Szappankészítés

Segítséget szeretnék kérni a szappanöntés elsajátításához.

2,171 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

Összesen: 73 oldal1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73
  • uj-aniko szerint:
     
    2012. 01. 19. 21:19

    Maja!
    A mosószappant főzted, vagy az is hideg eljárással készült? Tényleg büdös amikor a disznózsírt lúgozod?
    Üdv: Anikó

  • uj-aniko szerint:
     
    2012. 01. 19. 21:17

    Casale!
    OK!
    De az én hajam zsírosodásra hajlamos, ezért úgy gondoltam rakok bele csalánleveleket, rozmaring fűszert, rozmaring és indiai citromfű illóolajat és talán még kamillát is. Még több nap lesz mire tudok időt szakítani – lehet hetek – hogy meg is csináljam. És akkor még 4-6 hét mire beérik, szóval soká lesz az még…
    Üdv: A

  • Kincs szerint:
    2012. 01. 19. 21:09

    Szia Anikó!

    Ja,sima konyhakéssel is tudod szeletelni csak sima legyen ne recés!
    Ezt még Bogi,vagy Viki59 írta valahol.

    Üdv:Kincs

  • casale szerint:
     
    2012. 01. 19. 20:53

    Anikó!
    Kérek értesítést a sampon- szappanról. Az engem is érdekelne! Jelenleg Coco szappant használok, de hátha olyat is tudnék csinálni.
    Jelenleg egyszerű igényeim vannak, olivás szappan és sampon helyett valami. A többi
    különlegességet 1-1 darabot majd beszerzem másoktól akik már nagyon szépeket tudnak csinálni. Az első kettőnél az anyag és nem a szépség lesz a lényeg.
    Casale

  • uj-aniko szerint:
     
    2012. 01. 19. 20:49

    Lányok!
    A tömbszappant sima konyhakéssel is tudom szeletelni? Nem kell hozzá szappankés így kapásból ugye?
    Erre is válaszol nekem valaki?
    Smile
    Köszi!

    A

  • casale szerint:
     
    2012. 01. 19. 20:46

    Maja!
    Aranyos vagy! Néztem videókat és különböző oldalakat a net-en. Van olyan aki olyan teljes arcot takaró műanyag arcvédőt ajánl a lúg feloldásához, amilyenben én permetezni és a kövek mellett füvet vágni szoktam. Ilyenem tehát van, gumikesztyű akad, konyha ablakkal van, digitális mérleg van, hőmérő nincs, de lázmérő van , …
    Egy hónappal az első nem ipari gyártású szappanvásárlásom után már ilyeneken töröm a fejem. Nagyon fertőzőek vagytok!!!!!!!!!!!! Smile
    Casale

  • uj-aniko szerint:
     
    2012. 01. 19. 20:46

    Casale!
    Édes vagy, de azért van olyan ismerősöm, aki kevésbé “tisztán” étkezik, meg közben eszembe jutott az is, hogy a gabonatej (csak ritkán veszek, általában itthon megcsinálom ezt is…) ugyanolyan dobozban van. Smile Szóval gyorsan vettem is egyet. Smile

    A lúgoldástól ne félj, én jegkockákat is dobtam a hűtővizébe, és nekem egyáltalán nem gőzölgött. Üveg – akár pudingos – pohárban/tálkában is feloldhatod, nem lesz semmi baja. Az üveget csak a Fluorsav marja meg. Műanyagban is csinálhatod, ahogy Maja is írta, abból sem lesz gond.

    A következő projekt a mosószappan, és sztem megillatosítom egy kis mosóparfümmel. Smile Az utána következő pedig a samponszappan. Grin

    Üdv: Anikó

  • Maja szerint:
     
    2012. 01. 19. 20:40

    Jaj elfelejtettem ha tömbszappant öntötök tartós tej dobozába és nincs otthon,akkor a dobozos üdítő is megfelel az is jó!Két fajta van:1 alufóliás belsejű ,2:sima papírkinézetű ,mint a sütőpapír.Mindkét változatba lehet önteni!De jó még a dobozos tejszín(nagyobb főzős)….stb,stb.

  • uj-aniko szerint:
     
    2012. 01. 19. 20:37

    Claire!
    Én is leginkább azért tudom, mert ott laktam az ElÁg-nál mielött kiköltöztünk Maglódra. És még nagyon sokáig a oda jártam a piacra vásárolni, aztán megszületett a kislányom is, és onnantól már nem tudtam 2 gyerekkel bebuszozni, főleg mert a kicsi nem aludt a babakocsiban…
    Frown
    Üdv: A

  • Maja szerint:
     
    2012. 01. 19. 20:37

    Casale!
    A lúgtól ne félj,annál rosszabb!Nem történik semmi érdekes,picit gőzölög,de alig fogod észrevenni.Némi büdi gázt érzel azt ne szippants be inkább nyitott ablak mellett csináld.Amúgy bármilyen otthon fellelhető műanyag mikrós edény megfelel a célra,de külön vehetsz is magadnak csak erre.Tapasztalatból mondom ezeket én 5 évig tanultam laboránsnak semmi ijesztő nincs a kotyvasztásbanSmile

  • casale szerint:
     
    2012. 01. 19. 20:23

    Új-Anikó!
    Gyűjtök Neked dobozt szívesen. Én is arra a piacra járok, de a szomszéd kerületben lakom, vagyis szintén közel hozzá.(Kőbánya kertváros)
    Azt szeretném megkérdezni, hogy a lúg feloldását ki miben csinálja? Az üvegtől félek, műanyag edény nem jó?
    Kecsketej ügyben én egy ismerőstől azt hallottam, hogy tavasztól őszig van a kecskéknek teje. Ilyenkor ami kapható az többnyire hormon kezelt.
    Casale

  • Claire szerint:
    2012. 01. 19. 07:46

    Új-Anikó,
    én is 17.kerületi vagyok, és nem tudtam, hogy a piacon árulnak házi tejet..Shock))) igaz én nem oda szoktam járni piacra….de köszi az infót!
    üdv

  • Maja szerint:
     
    2012. 01. 18. 21:44

    Uj-Aniko,én 800 g disznózsírból+200 g napraforgóolajból készítettem minap mosószappant.A lúg-víz arányokra nem emlékszem(nem találom a cetlit),de Creativiky oldalán van lúgszámláló ott megnézheted,esetleg Illatosszappan oldalán.A disznózsír pig zsír-nak írják.Már kész a szappan,de lentebb írtam volt némi gigszer amit megoldottam.Apukám már el is vitte a saját adagját(ő adta a disznózsírt vagy 3 litert).

  • uj-aniko szerint:
     
    2012. 01. 18. 21:36

    Lányok!
    Valaki kérdezte a kecsketejet, olyan helyen nézzetek körül, ahol tudjátok, hogy van házi tehéntej is. Nekem közel van Bp. 17. kerületi piaca, és ott hűthető fém tartályokból kimérve adnak el tehéntejet, és ma megkérdeztem az eladót, és lesz nekik kecske tej is, csak még nem ellett meg a kecske… (ilyenko a kecskéknek sincs még teje Big Smile
    És! Ami a legjobb 400Ft/l! Ha jól emlékszem a duplájáról beszélgettünk alább.
    Egyébként én annyira “házi-mániás” vagyok, hogy nem tom honnan szerzek tejes dobozt….
    Smile
    De valamelyik barátunk háza táján csak akad…
    Smile

  • uj-aniko szerint:
     
    2012. 01. 18. 16:19

    Lányok!
    Nincs esetleg valakinek konkrét mosószappan receptje?
    Üdv: Anikó

  • Claire szerint:
     
    2012. 01. 18. 11:23

    Fanni, köszönöm az infót!

  • Kincs szerint:
    2012. 01. 18. 10:43

    Hali Viki59!

    Ja,úgy vettem észre,hogy főleg az ilyen kajás szappanoknál fordul elő.

    Üdv: Kincs

  • Viki59 szerint:
    2012. 01. 18. 10:25

    Kincs! Olaj marad a tetején. Én ha észreveszem az( uborkásomnál és a csokoládésomnál volt ilyen) azonnal a hűttőbe teszem 5-10 percre és utána kiveszem. Megállítja a túlmelegedést.

  • Fanni szerint:
    2012. 01. 18. 09:37

    Claire,

    Én az e-bayen vettem a mérlegemet 3000Ft-ért (házhozszállítással együtt).

  • Kincs szerint:
     
    2012. 01. 17. 20:51

    Aha,értem!!!!!!

    Hát tudod engem jó kis kezdő receptek érdekelnek elsősorban,aztán már abból Én is tudok majd kalandozni!Smile

    KincsSmile

  • Bogi szerint:
      weboldal
    2012. 01. 17. 20:42

    Szia KIncs! Lukrécia még nem engedélyezte a recepteket, így még nem tudod megnézni.

  • Kincs szerint:
     
    2012. 01. 17. 20:38

    Szia Bogi!

    Hová tetted fel a recepteket?
    Picit lemaradtamSmile

    Köszi: Kincs

  • Kincs szerint:
     
    2012. 01. 17. 20:35

    Szia Maja!

    OK! És pontosan ennél mi az a túlmelegedés?
    Nem tud szilárdulni?

  • Maja szerint:
     
    2012. 01. 17. 20:29

    Tejes dobozba raktam én is a legutóbbi mosószappanomat,de a nagyobb mennyiség túlmelegedett és a belsejében olaj maradt.Azt újraolvasztottam-öntöttem.Így azt mondanám,hogy felénél többet ne töltsetek a dobozba,inkább 2 kisebb adag,mint 1 nagyFrown

  • Kincs szerint:
     
    2012. 01. 17. 19:13

    Helló Viki59!

    Ez a tejes dobozos megoldás nagyon ” teccik “!

  • Gelus szerint:
    2012. 01. 17. 17:47

    Anikó! Kék agyagot a Teszveszen tudsz venni Smile Keresőbe írd be, hogy kék agyag por és ki is dobja alehetőségeket. Smile Más forrást nem találtam.

  • Viki59 szerint:
     
    2012. 01. 17. 15:20

    Anikó!
    Ha kiöntöd a szappant jól ütögesd meg és akkor nem lesz levegős. Később az érés folyamán meg fog szilárdúlni. A szilikon formában Nálam is puhábbak. én nem tenném fém formába a szappant,mert nem lehet tudni a lúg hogy reagálja le. Tedd inkább tejes dobozba, abba nem kell semmit sem beletenni csak levágod és már ki is tudod szedni könnyen a kész szappantegyébbként meg szép formája is lesz.

  • uj-aniko szerint:
     
    2012. 01. 17. 15:11

    Sziasztok lányok!
    Na kivettem a formából a szappanokat, szépen elvált a szilikontól, de eléggé puhácskák, főleg a répapürések…
    Ez így normális?
    Nem lettek olyan nagyon szépek – gondolom kicsit későn kanalaztam bele a formába őket – itt-ott kicsit levegős maradt a forma…
    Frown
    De nem baj, majd legközelebb szebb lesz…
    Smile
    Ha tömbszappant készítek, azt pl. fém gyümikenyér formába is önthetem? (Párom megnézte nem alumínium, örököltem, és sosem használtam sütésre.) Kibélelve sütőpapírral? A sütőpapír lejön róla könnyen? És a tömböt sima konyhakéssel is tudom szeletelni ugye? Nem kell hozzá szappankés így kapásból ugye?
    Nézegettem az agyagokat, és ilyet szeretnék: Bolus delta (kékesszürke) – a kékagyag. Tudtok segíteni hol lelhető fel? Esetleg árban?
    Köszönöm az eddigi, és az ezutáni segítségeteket is!
    Üdv: Anikó

  • Viki59 szerint:
    2012. 01. 17. 14:52

    Bogi!
    Karácsonykor Én is készítettem az ajándék szappanokat,hogy sütemény formával szúrtam ki pl fenyőfát és úgy szárítottam. A maradékot összekockáztam és beöntöttem egy másik szappanba. Nagyon szép lett. Volt,hogy lereszeltem a csokisszappanomat és azt tettem bele egy menta teás szappanba. Ezért nem dobok ki soha szappant,mert újra lehet önteni. Bár ezt Te is biztos csináltad már.

  • Viki59 szerint:
    2012. 01. 17. 14:39

    Kincs! Én csak 1 napig hagyom a formában( Én fa formába öntöm általában). Kiveszem a formából és szeletelem,illetve a Férjem szeleteli fel egy általa készített szeletelővel. A fa formát is ő készítette el.
    Utána 4 hétig hagyom száradni,érni és akkor kipróbálom. Ha szárítja a kezemet akkor még ráhuzatok vel kb 2 hetet. Ez általában a lágyabb szappanoknál(olíva) fordúl elő. Minél tovább áll annál jobb az állaga(Nekem ez a tapasztalatom) Az uborkás szappanom már 3 hónapja szárad és még mindig nem jó( szerintem sok pürét tettem bele) már az elején is lágy volt nagyon ,de minden jó ha vége jó előbb utóbb megérik és élvezhetjük a hatását.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.