Uborkás-joghurtos szappan


A NaOh-t a fagyasztott uborka levébe és a joghurtban oldottam fel, jól össze kell törni a fagyasztott leveket, mert ha nagyobb darabok maradnak nehezen olvad el és melegszik fel az NaOh, és apránként adjuk hozzá a lúgot! Illat anyagot nem tettem bele de szerintem a indiai citromfű illó(100%) nagyon illene hozzá!
Pudingosodáskor adtam hozzá fél uborkának a pépjét!

Hozzávalók
  • olívaolaj 360g
  • ricinusolaj 100g
  • kókuszolaj 250g
  • pálmaolaj 200g
  • földimogyoró olaj 90g
  • 190g uborkalé fagyasztva (1.5 uborka) + 100g fagyasztott natúr házi joghurt
  • 140g NaoH
  • pudingosodáskor tettem bele fél uborkának a pépét

Uborkás-joghurtos szappan

Elkészítés

Hidegeljárásos készítés a szokásos módon: Oldom a fentiekben leírtak szerint a lúgot a fagyasztott levekben, teljesen fel kell olvadnia, addig rázzuk vagy keverjük amíg teljesen el nem olvad, ameddig el nem éri a 40 fokot (ha nehezen akar felmelegedni akkor beletesszük az edény forró vízbe, ezzel segítjük) az zsírokat, olajokat felmelegítjük 40 fokra, ha mindkettő eléri a 40 fokot összeöntjük összemixeljük egy kis ideig enyhén pudingos állapotig, beletesszük az uborkapépet és kiöntjük a formába. Letakarjuk egy konyharuhával és betesszük pihenni szellős, hűvös helyre.

Pipere szappan, , , , , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

6 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • bbercike szerint:
     
    2013. 01. 31. 16:59

    Köszönöm pimphi78 , kedves vagy

  • pimphi78 szerint:
     
    2013. 01. 31. 15:54

    Szia BBercike!

    A szőlőmagolajból max 5% legyen a maradék legyen akkor olíva, receptszámlálóval számold ki és akkor arra figyelj hogy a kókusz legyen olyan 22-23%, teljesen jó lesz így is, még arra is figyelhetsz hogy kb. 50-50% legyen az oljajok és a vajak aránya, például én már a következő uborkás receptembe tettem 10% shea vajat is nagyon jót tesz neki!Smile
    V.

  • bbercike szerint:
     
    2013. 01. 31. 13:59

    Kedves pimphi78!
    Sajnos nincs se ricinus, se f.mogyoró olajam Sweat lehet esetleg ezt a kettőt helyettesíteni szőlőmag olajjal úgy, hogy jó állagú uborkás szappant kapjak? Question
    Köszi a segítséget!

  • Biofeleség szerint:
     
    2012. 07. 07. 16:23

    Kedves Derzsike09!
    Elsőként kezdj el olvasni: http://lukreciakencei.hu/szappankeszites

  • derzsike09 szerint:
     
    2012. 07. 07. 16:03

    Sziastok! szeretnék kecsketejes szappant készíteni. Nem tudom hogy fogjak hozzá?
    Ha valaki tudja kérem írja meg. Eőre is köszönöm. Kiss

  • Balagi szerint:
     
    2012. 06. 07. 22:14

    Szia PIMPHI78
    Nem lett nagyon uborkás? Én is csináltam egy szappant amiben a folyadék uborkalé és egy kicsi pép is van benne. A használatáról nem tudok nyilatkozni, még érik, de egyenlőre nekem kicsit túl intenzíven ubis.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.