Uborkás arckrém


Ez a hidratáló arckrém nagy kedvencem, mert tulajdonképpen minden bőrtípusra jó. Az uborka jó hidratáló, de nem zsíros olaj, a hozzáadott többi olajat pedig nyugodtan lehet cserélgetni. Mert előbb-utóbb mindenkinek lesz kedvenc olaja Smile Az uborka mindenképpen maradjon benne, a többi lehet variálni: makadámia, mandula, ligetszépe, sárgarépa, stb.
A hialuronsav + hidratáló, ránctalanító.
Kissé zöldes, uborka szagú lesz, de én nem szeretek csak az illat miatt illóolajat bele tenni. Kb. 40-50 g lesz. Emulziós krém.

Hozzávalók
  • 15 ml olaj (én szőlőmag - jojoba -málnaolajat használtam)
  • 15 ml uborka magolaj
  • 3 g Emulsan vagy 3 g Olivem
  • 16 g víz
  • 1 csipet hialuronsav
  • 8 csepp Biokons

Uborkás arckrém

Elkészítés

A szőlőmagolajat és a jojobát az emulgeátorral felmelegítem kissé vízfürdőben. Ugyanígy a vizet is. Én legutóbb immortelle virágvizet használtam, de bármilyen jó. Ha nem virágvizet használsz, akkor desztillált vizet kell (már csak ezért is jobban szeretem a virágvizet). Most az olajos részbe folytonos keverés mellett lassan adagolva kis kézi mixerrel belekeverem a vizes fázist. Hamar kialakul a krémes állag, közben hideg vizes tálba lehet állítani. Ha langyos, kézmeleg, akkor jöhet bele a málna magolaj, uborka magolaj és a hialuron por. Végül a tartósítószer. Ennyi az egész.

Arckrémek, , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Naturkences
Lakhely: Debrecen
Weboldal: http://naturkence.hu

Hiszek a növények csodálatos világában, hiszek a gyógynövények erejében, hiszek a vegyszermentes kozmetikumokban, hiszem, hogy bőrünknek a tiszta növényi anyagok a legjobbak, hiszem, hogy az őserdők fái még sok csodát rejtenek, h, hiszem, hogy így megmenthetem őket a kivágástól és hiszem, hogy az ősi tapasztalatok ma is működnek. A gyermekeim szerint Bűvös Banya vagyok. Valóban, az utóbbi években gyógynövényekkel és natúrkozmetikumokkal foglalkoztam. Rengeteg receptet gyűjtöttem, a bevált recepteket itt-ott közzétettem.

7 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • 2017. 03. 01. 17:47

    Kedves Dorcika!
    Három hónapig biztonságosan tárolható, addig el is fogy. Használhatsz Cosgardot is.

  • dorcika szerint:
     
    2017. 03. 01. 17:42

    Kedves Natúrkencés!
    Ezt a krémet hogyan/meddig lehet tárolni? Köszönöm!
    Dorc

  • 2013. 12. 23. 18:11

    Kedves Nori79!
    A málnamag olaj elhagyható – pontosabban cserélhető. Összesen 15 ml legyen az olaj, az uborkamag olajon kívül. Lehet több jojoba vagy szőlőmagolaj például. A Biokons helyettesíthető más tartósítóval. Én azért szeretem a Biokons-t vagy a Cosgardot használni, mert széles pH tartományban működik, nem kell különösebben mérni. A Biokons elég erős illatú, a Cosgard enyhébb és hamar elillan. Lehet Rokonsal + tejsav is helyette.

  • Kincs szerint:
     
    2013. 12. 23. 17:14

    Yes Big Smile

  • Nori79 szerint:
     
    2013. 12. 23. 16:16

    Kedves Natúrkencés!
    Nagyon tetszik ez a recept. Kezdő krémkészítő vagyok még, de ez a vizes krémek közül egyszerűnek tűnik és szeretném megpróbálni.
    A kérdésem, hogy a biokons-t mivel helyettesíthetem? És kihagyható-e a málnaolaj?
    Köszönöm!
    Nóra

  • Naturkences szerint:
     
    2012. 11. 30. 12:29

    Kedves Renáta!
    Langyosan ( ezt gyakorlatilag 40 fok körül szoktuk érezni) még simán belekeverhető. Számos olajat vagy egyéb hatóanyagot nem is lehet vagy nem érdemes jobban melegíteni. Nekem is nagyon bevált az Olivem, bár még új, nem sokszor használtam, de érezhetően más a krém textúrája. Ez az uborkás nekem gyakorlatilag egy alaprecept, annyit variálom. Smile

  • Renata szerint:
     
    2012. 11. 30. 11:45

    Kedves Naturkencés!
    Nagyon jó a recept. Ezek szerint, ha a hőérzékeny olajokat utólag,mikor lehűlt, keverjük a krémbe, akkor is emulgeálódnak? Én még így sosem csináltam, de majd legközelebb! És nekem nagy kedvencem lett az Olivem1000, jó, hogy nálad is lehet már venni Smile

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.