Reszelt szappanos macik


Mindazoknak ajánlom, akik nem elégedettek az elkészült szappanjuk formájával vagy azoknak, aki hasznosítani szeretnék szappanok felvágásakor keletkezett szappandarabokat. Én a megmaradt gyerekszappanomat (Gyerek szappan zabbal-mézzel-Biofeleség receptje) használtam fel.

Hozzávalók
 • 300gr szappan
 • 2 ek méz
 • 1 csésze víz cca. 100 ml

Reszelt szappanos macik

Elkészítés

A szappant le reszeltem. A reszelékhez hozzáadtam a vízet és gőzfürdő felett felolvasztottam. Amikor a szappan és a víz homogén masszává vált hozzáadtam a mézet. Szilikon formába öntöttem és hagytam kihűlni. Amikor jól megszilárdult kivettem a szappant a formákból. A szappanokat 5-6 napig szárítottam hűvös, száraz helyen. Időről időre megforgattam a szappanokat, hogy egyenletesen kiszáradjanak. Néhány szappant nemezeltem. Ezeket „ csacsi öreg medvém”-nek adtam ajándékba.

Reszelt szappan, , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: casale

Egy shea vajas krém receptet keresve kerültem az oldalra. Én aki eleve utáltam a kencéket, mert ragadtak, mert volt belőlük éjszakai és nappali, mert begyulladt, vagy jojózott tőlük a szemem most mindenféle kencéket gyártok magamnak és használom is őket. A gyáriakkal ellentétben használnak! Jól megváltoztattatok.! A szappanos fórumot kezdetektől olvasom és néhány hónapja a szappankészítés tölti ki minden szabad időmet.

8 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • casale szerint:
   
  2015. 02. 11. 17:40

  Bocsi a késői válaszért. Én ma már nem csinálnék reszelt szappant. Ha a szappanod még meg van és csúnya, de jó, akkor nemezelj inkább.

 • Sziszko szerint:
   
  2015. 01. 03. 15:55

  Szia. Én a Karácsonyi varázs szappanomat eléggé elszúrtam. Túl lett turmixolva így nem lett szép a forma. Szerinted azt a szappan felhasználhatom ehhez a recepthez?Köszi! IDK

 • Mishakal szerint:
   
  2013. 03. 11. 20:13

  Köszönöm a választ kedves batora Smile

 • batora szerint:
   
  2013. 03. 10. 16:40

  Sziasztok!

  Szívemnek igen kedves kis történet Smile
  A nemezt én a kreatív hobby boltban vettem (ők a Míves Portékák Boltjától), annyi van rajta, hogy gyapjú nemez.

 • Mishakal szerint:
   
  2013. 03. 10. 07:13

  rendben, akkor írok batorának Smile
  köszönöm Smile

 • casale szerint:
   
  2013. 03. 10. 00:03

  Kedves Miskahal!
  Én azt a gyapjút használtam amelyik több mint 15 éve a szekrényben ott állt. Laugh Csak azért vettem elő, mert elpostáztam Batoranak. A Zöldkrajcáros fesztiválon láttam a nemezelt szappanjait és úgy gondoltam, nála nem fog még 15 évet várni a felhasználásra. A csomag pakolásakor, csak annyit vettem el az anyagból, amennyi erre a kér szappanra kellett.
  Írj Batoranak ő biztos tud segíteni gyapjú ügyben.
  casale

  P.S.: A Zöldkrajcáros fesztiválon, amikor a Lea otthonnak adományt gyűtöttünk és aki adakozott az választhatott egy szappan, melyek szintén adományok voltak különböző szappanosoktól. A kedvenc jelenetem az volt amikor egy 3 éves kislány a választható szappanok közül Batora egyik nemezelt szappanját választotta. Mindkét kezével szorította a szappant. A szülők szemmel láthatóan másik szappant szerettek volna, de a kislány nem adta vissza a választott kincsét. Végül a mamának felajánlottam, hogy választhat egy másik szappant is.

 • Mishakal szerint:
   
  2013. 03. 09. 08:29

  kedves casale
  te melyik fajta gyapjúval nemezeltél?
  én a dél-amerikai merino szalaggyapjút próbáltam, fantasztikus színekben van és nagyon puha, de épp ez a lágyság vele a problémám is, azt hittem hogy “dörzsisebb” lesz a végeredmény. nem tudom hogy érdemesebb lenne-e sima kártolt gyapjút vagy bundagyapjút venni? Smile

 • erika06 szerint:
   
  2013. 03. 08. 17:11

  Cukik Smile

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.