Szappankészítés

Segítséget szeretnék kérni a szappanöntés elsajátításához.

2,171 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

Összesen: 73 oldal1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73
  • casale szerint:
     
    2013. 02. 28. 22:17

    Kedves Batora!
    Ezt a receptet ismertem, sajna ebből hiányzik nekem a légkeveréses sütő.
    casale

  • Kincs szerint:
     
    2013. 02. 28. 21:33

    Köszönöm kreativkonyvelo,utánanézek! Grin

    Üdv.:Kincs

  • kreativkonyvelo szerint:
     
    2013. 02. 28. 20:02

    Szia Kincs!
    Én a Humanity-t ajánlanám.

  • Kincs szerint:
     
    2013. 02. 28. 19:43

    Sziasztok lányok!

    Mivel nagyon sok webáruház létezik és szeretnék találni egy jó,megbízható,occsó,
    pick-pack pont szállítású és / vagy személyes átvételi lehetőségű web.á-hat
    a segítségeteket szeretném kérni hozzá!
    Ti melyiket ajánljátok!?

    Üdv.:Kincs

  • Kincs szerint:
     
    2013. 02. 28. 17:25
  • Kincs szerint:
     
    2013. 02. 28. 17:19

    Sziasztok lányok!

    Tudtátok,hogy a Fenolftalein(1%) használatával a legkönnyebben meghatározható a szappanok pH-ja!?
    Pl. aki szeretne csinálni melegeljárással szappant és esetleg nem tudja,hogy meddig is kell még főzni(gázon,de sütőben is lehet)
    akkor ki vesz a masszából cca 1/2 kiskanállal és rácseppent 2-3 csepp fenolftalein oldatot,és ha nincs még kész akkor lilára
    színeződik a massza,ha pedig kész akkor nem változik a színe !!!

    Az Azúrban kapható Fenolftalein 1% : 1000 ml 3800.-

    Üdv.:Kincs

  • batora szerint:
     
    2013. 02. 28. 15:58

    Szia Casale!
    Viki sós-holt tengeri iszapos szappanját szoktam csinálni, ezt: http://lukreciakencei.hu/recept/szappanok/gyogyszappan/kecsketejes-so-szappan-holt-tengeri-iszappal
    Változtatás annyi rajta, hogy vízzel – kecsketej porral készítem és kubeba illóolajjal.

  • vagvolgyi marika szerint:
     
    2013. 02. 28. 10:59

    Dalarának:
    Január 11-én készítettem citromos eukaliptusz olajos hajmosó szappant.Kezdetben erőteljes illata volt. Mára fele annyi sincs.A citromot nem is érzem csak az eukaliptuszt.
    További sok örömet a szappangyártában! Smile

  • Csillag szerint:
     
    2013. 02. 28. 07:53

    Kedves Biofeleség!
    Köszönöm a válaszodat és ahogy tanácsoltad, úgy fogom készíteni!! Big Smile Remélem sikerül, majd beszámolok róla! Már rohannék csinálni, de nincs rá időm Confused csak a hétvégén, addig biztosan minden percen ezen jár majd az agyam………

  • Biofeleség szerint:
     
    2013. 02. 28. 01:12

    Kedves Csillag,
    A túlmelegedés elkerülése és a mézes szappan sikere érdekében:
    1) használj max. 2 evőkanál mézet 1kg zsírhoz
    2) a lúgoldat és a zsírok az egyesítéskor legenek egyformán 40°C-osak
    3) a mézet a szalagosodáskor add a masszához és csak fakanállal keverd el, de már ne mixeld
    4) az első 2-3 órára ne takard be a formát, csak folpackold be, majd csak a 2-3 óra után takard be eny enyhe takaróval
    Sok sikert Smile

  • Kincs szerint:
     
    2013. 02. 28. 00:00

    Hát mééé privibe drága Casale!? Neutral

    Üdv.:Kincs

  • casale szerint:
     
    2013. 02. 27. 23:48

    Kedves Batora!
    Kérlek, ha van egy jó himalája só szappan recepted, küld el nekem privátban! sós/SOS
    Mire megcsinálom, megérik ……Elfogy ami van és nagyon kell. Naponta használom a kezemre. Lassan csak ez használ, különben éjjel véresre vakarom. Big Frown
    casale

  • Dalara szerint:
     
    2013. 02. 27. 23:19

    Sziasztok,

    ezt találtam a neten, gondoltam, megosztom veletek, különösen azért, mert a szín a szappanban gyakran elváltozik, esetleg hasznos lehet.
    http://www.mullerslanefarm.com/soapcolors.html#sandalwoodcolor
    Egy kérdésem is lenne. Van valakinek tapasztalata a citromos eukaliptusz olaj szappanban való viselkedséével kapcsolatban? Most készytettem vele szappant, kiváncsi lennék, hogy eltünik-e az illat, mire letelik a 4 hét. A szappan 2 napos, eddig elég intenziv, de engem már értek meglepetések például a menta szappanommal kapcsolatban is, ahol az illat teljesen eltünt.
    Köszi előre is.

  • Alma szerint:
     
    2013. 02. 27. 22:01

    Kedves Batora!

    Ezt készítettem el: http://lukreciakencei.hu/recept/szappanok/gyogyszappan/kecsketejes-so-szappan-holt-tengeri-iszappal
    De ebben is több mint 20% a kókuszolaj, akkor lehet, hogy ez lesz a ludas.

    Köszi:Alma

  • uj-aniko szerint:
     
    2013. 02. 27. 22:00

    Kedves Batora!

    Köszi a választ!

    Akkor asszem csinálok 450g-ból (az pont a receptem fele) és ha marad belőle legfeljebb beletöltöm joghurtos pohárba.

    Üdv: A

  • Csillag szerint:
     
    2013. 02. 27. 21:35

    Sziasztok!
    Segítséget, tanácsot szeretnék kérni! Még nem készítettem mézes szappant, de nagyon szeretnék és a fórumot olvasgatva kicsit elbizonytalanodtam!!! Azt írjátok, hogy felmelegedhet, ez mit jelent és milyen jelei vannak, mit lehet látni és hogy előzzem meg ezt a túlmelegedést??!!! Szilikon formába fogom tenni, szerintetek ne takarjam be??? Question Confused

  • batora szerint:
     
    2013. 02. 27. 15:12

    Szia Alma!

    Vagy a felhasznált olajokat nem szereti a bőröd. Bogi receptjét próbáltad? Abban rengeteg a kókusz , lehet, hogy ez a baj, azt nem mindenki bőre szereti Frown Ha te is közéjük tartozol, akkor 20%-nál több ne legyen a szappanodban a kókuszzsírból.

  • Alma szerint:
     
    2013. 02. 27. 14:43

    Kedves Batora!

    Az én sószappanom már 6 hetes, de húzódik a bőröm tőle. Eddig még nem használtam ilyet így nem tudom eldönteni, hogy a sóra vagyok érzékeny vagy csak érlelnem kéne tovább a szappant.
    Te mit gondolsz?

    Alma

  • batora szerint:
     
    2013. 02. 27. 11:37

    Új-Anikó, kedves!

    Akkor jó Smile

    Nekem többféle 6 db-os formám van, az egyikbe 300 g olajból szoktam csinálni, ez nincs tele, a többibe 500 g-ból, de ott mindig 2 kimarad, szóval ha osztok-szorzok, akkor kb. 375 g olajjal van tele.

  • uj-aniko szerint:
     
    2013. 02. 26. 22:28

    Kedves Batora!

    No ez 2 külön kérdés volt Smile.
    Ezt a sós szappant készítettem:
    http://lukreciakencei.hu/recept/szappanok/gyogyszappan/himalajai-soszappan
    Ez már készen van, csak be vagyok sózva… Laugh

    Szeretnék egy csokis szappant készíteni, de a szappan készítésre csak 1 db 6-os muffinformát használok, és ezért volt a második kérdés. Smile
    Olyat szeretnék kreálni, aminek az alja csokis, a teteje meg világos, és mintha hab lenne. ROTFL
    Tartok tőle nem bírom kivárni a hétvégét, pedig akkor nyugodtabban lehet vele pepecselni, dehát kigondoltam, és meg kell valósítanom, mert egy ideje már dédelgetem az ötletet. Laugh

    Üdv: A

  • batora szerint:
     
    2013. 02. 26. 22:15

    Kreatívkönyvelő, kedves!

    Köszönöm, megkaptam Smile Rose

    Új-Anikó, kedves!
    Mármint olyan sószappanról beszélünk, ahol az olaj mennyiségével megegyező a só mennyisége? Én 200 g olaj + 200 g só (+25 g iszap) szoktam csinálni, a 6-os muffinforma nincs teljesen tele. Én mostanában mindig min. 5 hetet szoktam a szappankáimnak adni, de 4. hét után próbálva is használható.

  • uj-aniko szerint:
     
    2013. 02. 26. 22:05

    Sziasztok lányok!

    Tudja valaki, hogy a Himalájai sós szappannak is 6 hétig kell érnie? Vagy elég neki a 4 hét?

    Szerintetek egy 6db-os muffinforma hány g olajból lesz tele?

    Üdv: Anikó

  • kreativkonyvelo szerint:
     
    2013. 02. 26. 20:31

    Szia Batora!

    Elküldtem neked privátban. Andi írta le, hogy kell készíteni.

    üdv

  • batora szerint:
     
    2013. 02. 26. 19:43

    Sziasztok!
    Valaki a napokban leírta részletesen, hogy hogyan sikerült kókusz illatú szappant készítenie. Egyszerűen nem találom Big Frown . Nem tudja valaki, hogy hol volt?
    Köszi Smile

  • Bundika szerint:
     
    2013. 02. 26. 13:46

    Köszönöm Casale! Az első verzió sajnos nem fog működni… nem tudok leállni!!! Grin De nagyon köszönöm a jó tanácsot, a cipős dobozos változatot meg fogom csinálni.
    További szép napot!

  • casale szerint:
     
    2013. 02. 26. 00:21

    Kedves Bundika!

    Csinálj kevesebb szappant! Laugh Ne tedd ki őket a folyosóra. Nekem hasonló hőmérsékleten olyan szappanom lett “szappan poros”, mely addig soha! Tedd a szappanokat cipős dobozba, körbe az oldalát szép nagy lyukakkal tarkítsd, majd építs szép tornyot belőlük egy sarokban. A folyosóra csak akkor tedd ki, ha 18 fok felett van ott a hőmérséklet.

    casale

  • Bundika szerint:
     
    2013. 02. 25. 16:16

    Kedves Mindenki!

    Meg tudja nekem mondani valaki, hogy mi az ideális hőmérséklet a szappanok éréséhez? Van egy tól-ig határ?? Mert már nem férek el tőlük és arra gondoltam, hogy kiteszem a lépcsőházba száradni őket, csak hát ilyenkor kissé hűvös van odakint. szerintem kb. 10-15 fok lehet. Vagy nem érdemes megkockáztatni??

    Előre is köszönöm a választ!

  • casale szerint:
     
    2013. 02. 24. 01:42

    Kedves Biofeleség!

    Igen jó enne, ha az oldalra mindenki olyan receptet tenne fel, amelyet kipróbált. Én azért írtam itt a szappanosok között, hogy csak használat után tegyünk fel recepteket, mert ez egy kicsit nehezebb. Kitalálunk egy szappant, megcsináljuk, jól néz ki és azonnal meg akarjuk osztani mindenkivel az alkotásunkat. Nehéz kivárni az érési időt 4-6-8 hét és még használni is egy hetet. Én kencét csak mások receptje után készítek, ott nem kell várni kihült és használható is.

    Casale

  • Meseeee szerint:
     
    2013. 02. 23. 21:52

    Csak azért gondoltam az olajat, mert ha túlmelegedett,akkor lehet,hogy csak belül van egy lyuk tele olajjal…ezt nem tudhatom. Vagy ez nem jó gondolat? Forgatni úgy hetente…nem túl sűrűn eddig..de majd fogom akkor gyakrabban.

  • Biofeleség szerint:
     
    2013. 02. 23. 21:50

    Kedves Meseeee,
    Az ötlet nem rossz, bár kétlem hogy olaj lenne benne. É forgatod őket sűrűn? Merthogy nagyon fontos hogy inden oldalról ugyanúgy lélegezzenek.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.