Alga

Az alga bemutatásaalga

Az algák közé nagyjából 25000 faj tartozik, közülük a Chlorella (smaragdzöld alga) és a Spirulina (kékeszöld alga) a leginkább ismert. Felhasználásuk nem új keletű, már az ókori népek, a görögök, aztékok és a maják is használták a betegségek kezelésére, és megelőzéseként is.

Az alga felhasználása

Az algák rengeteg értékes nyomelemet, enzimet és vitamint tartalmaznak. Kiemelten magas mangán, bróm és vas tartalmuk, de kálium és jód tartalmuk is jelentős. A, B, C, és E-vitamin tartalmuk szintén értékessé teszi őket. Belsőleg és külsőleg egyaránt fejtenek ki kedvező hatást, táplálék kiegészítő termékek is készülnek belőlük, és ételként is fogyaszthatók. A szépségipar szintén felfedezte az algák áldásos hatásait, pakolások, krémet, testradírok alapanyagául szolgálnak.

Az alga gyógyhatása

Belsőleg felhasználva, segítenek fájdalom, láz és gyulladás csökkentésében, lúgosítanak. Kezelhetők velük emésztési problémák, részt vesznek a szervezet salaktalanításában is.
A belőlük készített kozmetikumok hatékonyan veszik fel a küzdelmet a narancsbőrrel, segítenek a ránctalanításában, és a bőr hidratálásában is.

forrás: citygreen.hu

Gyógynövények, Hírek, ,

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.