénk illóolajat beletenni, most tegyük, de elég maximum 2-3 csepp, mivel nem nagy adag és a szemünk körül amúgy sem árt óvatosabbnak lenni. Levendula olajat biztosan használhatunk. - Tehát, összekevertünk mindent, beleöntjük a tiszta tégelybe, tubusba, majd kis időre a hűtőbe tesszük hűlni. Tényleg kis idő, vigyázzunk, hogy ne felejtsük ott! :) Amikor kezd "zselés" állagú lenni, egy tejhabverővel kezdjük el felverni. (Én a képen láthatót használom.) Várjuk meg míg kifehéredik, majd ismét tegyük a hűtőbe, kb 1 percre, s újra verjük fel. Viszonylag hamar sűrűsödni fog és kész is. A végső állaga nem folyós, de nem is masszív krém. Szobahőmérsékleten tároljuk. Megtisztított arcra vigyük fel.

Szemápoló krémek, , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Kicsgo
Lakhely: Puerto del Carmen, Spanyolország

5 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • 20170601yuanyuan szerint:
     
    2017. 06. 01. 08:03

    xsaxwsd

  • Kicsgo szerint:
     
    2015. 05. 01. 02:43

    Smile Igaz! Látod, erre nem is gondoltam! Köszi még egyszer az észrevételt! Neked is szép estét és kellemes kencézést! Smile <3

  • Ribizli szerint:
     
    2015. 04. 28. 18:24

    Szia Kicsgo!

    Jobb ha figyelünk rá, mert tapasztalatból mondom, néha egészen elképesztő dolgokat tudnak művelni egyesek! Grin Giggle
    Meg ha ezt vki nagy mennyiségben szeretné megcsinálni, mondjuk tízszeres adagban, akkor már nehezebben olvadnak fel az összetevők, tovább kell a vízfürdőben hagyni!

    Szép estét! Smile
    R.

  • Kicsgo szerint:
     
    2015. 04. 28. 03:34

    Szia Ribizli!

    Igen, a hőérzékenységben teljesen igazad van, egyet értek, viszont az összetevő olajak, vajak olyan kis mennyiségűek, hogy viszonylag gyorsan történik minden és hamar készen van a krém. Szerintem nem igazán tudjuk “túlhevíteni”. De valóban, jobb, ha ilyenkor is figyelünk erre. Smile Köszi az észrevételt! Big Smile Rainbow

  • Ribizli szerint:
     
    2015. 04. 21. 17:57

    Kedves Kicsgo!

    Az olajok hőérzékenységére szeretném felhívni a figyelmed!
    Egy recept összeállításakor ezt is figyelembe kell venni, mert különben fölöslegesen tönkreteszed a hatóanyagok jó részét! Az olajokat vízfürdőben melegítjük, először azokat, amelyek nem hőérzékenyek (I. fázis), majd ha minden felolvadt, akkor rakjuk bele a hőérzékenyeket (II. fázis).
    Ez alapján így készíteném:
    I. fázis:
    avokádó-, mandulaolaj, méhviasz
    II. fázis:
    sheavaj, kakaóvaj (mangóvaj? ebben bizonytalan vagyok, hogy hőérzékeny-e), szőlőmagolaj
    III. fázis (ha kihűlt):
    E vitamin

    További jó kevergetést! Wink

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.