Értékesítés

Tapasztalatok gyűjtése házi készítésű termékek engedélyeztetése, forgalmazása témában.

66 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

Összesen: 3 oldal1 2 3
 • Fanti szerint:
   
  2017. 09. 26. 13:33

  Sziasztok,
  abban szeretnék segítséget kérni, hogy valakinek van infója arról, hogy milyen hivatalos végzettség szükséges a gyártáshoz?
  Előre is köszi a segítséget Smile

 • drmzperx szerint:
   
  2016. 12. 21. 21:57

  Kedves juditka75! Nem csak laborra, hanem vaskos dokumentációra is szükség van amihez segítséget itt találhatsz: https://www.facebook.com/kencelabor

  A labor vizsgálat szilárd szappanra kb. 70e Ft / termék + áfa körül van ha jól emlékszem.

 • juditka75 szerint:
   
  2016. 11. 08. 19:51

  Segítsetek ! A szappanok labor vizsgálatát hol végzik el? Mennyibe kerül?Most kezdek vállalkozásba ,sehol nem találok infót hozzá.
  Smile

 • KataZsu szerint:
   
  2014. 04. 26. 13:11

  Olyan kérdésem lenne, hogy most akkor vegyészt, vegyésztechnikust, vagy vegyészmérnököt kell alkalmazni? Mert nem mindegy! Én azt olvastam, hogy “magyar jogszabályok kötelező jelleggel írnak elő egy minimális végzettséget, történetesen egy vegyésztechnikusi vagy ennél magasabb végzettséget. (vonatkozó jogszabály: 21/2010 NFGM rendelet az egyes tevékenységek végzéséhez szükséges szakképesítésekről)”
  http://hazikence.hu/blogok/szappangyartas-vegzettseg

 • racoon szerint:
   
  2013. 08. 21. 16:02

  Sziasztok! Az új EU-s engedélyeztetési, illetve a regisztrációs eljárást próbálta már valaki? Van ma olyan piaca a kézműves szappannak, hogy megérje a költségeket? Pain

 • 2013. 05. 24. 19:05

  Kedves Beniregi!
  Ez a fiatal vállalkozóknak szóló pályázat, ami már egy évet csúszik. Előbb egy tanfolyamot kell elvégezni, nem tudni hol, mikor, de 100 órás lesz. Majd az ott elfogadott üzleti tervvel lehet pályázni állítólag jún.1-től. Tanfolyamot a FIVOSZ ígér, őszre. Szóval ebből az idén nem lesz pénz.

 • beniregi szerint:
   
  2013. 05. 24. 13:44

  azt hiszem így már jó lesz,
  http://www.nfu.hu/doc/3581

 • Doresz szerint:
   
  2013. 05. 24. 13:15

  Megírnád, hogy pontosan melyik pályázat az, mert a link csak a keresőt dobja ki.

  Köszi Smile

 • beniregi szerint:
   
  2013. 05. 24. 11:23

  Sziasztok,
  lehet pályázni is ezt nemrég találtam: http://www.nfu.hu/content/1384

 • Doresz szerint:
   
  2013. 05. 23. 13:28

  Sziasztok,

  Én még viszonylag kezdő kencés és szappanos vagyok, de gondoltam, kipróbálnám magam a meskán vagy ilyesmi. Arra is gondoltam, hogy legalább nyugtát ki kéne állítani a bevételről, de mindenről kiderült, hogy csak az engedélyeztetés után lehet megcsinálni, aminek jelenleg nem tudok megfelelni és nem is a nagyüzemi gyártás lenne a cél. Szóval van köztetek olyan, aki meskázik és próbálja valahogy legalizálni a dolgot? Van valami ötletetek, tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

  Nagyon várom a visszajelzéseteket!

  Köszönöm.

  Dóri

 • Deszter szerint:
   
  2013. 05. 02. 08:37

  Szerintem maga az engedélyeztetés nem olyan borzasztó és én is teljesen jogosnak tartom, nekem is inkább a műhellyel van problémám. Megoldhatatlannak tűnik Frown
  Nem hinném, hogy kifizetődne annak, akinek nulláról kell kialakítania, még ha ebből is akar megélni.
  Igazából azt sem tudom, mit ér az ember havonta harmincezerért pár órával?
  Én is azt tartanám normálisnak, hogy még ha bizonyos mennyiségi korlátozással, bevizsgáltatás után, akár ÁNTSZ ellenőrzéssel, de otthon is lehetne legálisan szappant készíteni (valóban az őstermelőkhöz hasonlóan).

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 05. 01. 23:00

  Igazából az engedélyeztetés körülményessége a riasztó. Ha valaki ebből akar megélni, akkor megéri végigcsinálni.
  Azoknak nehezebb, vagy nagyobb teher ez, akik pl. nem ebből akarnak megélni, csak szeretnek szappanozni, és több szappant gyártanak, mint amit képesek elhasználni, és jönnek az újabb és újabb ötletek, amit megvalósítanak. Na már most, ezeket mind kivitelezni is és még elajándékozni is, egy vagyonba kerül. Ha a felesleget el lehetne adni, mondjuk termelői piacokon, akkor legalább a szappanöntés költségeit ki lehetne termelni.
  Persze azzal egyet értek, hogy be kell vizsgáltatni, engedélyeztetni a használt receptet-recepteket, azt tartom túlzásnak, hogy miért ne lehetne otthoni körülmények között kivitelezni. (Van erre példa más területen, pl.az őstermelő az otthon termelt zöldséget-gyümölcsöt út mentén árulhatja, egész más az elvárás akkor, ha boltot nyit valaki, vagy ne adj isten nagykert)

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 05. 01. 22:31

  Szia Zohori!
  Igen, tudok róla, ha jól tudom heti egy alkalommal pár órát használhatod, kb.30eft/hó ha jól emlékszem.
  Ha nincs más alternatíva, tulajdonképpen ez is jó.

 • zohori szerint:
   
  2013. 05. 01. 21:18

  A Házikence Tanodánál van lehetőség arra, hogy béreljen valaki x időre műhelyt, egy-két napig tárolhatja ott a szappanokat.

 • Deszter szerint:
   
  2013. 05. 01. 13:34

  Ha nem tudod magad megírni a biztonsági adatlapot, termékdokumentációt, stb., márpedig ahhoz gyógyszerésznek, orvosnak, vegyésznek kell lenni, akkor önmagában ez kerül annyiba, amit írtál Frown

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 05. 01. 12:53

  miket írok, rájön?? Plusz költség, na.

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 05. 01. 12:52

  Csak az engedélyeztetés 80-100 eft körül. A többi, amit írtam, csak rájön Cry

 • Deszter szerint:
   
  2013. 05. 01. 12:38

  Nekem még nagyjából sem sikerült ilyen kalkulációt készítenem. Nem tudom, mennyibe kerül a bevizsgáltatás, és a papírmunka árán kívül még milyen kezdeti költségek vannak.

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 05. 01. 12:20

  Hát, igen, ha belekalkulálod a hely kialakításának, bérleti díjának, fenntartásának, adóvonzatának költségeit, akkor nem is tudom, mennyiért kellene egy szappant értékesíteni, hogy rentábilis legyen a vállalkozás.

 • Deszter szerint:
   
  2013. 05. 01. 12:06

  Szia!
  Igen, személyesen voltam az ÁNTSZ-nél és ott ezt mondták.
  Szerintem is reménytelenül költséges vállalkozás, minél jobban körbejárom a dolgokat, annál inkább elkeseredem Frown
  Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy tényleg nem nyílhat-e a szabadba ablak, ugyanis ezt is olvastam.

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 05. 01. 11:17

  Kedves Eszter!
  Ezt az ANTSZ írja elő? Egyre több akadály merül fel…

 • Deszter szerint:
   
  2013. 05. 01. 10:45

  Annyit tudtam még meg, ami számomra újdonság, hogy kell
  – a műhelyen kívül egy öltöző, ez lehet az előtérben is (mivel az ajtó nem nyílhat a szabadba);
  – a dupla mosogatón és külön kézmosón kívül még egy csap a takarításhoz való vízvételhez; a takarítóvizet WC-be vagy falikútba kell önteni;
  – zárt tároló a takarítócuccoknak;
  – csempézés 2,10 magasan.
  A készterméket és az alapanyagokat elkülönítve kell tárolni, ami lehet zárt szekrényben is.

 • Deszter szerint:
   
  2013. 04. 13. 16:58

  Sziasztok!
  Én tegnap felhívtam az ÁNTSZ-t és azt mondták, hogy kizárólag szappankészítésre lehet használni az adott helyiséget, szóval a saját konyha semmiképp nem jó.

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 04. 02. 09:15

  Kedves Anikó!
  Teljesen egyetértek Veled! Persze, valamilyen szinten kell a szabályozás, de ésszerű kereteken belül. A törvényhozás más területén is ilyen anomáliák vannak sajnos, úgy gondolom sokszor úgy hozzák meg a törvényeket íróasztal mögül, hogy azt a tevékenységet soha életükben nem csinálták… na de nem kalandozok el. Egy olyan konyha, amin van ablak, tiszta, minden szappanöntéshez szükséges eszközzel rendelkezik, nem tudom, miért ne lehetne a gyártás színhelye. Nem hiszem, hogy van köztünk egy szappanos is, aki szappankészítés közben kevergeti az ebédet…
  Láttam a neten olyan szappankészítő műhelyt, (hivatalos engedélyes), ahol a lábasok, az asztalok, meg egyáltalán az egész olyan volt, hogy az egereimet nem engedném oda.
  Ha megtudok bármi újat, feltétlenül tájékoztatlak. Szerintem jó ötlet lenne talán az is, ha pár szappant gyártani vágyó összefogna, egy kis műhelyt bérelnének, vagy valami hasonló.

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 04. 02. 07:06

  Kedves Anikó!
  Ne haragudj, kérlek, eszem ágában sem volt megbántani téged Rose. Nem ítélek el senkit, csak valamikor dolgoztam közétkeztetési konyhán, most pedig látom nem csak a mi oldalunkat (otthoni szappankészítés), hanem mások oldalát is: Pl. olvastam és teljesen megértem azon gyógyszerészek felháborodását, akik a piacokon így-úgy árult szappanok ártalmas hatásait kénytelenek kezelni, mert a vásárló no-name szappant vett.
  Biztosan alaposan át kellene olvasni ezt az egész szabályzatot, és abban is teljesen igazad van hogy nem kamu ember kellene (itt úgy tudom hogy egy vegyész jelen kell legyen a gyártásnál, de nem vagyok biztos).
  Tudom hogy nem bíztat, de én is ugyanezekkel a kivitelezhetetlen szabályokkal találkozom Olaszországban is. Talán fel kellene venni a kapcsolatot olyan szappankészítőkkel akiknek saját webshopjuk van, s tőlük megérdeklődni hogy hogyan csinálták, mit szólsz? Mert hogy vannak ilyenek is, a Meskán meg ilyesmiken kívül, s ők biztosan végigcsinálták ezt az egészet.

 • uj-aniko szerint:
    weboldal
  2013. 04. 01. 23:54

  Kedves Kreatívkönyvelő!

  Nem tudok törvényi hivatkozást, én csak ezt a cikksorozatot böngésztem végig, és miután a párommal kiszámoltuk, hogy a konyhánk átalakítása 250-500 000 Ft-ba kerülne, el is vetettem az engedélyeztetés ötletét.
  Én egyébként nem értem, hogy miért nem jó egy tiszta, rendes konyha, legyen az bármilyen a gyártás helyeként, de mindegy…
  A cretiviky-s cikksorozatban egyértelműen leírták, hogy minek kell megfelelnie a helyszínnek, és benne volt az is, hogy lehet a saját konyha a “műhely”, ha megtudtok újakat, az egyébként érdekel, mert sokmindent megadnék azért, ha ebből élhetnék!
  Üdv: Anikó

 • uj-aniko szerint:
    weboldal
  2013. 04. 01. 23:48

  Kedves Biofeleség!

  Mielőtt elítélsz olvasd el figyelmesen, hogy mit írtam!

  1. Ha tetszik neked ha nem hülyeségnek tartom az ÁNTSZ bizonyos előírásait. Köztük azt is, amit írtam: A gyártás helye rendelkezhet külső ajtóval, de az nem nyílhat közvetlenül a szabadba. Szerinted ennek mi értelme van? Hogy csak akkor gyárthatok a konyhámban szappant, ha teraszajtóm elé építtetek kis építményt, amin van + 1 ajtó??? Azt még értem, hogy legyen pl.: külön mosogató, de ez egy HÜLYESÉG!!!
  2. Egy büdös szóval nem írtam, azt hogy hülyeség az, hogy szakember felügyelje a gyártást, DE! Szerinted, attól, hogy szerzek egy mérnököt, aki aláír, attól ott lesz a gyártások minden egyes pillanatában, és felügyelni fogja azt??? Igenis röhej, hogy kell szereznem egy kamu embert, hogy írjon alá helyettem, holott lehet, hogy soha életében az egyetemen kívül nem fogott 2 lombikot a kezébe!!! Sőt, ha az új tanterv szerint végzetteket nézzük, akkor lehet, hogy már az egyetemen sem.
  Nem hinném, hogy aki ott tart, hogy azon gondolkodik, hogy engedélyeztesse-e a szappanjait, az nem tud baj nélkül elkészíteni egy szappant!
  3. Igenis undorító dolognak tartom, hogy minket, akik próbálunk olyan dolgokat rakni a kozmetikumainkba, amiket mi magunk is magunkra kenünk, egyszerűen kizárnak a piacról, mert annyira drága az engedélyeztetési, és bevizsgálási procedúra, ugyanakkor a rákkeltő, irritáló, káros anyagokat engedélyezik a kozmetikumokba, mert azoknak akik ezeket belekeverik a krémjeikbe egyszerűen van elég pénzük arra, hogy mindenkit lefizessenek.
  4. Én nem azért készítem itthon a kencéinket, mert nem bízom a bolti kozmetikumokba, hanem mert TUDOM, hogy károsak, és tönkre teszik a bőrünket!!!
  5. Én nem azt kifogásolom, hogy engem ellenőrizzenek, és nem is várom el, hogy bízzanak bennem “a két szép szememért”, én csakis olyat adok át másnak, amit saját magamon kipróbáltam!!! Igaz soha sem csepegtettem még a szappan vizes oldatát a szemembe, hogy kipróbáljam, mennyire lesz piros tőle… (mint a különböző kozmetikai cégek teszik szerencsétlen kísérleti állatokkal.)
  De azt felháborítónak tartom, hogy megbüntethetnek azért, ha én eladásra kínálom azt, amit én elkészítettem, magamon leteszteltem, főleg ha még meg is veszik tőlem!!! Ha mindenki elégedett, akkor miért kell piszkálgatni az embereket, akik boldogulni próbálnak???

  No ennyi!

  A

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 04. 01. 22:28

  Kedves Uj-Ankió!
  Tudnál valami törvényi hivatkozást arra vonatkozólag, hogy konyhában is lehet gyártani szappant? Vagy honnan az infó, hogy lehet a saját konyhád a gyártás színhelye?

 • kreativkonyvelo szerint:
   
  2013. 04. 01. 22:26

  Sziasztok!
  Teljesen egyetértek az engedélyeztetési eljárással, azaz azzal, hogy igen is legyenek bevizsgálva a receptek, szükséges a vegyész vagy legalább olyan végzettséggel rendelkező szakemberé, aki felelősséget vállalhat, mivel emberi bőrről van szó. Amivel nem tudok egyetérteni az, hogy miért nem lehet az ember konyhája a gyártás helye, ha amúgy megfelel a követelményeknek. (Amelyek nem elvetemültek)

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 04. 01. 22:13

  Kedves értékesítésen agyaló szappanos társaim!
  A helyzet az, hogy ez a EU szabályzata, s hogy ez Olaszországban is ugyanígy működik.
  Azelőtt viszont hogy az átalakításokat, a vegyész jelenlétét meg egyebeket hülyeségnek titulálnánk érdemes magunkat a fogyasztók helyébe képzelni, s csak azután mérlegelni. Valójában mi magunk is pontosan azért készítünk kozmetikumokat házilag, mert valamikor elkezdtünk nem bízni a kozmetikai- meg a gyógyszeripar termékeiben, nem? Akkor el kell fogadnunk azt is, hogy a mi termékeinket ellenőrizzék, hisz anélkül mások sem bíznának –teljes joggal- a mi termékeinkben csak a két szép szemünkért. Abban viszont teljesen egyet értek, hogy ez egy magunkfajta házi szappanosnak a csillagos ég.
  Ha adhatok egy tanácsot keresgéljetek a http://europa.eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_for_goods/pharmaceutical_and_cosmetic_products/index_hu.htm lapon, illetve a linkeken amelyeket tartalmaz. Manapság már minden ilyen rendelet letölthető a hatályos minisztérium vagy az EU-s honlapokról. Jobb nem hinni fűnek-fának, mert a gyakorlat mindig más, s mert a szabályzatok is gyakran változnak.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.