Szappankészítés

Segítséget szeretnék kérni a szappanöntés elsajátításához.

2,171 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

Összesen: 73 oldal1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73
  • Almafa szerint:
     
    2015. 02. 25. 18:56

    Szia!
    2 kis adag recept volt:
    120g olívaolaj, 30g disznózsír, 19g NaOH, 30g alovera (a növény belsejéből szedtem ki, csak a gél), 10 csepp teafa illóolaj.
    100g olívaolaj, 25g disznózsír, 25g kókuszzsír, 20g NaOH, 30g friss céklalé, 30 csepp ylangylang illóolaj.
    Azóta még jobban betakartam, 27 fokos szobában volt egy napig de nem zselésedett. Már a formából is kiszedhető.
    Használható a nem zselésedett szappan? Nem fogja bántani a bőrt?
    Üdv:
    Almafa

  • Tokmag anyu szerint:
     
    2015. 02. 25. 11:55

    Szia Almafa! Milyen recept volt? Nagy arányban voltak az olajok?

  • Almafa szerint:
     
    2015. 02. 23. 21:19

    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni.
    Tegnap készítettem először szappant, egészen a zselésedésig szépen ment. 42 fokon beleöntöttem a lúgoldatot az olajba, mixeltem, szalagosodott, formába öntöttem, betakartam 2 törülközővel, de nem zselésedik. Egyszer 12 óra elteltével néztem meg, másodszor 24 óra múlva, de még mindig ugyanolyan mint amikor formába öntöttem. Bizonyára kevés réteggel takartam be, legközelebb takarót is teszek rá, de mit lehet ezzel a szappanpróbálkozással tenni? Hogyan lehet javítani?
    Mi történik ha nem megy át a szappan a zselé fázison? Használható lesz vagy csak mosásra (vagy arra se)?
    Előre is köszönöm a válaszokat:
    Alma

  • Biofeleség szerint:
     
    2015. 02. 23. 18:25

    Kedves Laurka, ha a legelső szappanod lesz, akkor ajánlom hogy készísd el a cikksorozatban leírt “első recept”-et, mondjuk fél mennyiségekkel. Ezzel a receptel nem kell hogy gondod legyen, mert csak olivaolajból készül, vízzel.
    A tejes receptekhez viszont kell egy kis gyakorlat, mert a tej megég a lúgtól, ezért ajánlom inkább ezt a receptet, a legegyszerűbb és egyszerűségében a legjobb Smile
    Sok sikert, írd majd meg hogy ment. Nomeg persze ha kérdésed van.

  • Laurka szerint:
     
    2015. 02. 22. 00:12

    Sziasztok!
    Első szappanomat szeretném elkészíteni, de sajnos jelenleg nem tudok beszerezni kecsketejet, pedig a recept szerint az kell bele. Nyilván ezt lehet más folyadékra is cserélni, én desztillált vízre szeretném, csak azt nem tudom, hogy ugyanannyi víz kell-e a szappanba, mint kecsketej kellene. Egyszerűsítve a kérdést: Ha a receptben 160 g kecsketej van, akkor azt 160 g desztillált vízre cserélhetem? Smile

  • casale szerint:
     
    2015. 02. 11. 17:45

    Bingyoka a cékla leves szappan pedig szürke lesz. Piros szappant szinte lehetetlen csinálni. Természetes színerővel és kozmetikai pigmenttel egyaránt. Ételfestékkel már láttam szép igazi piros szappant, az viszont megfogja a bőrt. Ezt semmiképpen nem ajánlom!

  • Bingyoka szerint:
     
    2015. 02. 05. 13:38

    Sziasztok! Régóta olvasgatom ezt az oldalt, és fantasztikus! Pár szappanreceptet is kipróbáltam, a sajáthoz még nem vagyok elég bátor… A kérdésem az, hogy próbálta-e már valaki közületek a céklalevet szappanszínezőnek? Ha igen, hogyan? Alapfolyadéknak töményen vagy hígítva vagy szalagfázisnál egy keveset? Nem szeretnék színezőt használni, viszont piros szappanalapra vágyom és a csipkebogyóteás próbám inkább bordó, a paprika meg kicsit barnás Frown

  • szandi92 szerint:
     
    2015. 01. 14. 14:07

    Kedves Kincs! Itt is köszönöm szépen! Smile

  • jenori szerint:
     
    2015. 01. 14. 10:58

    Szia Kincs!
    Teljesen natúr, házi tejszínre gondoltam.

  • Kincs szerint:
     
    2015. 01. 14. 09:54

    Yes Tokmag anyu !

  • Kincs szerint:
     
    2015. 01. 14. 09:53

    Szia szandi92 ! Igen!

  • Tokmag anyu szerint:
     
    2015. 01. 13. 15:40

    Az eleje a szappanosításig ugyanaz. Utána fel lehet tenni rotoyogni. Tehát hideg a folyadék is.

  • szandi92 szerint:
     
    2015. 01. 13. 14:24

    Sziasztok! Ha egy szappan recepten csak annyit szeretnék változtatni, hogy víz helyett teát használnék, és tennék a superfat-hez gyógynövényt, akkor a recept más részei maradhatnak változatlanul? Előre is köszönöm!

  • Kincs szerint:
     
    2015. 01. 13. 09:44

    Szia Jenori!

    Milyen tejszínre gondoltál? Főzőtejszínre?

    Üdv.:Kincs

  • Kincs szerint:
     
    2015. 01. 13. 09:42

    Azt hiszem,hogy ennél ( meleg eljárásnál) a folyadékot nem is kell felmelegíteni az olajhoz !? Te is úgy tudod Tökmag anyu?

    Köszi! Üdv.Kincs

  • Tokmag anyu szerint:
     
    2015. 01. 12. 22:50

    40-42 fokra igen. Smile Tanultam, majd én is ki szeretném próbálni. Smile De van aki már így csinált többet és sikerült neki. Smile

  • jenori szerint:
     
    2015. 01. 12. 14:46

    Sziasztok!

    Kecsketej hiányában vajon tejszínt lehet-e használni szappanban?
    Van esetleg valakinek tapasztalata benne?
    Válaszotokat előre is köszönöm.

  • Kincs szerint:
     
    2015. 01. 12. 12:28

    Köszi Tokmag anyu!

    Igen én is mindenképp gőzfürdőre gondoltam! Wink
    Az olajokat gondolom itt is 40 fokra kell melegíteni a folyadék hozzáadása előtt!?

    Különben ezt te már így próbáltad vagy olvastad valahol?

    Üdv.:Kincs

  • Tokmag anyu szerint:
     
    2015. 01. 12. 01:17

    Ja és, botmixerrel keverd!

  • Tokmag anyu szerint:
     
    2015. 01. 12. 01:04

    Kedves Kincs!

    Ha meleg eljárással szeretnél kecsketejes szappant, a vízfürdős megoldást javaslom. Ott a lúgot csak vízben oldod. Az összes folyadékmennyiség fele legyen a víz, másik fele a tej – szigorúan fagyasztva! Feloldod a lúgot a vízben, és összekevered az olajokkal a szalagig, majd ekkor adod hozzá a jégkása-szerű tejcsit. Ezzel már pudingot keversz, és bubizós vízben teljes gélfázisig Kb. 3 óráig főzöd egy acéltálban. Smile Csak egy tipp Smile

  • Kincs szerint:
     
    2015. 01. 10. 20:39

    Sziasztok !

    Készített már valaki melegeljárással kecsketejes és tejsavós folyadékkal szappant?
    Milyen lett? Nem rántja össze a tej vagy a savó a szapit melegeljárással?

    Köszönöm,üdv.:Kincs

  • Nora szerint:
     
    2014. 12. 21. 21:32

    Sziasztok!
    Kecsketejes szappant szeretnék készíteni. Kreáltam egy receptet,szeretném,ha leellenőriznétek,hogy jó-e. Fagyasztott tejjel csinálnám és 8% superfat-el számoltam.
    670g olívaolaj
    250g kókuszolaj
    30g ricinusolaj
    50g shea vaj
    134g NaOH
    333g kecsketej
    Kérdésem,hogy egyáltalán jó-e így,illetve,hogy a zsírhoz mért 2/3 mennyiségű tej elég-e,illetve hogy a többi összetevő nem bántja egymást?
    Köszönöm szépen!
    Nóri

  • jenori szerint:
     
    2014. 11. 26. 11:59

    Sziasztok!

    Fehér szappant szeretnék készíteni egy már meglévő újraolvasztásával. Ehez titán dioxidot használjak? Ezt a port mikor és hogyan kellene beletenni a szappanmasszába? Fel kell oldani, vagy csak beleszórom és elkeverem?
    Válaszotokat előre is köszönöm.
    Nóra

  • Biofeleség szerint:
     
    2014. 11. 16. 15:41

    Kedves Franya, a “Szappankészítés” menüpont alatt egy sorozat cikket találsz, tanulmányozd át. Osztán meg vannak ám tanfolyamok is. De mindezen felül akármikor akármilyen kérdésed gondod van, mindig van valaki aki segítségre siet, úgyhogy igen, itt vagyunk Big Smile Rose

  • Franya szerint:
     
    2014. 11. 04. 11:44

    Sziasztok!

    Pár napja találtam az oldalra, aminek nagyon örülök. Szappant szeretnék készíteni. Számíthatok a segítségetekre?

  • Sueann szerint:
     
    2014. 11. 02. 18:46

    Köszi Kincs! így lehet, de honnan tudom, hogy elég a főzés neki? milyen legyen az állaga?
    Másodszor is neki ugrottam, mert tetszik, hogy szinte azonnal használható. Most tettem bele disznó zsírt is. (a szagától majdnem világnak mentem, úgy utálom)
    Több vízzel csináltam és a sűrűbb zselés állagnál levettem és formába tettem. Egész jó lett. Összeállt. De van egy gyanúm, hogy még mindig korán veszem le. Viszont nem merek kockáztatni, hogy túlfőzöm és nem fogom tudni formába tenni. Szóval nagy kérdés, hogy mikor kell levenni, továbbra is. Question

  • Kincs szerint:
     
    2014. 10. 26. 08:36

    Kedves Sueann !

    Szerintem az az 1 óra kevés volt neki! 3-4 órán át kell főzni!

    Üdv.Kincs

  • Sueann szerint:
     
    2014. 10. 25. 19:33

    Reggelre megálmodtam, hogy visszateszem főzni és öntök hozzá még deszt vizet. Így lett belőle vágható szappan. Ebből is tanultam. Chic

  • Sueann szerint:
     
    2014. 10. 24. 20:12

    Sziasztok!

    Türelmetlen ember lévén ma neki álltam meleg eljárással készíteni a szappant villanytűzhelyen. No meg kiváncsi is voltam. Az internetről szedtem össze az infókat, és olyan egyszerűnek tűnt. Nos, az én anyagom nem ment át a leírt fázisokon, egyet kivéve: a víz és zsirok szétválása. Majd darabos lett és végül darabos kemény. Gélesedésnek jele sem volt, igy az 1 óra alatt. Itt a kemény darabos anyagnál ijedtem be és gyors levettem és fomába tuszkoltam. Szerintetek lesz ebből szappan? Egyáltalán használható lesz? most várok pár órát és azért kiszelem….aztán lehet kidobom? de honnan tudom majd,hogy kidobjam-e???

    köszi előre (vagy utólag) is a segítséget! Sweat

  • Veronika szerint:
     
    2014. 10. 20. 10:31

    Szia! Ha nem zavarosodott be (azaz nem került bele szennyeződés ami erjedni vagy romlani kezdett), akkor minden gond nélkül használható korlátlan ideig.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.