Körömerősítő olaj


Egy másik szuper körömerősítő olaj receptje. Egyszerű, főleg ha tudunk szerezni üveges E vitamint. Ha a kapszulákat kell egyenként kinyomkodni, akkor kicsit macerásabb. Ilyenkor igyekezzünk nagyobb kapszulákat venni, mert a piciket nekem nem sikerült összenyomnom.

Az E vitaminnál még arra érdemes figyelni, hogy árulnak mesterséges, és természetes E vitamin olajat is. Bár külsőleg ennek nincs akkora jelentősége, mint belsőleg (lehetőleg ne szedjünk mesterséges vitaminokat), mégis ha valódi eredményt akarunk elérni, használjuk a természetes verziót. Ezt úgy hívják, hogy D-alfa-tokoferol, vagy D-alfa-tokoferol-acetát, míg a mesterséges annyiban különbözik, hogy van egy plusz ‘l’, Dl-alfa-tokoferol(-acetát).

A citrom illóolajról még annyit megjegyeznék, hogy a citrus olajokból mindenképpen érdemes bio minőséget vásárolni. Általában nem vagyok bio-függő (inkább pénztárca-függő vagyok), de a citrus gyümölcsök héjából vonják ki az illóolajat, amit viszont szállítás előtt rengeteg vegyszerrel kezelnek, hogy friss maradjon, aminek jó része felszívódik a héjban. Ebből a megfontolásból mosom meg még a banán héját is, családom tiltakozása ellenére. Igaz, hogy a héját nem eszik meg, de ha megfogják ugyanazzal a kézzel a belsejét is, mégiscsak bejutnak a vegyszerek. Ez egy olyan óvintézkedés, ami legalább nem kerül pénzbe.

Hozzávalók
 • 2 evőkanál E vitamin olaj
 • 10 csepp tömjén illóolaj
 • 10 csepp mirha illóolaj
 • 10 csepp citrom illóolaj

Körömerősítő olaj

Elkészítés

Keverjük bele az illóolajakat az E vitaminnal, és öntsük egy sötét, zárható üvegbe. Dörzsöljük be körmeinket hetente kétszer.

Kézápolás, ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

3 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • szerint:
   
  2011. 09. 05. 18:34

  Kedves Edit!
  Az előbb írtam az illóolajokról amiket használok, azt kérlek olvasd el. Az, hogy az Aromax mesterséges illatokat is tenne bele, nehezen tudom elhinni. Túl nagy és neves cég, miért hazudnának? A másod (sőt inkább harmad) lepárlású olajok olcsók, nem kell velük csalni.
  Ne használj tömjént, ha olyan drága! Igazad van. Inkább kérd meg az aromaterapeutádat, hogy ajánljon helyette hasonlóan jó, de olcsóbb illóolajakat. Az enyém meg szokta tenni (Fanni itt az oldalon), mert nagyon kedves és nem a profit érdekli. Most kapásból nem tudom, mi helyettesítené, de én is megkérdezhetem.

 • Aradi Edit szerint:
  2011. 09. 03. 18:41

  Kedves Lukrécia!

  Még az előző hozzászólásomhoz kapcsolódva kérdezem, hogy Te milyen illóolajakat használsz és hol szerzed be.

  Üdv.
  Edit

 • Aradi Edit szerint:
  2011. 09. 03. 18:14

  kedves Lukrécia!

  A tömjén illóolak brutál drága, igaz ez Panarom, de 5 ml 4000 Ft. Nekem nagyon érzékeny a bőröm, bőr allergiás vagyok elég sokmindenre, ezért lettem én biomániás. Van egy aromaterapeutám és nekem Ő mondta, hogy az A….x -os olajakat nem ajánlja, mert másodlepárlásuak, de igy még nem lenne rossz, de hogy az illat mégis erősebb legyen szintetikus illatot raknak bele. Az én bőröm tényleg nagyon érzékeny és most van bőrproblémám is.
  Szóval tömjén helyett lehetne valami mást ebbe a körömerősitőbe rakni?

  Üdv,
  Edit

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.