Napégette bőr segítsége


A népi gyógyászat egyszerű, de szerintem igencsak nagyszerű receptjét osztanám meg veletek, amely hatékonyan enyhíti a húzódó bőr fájdalmát, csökkenti az égő érzetet és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

A rózsavíz több száz összetevőből áll, közülük többről tudományosan is igazolták, hogy képesek egyes baktériumtörzseket elpusztítani, hatékonyan csillapítja a bőrpírt, összehúzó hatása révén pedig óvja a kiszáradástól. A tej közel 2000 különböző összetevőjével (tejzsír, tejfehérje, tejsav, létfontosságú vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek) védi és táplálja a bőrt, aktiválja a vérkeringést, megtartja a nedvességét és élénkítik a kollagén és elasztinrostképződést. A joghurt a tejhez hasonlóan összetevőinek köszönhetően szintén hatékonyan nyugtatja és táplálja a bőrt.

Hozzávalók
  • 200 ml joghurt vagy 200 ml tej
  • 2-3 kanál rózsavíz

Napégette bőr segítsége

Elkészítés

A joghurtot vagy a tejet jól elkeverjük 2-3 kanál rózsavízzel és az égő, sajgó bőrfelszínre tamponáló mozdulatokkal óvatosan felvisszük a keveréket.

Napozószerek, ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Freya
Lakhely: Halden

Üdvözöllek! Sokáig gondolkodtam hogyan sűríthetném össze egy mondatban mindazt ami az ÉN-t adja nálam. Édesanya, feleség és vegyészkutató igen erős kutyulási/kisérletezési késztetéssel megáldva – ez vagyok én :-). Szeretem természetes dolgokkal körülvenni magam, valamint a természet kincseit felhasználni a mindennapokban. Fontosnak tartom, hogy családom tagjai minél kevésbé legyenek kitéve ártó kemikáliáknak: ezért egy ideje a konyhámat is labornak képzelem ... Nagyon megtetszett ez az oldal mind tartalmát, mind pedig a stílusát nézve; úgy gondolom, igen hasznos ötleteket lehet itt találni és ezáltal sokat lehet tanulni is. Gratulálok mindenkinek!

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.