Szappankészítés

Segítséget szeretnék kérni a szappanöntés elsajátításához.

2,172 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

Összesen: 73 oldal1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73
 • Luca szerint:
   
  2013. 01. 09. 20:59

  Kedves Mindenki!

  Érdeklődöm, mert még a szappankészítéssel kapcsolatban hiányos a tudásom. Mert úgy döntöttem ha megérkeznek a kellékek belevágok. Védőeszközökről a Munkaruházati boltból gondoskodtam Védőszemüveg, kötény, gumikesztyű, maszk, természetesen szav és lúg álló.
  Kezdésnek egy levendulásat választottam, azt egyszerűnek találtam. Tehetek bele pl: folyadékként levendula lefőzve teaként.?
  Kérdésem: Milyen edényben melegíthetem az olajokat?
  A lúgnak jó ha befőttes üveget használok és közben hűtöm egy másikban. Pl: az olajaknak és a zsíroknak zománcozott lehet, vagy mi.
  Ugye jól gondolom, hogy a botmixer és a hőmérő csak kizárólag szappanfőzésre használható.?

  Előre is köszönöm a segítségeteket.

 • Csillag szerint:
   
  2013. 01. 09. 10:23

  Freya és L_Andi Köszönöm a válaszotokat sokat segítettetek!!!! Smile

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 01. 09. 01:16

  Kedves Szinekukac!
  Sajnos elég sok a kókler. Azért van rengeteg jó orvos és gyógyszerész is.
  Szerencsére Grin

 • szinekukac szerint:
   
  2013. 01. 09. 01:09

  Kreastivkönyvelő!
  Pont azért ir ennyi hülyeséget mert tanult ember.Nekik ezt sulykolták a fejükbe,ebből vizsgáztak,ebben kell hinniük.Itt a rebellisek mi vagyunk.)))))Mi,akik elhisszük hogy több ezer éves tapasztalatokkal a hátuk mögött nagyanyáink tudták mit miért mikor és mennyit.
  És hát pirulva ugyan de be kell vallanom,jó bő tizen évvel ezelőtt még én is azt hittem az orvos és a gyógyszerész tudja mit csinál,beszél.Pont az ekcémámnál derült ki véglegesen,hogy sajna tévedtem.Nem vagyok az öngyógyitás hive,de már nem tudok az orvosokban és tudos elmékben hinni.Pont most tettem le egy könyvet amiben egy fejezet a génmódósitott növényekről és azok hatásáról ir.Hátborzongató.Márcsak azért is mert fogalmad nincs mit eszel.

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 01. 09. 01:07

  Kedves Ezustteso!
  Véleményem szerint az árak nem csak a boltok árrése miatt lehetnek magasak, hanem bizony a minőséget és az eredetet is meg kell fizetni. Az illóolajak nagyon magas koncentrációjú kivonatok, főleg a kozmetikai használatra valók, úgyhogy biztosan nem ilyen olcsók.
  Emlékszem hogy valamikor láttam egy videót, ahol egy bizonyos argánolajról volt szó: itt 30ml minimum 20 euróba kerül, de volt egy márka amelyik 100ml-t 5 eurós áron dobott piacra a boltokban. Természetesen mindenki nagy örömére. Vettek hát egy flakonnal, s azt elvitték egy laborba ellenőriztetni az összettételét. Az eredmény: argánolajnak még csak nyoma sem volt benne, mandulaolajat tartalmazott meg egy kis mennyiségben jojobaolajat.
  A nadrágokról pedig csak az jut eszembe, hogy sokszor mennyire éhbérért dolgozunk, s hogy viszont így tesszük tönkre a hazáink gazdaságát, hiszen mindent eláraszt a kinai cucc amit rabszolga gyerekek csináltak, s amit mi megveszünk. Úgyhogy így duplán ártunk: elvesszük a hazaiaktól (s így magunktól is) a munkát, és segítjük a rabszolgamunka terjedését.
  Hidd el, a barátaink a bőrükön tapasztalják mennyire nincsen értéke manapság a munkájuknak meg a termékeiknek, mert mindent hamisitanak, s az emberek a hamisat veszik, akkor is ha árthat.
  “Most tesztelek egy pár illatolajat a kamalát, és ezt a gladiolus-osat… meglátjuk. Egyébként a szintetikus illatokra allergiás vagyok… ha gáz, akkor tutira pirulok”
  Tudod a Férjem nemrég mesélte hogy a korházban ahol dolgozik egy hölgy tüdőröntgent kellett csináltasson, s mivel nem volt rajta mellatartó, csak pamut trikó, nyugodtan magán tarthatta …volna, ha a pamut trikó nem lett volna kínai. Viszont a kínai pamut trikó –mint kiderült– blokkolja a röntgensugarakat Thinking Mivel kezelhetik azt a pamutot?! Pain

 • szinekukac szerint:
   
  2013. 01. 09. 01:00

  Kedves Vágvölgyi Marika!
  Meggyőződésem,hogy tök mindegy milyen csak tiszta természetes szappan legyen.Nekem is van vagy 30 féle recept szerint készitett szappanom és mindegyik igen jól viseli magát.))))Még amelyek elvileg száritanának is ,azok sem hatnak kedvezőtlenül a bőrőmre.A legjobban azonban az alapreceptes szappanokat kedvelem és hozzá különféle adalékokat.
  Kicsi gyereknek tudnám ajánlani a minél nagyobb oliva tartalmuakat.Miután nekem is van három és fél ))))) gyerekem az ötlött az eszembe talán nem a hus maga okozza a bajokat,hanem a megevett hús minősége. Mennyi idős egyébként a kis unoka?
  Itt már irtam,hogy az én meglátásom szerint ha szappannal van mosva a ruhája is-vagyis nem irritálja a bőrét semmi müanyag-és az unoka maga is,valamint megválogatjátok mit és milyen minőséget eszik, és ezt megfejelitek egy adag vitaminnal,-ami lehetőleg szintén ne szintetikus legyen-soha többet nem lesz az ekcéma gond.
  Tudnám ajánlani a csirákat és a zöld turmixokat is.
  Ha ragaszkodsz recepthez tessék:Szőlőmagolajos szappan
  szőlőmagolaj 30 gramm
  pálmavaj 30 gramm
  kókuszvaj 30 gramm
  kakaóvaj 10 gramm
  lug cca 14 gramm /ilyen kis mennyiséget nehéz kimérni/
  desztviz 38 gramm
  szőlőmagolaj SF 5 gramm
  ez nagyon kevés mennyisélg ,kipróbálásra elég is.Én ennek a tizszeresét készitettem,de már nincs belőle mutiba sem.Nagyon finom kimélő szappan.De találsz ezen az oldalon jobbnál jobb recepteket .
  szió:szine

 • casale szerint:
   
  2013. 01. 08. 23:10

  Kedves Natureka!

  Várom a recepteket!

  Casale

 • ezustteso szerint:
   
  2013. 01. 08. 23:09

  Kedves Biofeleség!
  Összetétel nincs ráírva, csak az hogy: 100% tisztaságú illóolaj, és amit leírtam. Ennek alapján kell dönteni…
  Közben eszembe jutott egy- két apróság… Évekkel ezelőtt egy nagy nevű gyárban farmereket gyártottunk. Drága új fejlesztésű bio-nadrágokat… amik kereskedelmi forgalomban itthon csak az exkluzív üzletekben voltak kaphatók… a legolcsóbb 60ezer Ft.-volt… és határ pedig a csillagos ég… miközben az előállítási költsége az anyagtól a munkabérig egy nadrágra levetítve 2 és 3 ezer Ft. között volt. Amik csak rendes konfekció volt azok a nadrágok 72Ft.ba kerültek… a boltban pedig 15 ezertől felfele… akkor most hogy is van ez?
  Nem vagyok benne biztos, hogy ami drága az feltétlenül jó és tiszta is… ezért kérdeztelek benneteket… Miből lehet tudni, hogy ami drága azt tutira jó, vagy ami olcsó az biztos nem jó?
  A goloka illók sem drágák…5-600Ft. között lehet találni. Azt írja: Tiszta higítatlan minőségű illóolaj… ezt hogyan kell értelmezni? Pontosan bergamottom van tőlük… Question
  Én ezt nem értem…. Hypnotized Most tesztelek egy pár illatolajat a kamalát, és ezt a gladiolus-osat… meglátjuk. Egyébként a szintetikus illatokra allergiás vagyok… ha gáz, akkor tutira pirulok Shame
  Na legyetek jók és remélem ti jobban eligazodtok ebben a fura világban Silly

 • Renata szerint:
   
  2013. 01. 08. 19:38

  Kedves Lányok!
  Én úgy gondolom, hogy ami 399 Ft-ért kapható illóolaj néven, annak a józan paraszti ész alapján sem sok köze lehet az igazi illóolajokhoz. Azért, amit Biofeleség is írt. A jázmin illóolaj 399 Ft-ért, amikor 1 kg olajhoz kb 1000 kg jázminvirág kell, nyilván nem látott igazi jázmint. Jobb esetben valódi illót hígítanak növényi olajban, rosszabb esetben valamilyen műanyag dologról van szó.
  Persze mindenki maga dönti el, mit szeretne használni, ez csak az én véleményem Smile

 • VGyorgyi szerint:
   
  2013. 01. 08. 19:12

  Sziasztok!
  No én vásároltam narancsos illót ebből a fajtából, kíváncsi lévén mit tud. A gyerekek fürdővizébe tettem. Igazából önteni kellett, hogy valami illat érződjön, és mivel ez igencsak illó olaj, el is illant hamar az illata. Ugyanígy ha Aromaxos rózsafaolajat cseppentek a fürdővízbe, max. 3 csepp mehet bele, és az egész házban érződik. Fanni viszont említette, hogy az illóolaj nem mindegy hogy első második vagy sokadik lepárlásból származik, és szerintem itt lehet a kutyus elásva.

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 01. 08. 19:06

  Kedves Ezustteso!
  Van irva valami összetétel ezeknek az olajoknak a csomagolásán?

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 01. 08. 18:11

  Hát kedves Ezustteso,
  nem akarlak elszomorítani de tudván hogy mit jelent a növényekből való desztilláció, 100%-ig biztos vagyok benne hogy 300Ft-ért ezek soha nem is láttak növényeket, s hogy illóolajoknak távolkeletről sem lehet őket nevezni Frown
  Csak egy példa: a bergamott illóolaj (ami ezen a honlapon 399Ft-os áron kapható) az Olasz városról Bergamóról kapta a nevét, melynek közeléből ered. Itt Olaszországban a illóolaját legolcsóbban 3 Euróért, azaz kb. 870Ft-ért lehet kapni. Akkor hogyan kerülhet ilyen kevésbe Magyarországon ahol nincs még csak nyoma sincs? Szerintem ez nagyon durva még viccnek is.

 • ezustteso szerint:
   
  2013. 01. 08. 17:05

  Kedves Mindenki!

  Nézzétek ezt meg:
  http://gladiolus.unas.hu/spl/462951/Illoolaj
  Van tőlük citrom, levendula, és eukaliptusz illóm. Én itt az egyik boltban vettem. 300Ft.-ért. Ami rá van írva az üvegre: Alkalmazható: aromalámpákhoz,aromafürdőhöz, párologtatáshoz, szaunázáshoz….Tárolása…. Töményen bőrön reagens lehet…. Csak külsőleg…. Minőségét megőrzi 3 évig, Ja és azt is hogy 100% tisztaságú illóolaj. Akkor most ez jó vagy sem? Question Gondolom az egyéb illatok azok nem illóolajak, hanem illatolajak… Kíváncsian várom ki mit hámoz ki belőle Big Smile

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 01. 08. 14:34

  Szia Biofeleség!
  Alapjában véve egyetértek, de az a megjegyzés arra irányult, hogy sajnos az emberek, cégek, nagytőkések pláne, nagyon sokszor a nagyobb haszon miatt bármit megtesznek.
  Azt, hogy házi körülmények között lehetetlen előállítani bizonyos dolgokat, meg azt, hogy vannak bizony olyan szintetikus vagy nem természetes anyagok, amik olyan prímán lettek kikísérletezve, hogy nagyon is jók, eléggé tisztában vagyok, hisz még mielőtt számviteli szakember lettem, kozmetikus voltam, és használtam nagyon jó termékeket, sok mindent kitapasztaltam. Még amikor én végeztem a sulit, akkor bizony elég komolyan vették az anatómia órákat, a kémiát, és szinte minden nap volt labor is. (Igaz, jó régen volt, amit nem alkalmazol, sajnos feledésbe merül valamennyire). Azért írtam, hogy számomra nem megnyugtató, hogy mit írnak rá, mert sajnos a lelkiismeretlenség világ szerte elterjedt, a pénz és profit mindent felülír, ezzel pedig a mostani életemben találkoztam. Ezért írtam, hogy nem szeretnék ezekbe belemenni, mert nagyon hosszú, nagyon nem idevágó téma, és még okoskodni sem szeretnék, ez nagyon távol áll tőlem.
  Nagyon örülök, hogy itt a fórumon ilyen jó kis csapat alakult ki, hogy mindenki segít mindenkinek, én is köszönöm a segítségeteket.
  Rose

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 01. 08. 14:18

  Kedves Szeszil (Eszter)!
  “Az áruházban kapható illó olajok kizárólag külső használatra alkalmasak, belső használatuk nem ajánlott.”
  Hát ez az ami nekem “érdekes”, hogy az “illat”olajokról itt egy szó sincs, csak az “illó”olajokról.

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 01. 08. 14:13

  Kedves Kreativkönyvelő!
  “Ja, a boltiról meg hadd ne mondjak semmit, az, hogy mi van ráírva, vagy inkább rácímkézve, na, az számomra nem mindig igaz, vagy megnyugtató, de ebbe nem szeretnék belemenni.”
  Természetesen mindegyikőnk a maga tapasztalata után mérlegeli a dolgokat.
  De azt hadd mondjam el hogy én mind a mai napig használok bizonyos termékeket (arckrém, hajbalzsam, fogkrém) amik nem teljes egészükben természetesek, de gyógyszerészek és kozmetikai cégek által készített olyan kozmetikumok, amelyeknek az összetételét ellenőriztem, s amelyek akkor is ha nyomokban tartalmaznak szilkont vagy egyéb ásványi olajokat, sokkal jobbat tesznek a bőrömnek mint a házi kencék, egyszerűen mert a formula hatásos. Ezeket a termékeket bizony lehetetlen házilag lemásolni, és azért akkor is ha nem mindig van igazuk, a gyógyszerészek/vegyészek nem mindig olyan hülyék (ezt csak azért írom, mert néha bizony én magam is megkérdőjelezem).
  És arról is meg vagyok győződve hogy a cimkék sem a semmiért vannak a termékeken, hanem azért hogy olvassuk őket s hogy ellenőrizzük mit veszünk meg. Az egy más dolog hogy az emberek a kényelemszeretetükből nomeg a hiszékenységükből adódóan nem veszik a fáradtságot az olvasásra.
  És hidd el nem téged elitélendő, de ha az sk-kozmetikumainkban olyan valamit használunk aminek még csak az összetétele sem ellenőrizhető, akkor hol van a természetesség lehetősége meg a természetes életmód következetessége? Amire nem írnak semmit, az még csak az olvasás és a szabad választás lehetőségét is kizárja, ami szerintem sokkal rosszabb mint a minden merdával telepakolt de legalább felcimkézett bolti kozmetikum.

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 01. 08. 12:57

  Kedves Kreativkönyvelő, kedves Szinekukac!
  Próbáltam gyorsan de figyelmesen átolvasni a cikket.
  “Erős zsíroldó hatású szappanok behatolhatnak a bőrsejteket összekötő lipid rétegekbe és megbonthatják, feloldhatják azokat. A sejteket összekötő kettős lipidmembrán sérülése a bőr védelmi funkcióinak romlásához vezet, ami irritációt, gyulladást okoz.” –teljesen kivehető hogy ez az orvos soha életében nem használt teljesen természetes szappant.
  Van egy fiatal gyógyszerész barátnőm, aki amikor meghallotta hogy szappant csinálok és azzal mosakszom, s hogy az jót tett az ekcémás bőrömnek,felhorrkant… egészen addig, míg ki nem próbált egyet a szappanjaim közül, mert akor meg már dicshimnuszokat zengett róla Wink
  Azt gondolom, hogy amikor ezek az orvosok a “hagyományos szappanok”-ról beszélnek, akkor bizony a bolti szappanokra gondolnak, amelyek pH-ja 10,5 kb., s amelyek valóban ilyen hatást gyakorolnak a bőrre, lévén hogy tele vannak adalékanyagokkal. Az utólsó szappanos cikkben (A nagy szappanos kérdés: pH?!) pontosan erről írtam.
  És ami bizonyosan megtévesztő: ezek az orvosok/gyógyszerészek erősen nyomatják a szintetikus de bőrbarát szerek használatát, csakhogy egy dologról elfeledkeznek: az emberi szervezet egy természetes élő szervezet, tehát sohasem fogja magáénak elfogadni a szintetikus ápolószereket vagy táplálékokat. A szervezetnek megvan az a természetesen a Teremtő által beépített inteligenciája, hogy a természetes anyagok közt minden esetben képes az önregenerációra, tehát képes mindig visszaállítani a természetes egyensúlyát, míg a szintetikus szerek erdejében elveszíti ezt a képességét.

 • Kincs szerint:
   
  2013. 01. 08. 12:32

  Köszi Freya! Big Smile Rose

 • L_Andi szerint:
   
  2013. 01. 08. 10:29

  Szia Csillag !

  Amikor elfogyott a rizslisztem, nem vettem újat, sima liszttel keverem ki az illót, nem látok különbséget……szerintem jó az is.
  Csíkozás : itt tanultam én is a tapasztaltaktól Smile mert nekem elsőre belecsobbant a második réteg szín az aljába és csúnya lett………tehát……beleöntöd az első réteget és a másodikat (maradékot) megszínezed (előre kikeverve a színező egy kis olajjal amit kiveszel a teljes mennyiségből…..így könnyebben, csomómentesen keveredik el…..s ami fontos, hogy az alsó rétegre kanalanként tedd rá óvatosan a következőt, így szép lesz a csíkod, egyenes. Én első réteg után finoman ráütögetem a fadobozt az asztalra, hogy kisimuljon , kiterüljön belül is. S második réteg rákanalazása után megint finoman ráütögetem a dobozt……….nagyon szép egyenesek így a csíkok….

  Remélem picit én is tudtam segíteni.
  Andi

 • Freya szerint:
   
  2013. 01. 08. 09:56

  Szia Csillag – nagyon sok videot talalsz a youtubon, ami ontesi technikakat mutat be.

  http://www.youtube.com/watch?v=xQnmlm_h8zg

  http://www.youtube.com/watch?v=D3R14Mdix8E

  http://www.youtube.com/watch?v=8rYuwvkbIcw

  Es nyugodtan kerdezz csak Smile – ezert meg senki sem haragudott meg itt az aoldalon senkire!

 • Freya szerint:
   
  2013. 01. 08. 09:52

  Szia Kincs – Smile ez a franya szavatossagi ido Smile.
  En azt szoktam szertvetlen anyagok eseteben nezni szavatossagi ido lejarta utan, hogy valtozott-e a fizikai tulajdonsaga: szin, allag (kotott-e meg nedvesseget) – szemcses vagy mar osszeall. Ha ezek fellepnek, akkor beujitok, ha nem hasznalom, termeszetesen azert figyelek.

 • Csillag szerint:
   
  2013. 01. 08. 09:47

  Mint kezdő annyi kérdésem van!! Nem baj, ha olyan dolgokat kérdezek, ami mások számára nagyon egyszerű, de nekem tapasztalat híján még kérdés??!! Olvasom én szorgalmasan az oldalt és nagyon sok infóhoz jutok, mégis mindig jönnek olyan kérdések, amit lehet hogy már olvastam, de a sok adat nem tud egyszerre a fejemben maradni!! Akkor egy pár kérdés: A rizslisztre feltétlenül szükség van? A másik, amit nagyon szeretnék, hogy kicsit mintás legyen a szappan egy kis csíkozásra gondolok, ezt hogy tudom elérni?? Kérlek Titeket segítsetek!!

 • natureka szerint:
   
  2013. 01. 08. 09:30

  Kedves Casale!
  Én kérdeztem a kávészappannal kapcsolatban, közben utánaolvastam a szappankészítős könyvemben, valóban pont ilyen tejeskávé színűnek kell lennie az erős kávéfőzettől, amilyen lett Smile (Fel is tettem ide az oldalra a leírását, de még moderálás alatt van.) Ami érdekes, hogy a tömbformába öntött szappanmassza más színű lesz, mint a szilikonformába öntöttek, mert a szilikonban kifehérednek a szappankák.
  Én eddig a következő természetes színezékeket tettem a szappanjaimba:
  kávé, béta karotinpor (ez lett a leggyönyörűbb!!! intenzív narancssárga, a Humanitytől vettem), csalánpor (gyönyörű sötétzöld), diólevél őrlemény (sötétzöldes-barna), méz (barna lett), rózsaszín agyag és a legutolsó szappanomat rooibosteával készítettem, ezt is felraktam az oldalra, de még moderálás alatt van. Ennek gyönyörű mályva színe lett. Yes Smile

 • casale szerint:
   
  2013. 01. 07. 22:04

  Kedves Vágvölgyi Marika4
  Én csak ajánlani tudom itt az oldalon van egy igazi gyógyírt szappan. Ez Biofelesgég receptje. Nekem ez vált be legjobban és több nagyon ekcémás ismerősömnek is! Sajna ennek az elkészítése 40 nap macerálás+ 8 hét érés. Ha nagy gáz van adok egy ilyen szappant! Ja és a kezemre amin évek óta kijön ugyanott az ekcéma és szinte gyógyíthatatlan egy itteni szemránckrém jött be. Kentem a szemem és jutott a kezemre is véletlenül. Azon az éjjelen már nem vakartam véresre a kezem.
  http://lukreciakencei.hu/recept/arcapolas/szemapolo-kremek/szemranckrem-shea-es-mangovajjal

  http://lukreciakencei.hu/recept/szappanok/gyogyszappan/igazi-gyogyir

  Casale

 • Kincs szerint:
   
  2013. 01. 07. 21:34

  Kedves Freya!

  Tudom én azt,hogy a szavatossági időt be kell betartani!
  De a maró szódával mi a helyzet,mennyire kell kötni az ebet a karóhoz a szavatossági idejére vonatkozóan?

  Köszönöm,üdv.:Kincs

 • vagvolgyi marika szerint:
   
  2013. 01. 07. 21:32

  Kedves szinekukac!
  Nagy kérésem lenne.Elkűldenéd a szappanod receptjét ami a bőrődnek bevált? Az én unokámnak is ekcémája van.Nagyon érdekes, mert most 2 hónapra kihagyta a húsevést kivéve a halakat, és teljesen tünetmentessé vált. Gyógyszert sem szedett ez idő alatt.De most vagy háromszor csak evett húsokat és meg is lett az eredménye. Még az arca is tele lett kiütésekkel.Mondanom sem kell hogy azóta újra nem eszik húst , de a bőre nagyon nehezen javul. A tisztálkodáshoz pedig tényleg nélkülözhetetlen egy jó szappan .Bízom benne, hogy ami Neked bevált neki is biztos jó lesz. Clover Nagyon várom a recepted.Marika

 • casale szerint:
   
  2013. 01. 07. 21:29

  Kedves Biofeleség!
  A kókuszolaj, kakaóvaj szárító hatása a szappanban téma mindig előkerül. Nekem száraz, vízhiányos bőröm van, itt-ott vagy ekcémás, vagy seborreás. az én bőrömet az a %-os szappanom amelyikben shea vaj, kókusz olaj és 70%-os étcsoki van nem szárítja!
  Casale
  P.S.: a Mannás sem szárította, imádtam, főleg hajmosásra, de használható volt borotválkozásra is, a fiam kipróbálta. Ezért volt ez az első saját receptem.

 • casale szerint:
   
  2013. 01. 07. 21:23

  Kedves Mindenki!

  Az illatolajok közül én egyiken sem találtam semmilyen feliratot. A szöveg ennyi pld. Eper illatolaj.
  Casale

 • Luca szerint:
   
  2013. 01. 07. 20:52

  Kedves L_Andi és Kreatívkönyvelő!

  Köszönöm az infót a Humanyt-ről, már fel is hívtam őket azt mondták, hogy hát persze természetesen szállítanak. Úgy hogy most gyűjtöm az infókat és nézegetem a recepteket és “belevágok” a szappan készítésbe. Bízom benne hogy nekem is sikerül.

  Kedves Szinekukac!

  Köszönöm a segítségedet, de felvettem a kapcsolatot a Humany webáruházzal és ők szállítanak NAOHt, egyébként mást is akarok rendelni a szappanozáshoz.

 • szerint:
   
  2013. 01. 07. 20:51

  Sziasztok!

  Nagymamikincsestárából is szoktam rendelni, de csak olyanokat amit máshol nem tudok beszerezni.

  Terápiacélra kerestem illóolajakat, Nagymamikincsestárától kérdeztem is. Ezt a választ kaptam:
  “Az áruházban kapható illó olajok kizárólag külső használatra alkalmasak, belső használatuk nem ajánlott.”
  Kérdeztem még, de arra nem válaszoltak.

  Babavaj illatolajat deo-ba raktam bele. Púder illatot kerestem. Raktam még bele Siam Benzoe-t, és Pacsulit. Nekem a deo mivel több csepp ment bele, az illatolajból, édes illata van. Sem a babához sem a púderhoz nem hasonlít.
  Csak egy észrevétel, nem tudom szappanba hogy viselkedik. Illetve lehet az illók befolyásolták.

  Szappanozás… boltiból nagyon régen kiábrándultam, mind szárított, tusfürdőket is nagyon megválogattam, de egyik sem volt rám mély hatással.
  Jelenleg saját készítésű tusfürdőmről csak azért mondanék le, mert gyorsan fogy.
  Ezért is szeretnék jövőhónapban szappant készíteni.

  Kellemes estét!

  Eszter

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.