Benzoe

A benzoe (styrax benzoin) bemutatásabenzoe

A benzoé gyantát a styrax bension Dryander nevű fából állítják, mégpedig annak megsebzésével. A fa törzsét megvágják, sebek helyén bukkan fel, a fa ragadós nedve, ami később sárgás, barnás színű gyantává keményedik.

A benzoe (styrax benzoin) felhasználása

A benzoé gyantát valamint illóolaját (utóbbit, csak orvosi javaslatra szabad használni), kozmetikumok készítésére, valamint gyógyászati célokra is felhasználják. Kozmetikumok készítésénél bőrfiatalító, regeneráló képességét, valamint száraz bőrt puhító adottságát használják ki.

A benzoe (styrax benzoin) gyógyhatása

Európában főként a légúti megbetegedések, asztma, valamint a különféle gyulladásos betegségek kezelésére használják, de emellett számos egyéb gyógyhatása is ismert. Jótékonyan hat az erőnlétre, csökkenti az izom és ízületi fájdalmakat. Segít az emésztési problémák leküzdésében és vizelethajtó hatással is bír. Az érzékeny, gyulladt bőrre szintén gyógyír.

forrás: citygreen.hu

Gyógynövények, Hírek, ,

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.