Körömfürdő töredező körmöknek


Ha vékony, töredező körmöd van, mint nekem, biztos téged is nagyon idegesít. Nehéz megnöveszteni, mert azonnal letörik ha kicsit nagyobb, sőt az is beszakad, ami már egyszer letört. Ha bármibe beleakad: vége, nincs ellenállása. Az okokat nehéz kideríteni, okozhatja a vashiányos vérszegénység (nekem már volt ilyen), lehet a kálcium – D vitamin duo bevitelének elégtelensége, kevés A vitamin (amit nem szabad felelőtlenül pótolni, mert a túladagolása veszélyes), és akár mészhiány is. Érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, és egy vérképet is csináltatni.

De ha a ezeket az okokat már kizártad, vagy akár ki akarod egészíteni a belső kezelést, akkor ez a fürdő segíthet a körmödnek megerősödni. Erre ajánlom ezt a házilag könnyen elkészíthető receptet.

Hozzávalók
  • 2 evőkanál finom szemcsés tengeri só
  • 2 csepp citrom olaj
  • 2 csepp mirha olaj
  • 2 csepp tömjén olaj
  • 2 csepp búzacsíra olaj

Körömfürdő töredező körmöknek

Elkészítés

Adjuk a hozzávalókat egy kis tál langyos vízhez, jól keverjük el. Ebben áztassuk a körmeinket 10-15 percig hetente kétszer, majd kenjük be kézápoló krémmel. Hamarosan látni fogjuk az eredményt.

Forrás: tovább a linkre

Kézápolás, , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.