Szíves olívás szappan


Valentin napra készült. Nem ilyennek indult – egy egészen különleges formát szerettem volna- de ez sem lett rossz. Olívás szappan nagyon finom ápoló a bőrnek. Már használtam is. Kicsit puhább lett mint az alap szappanjaim, de ez is 3nap után vágható lett.

Hozzávalók
 • 300gr olíva olaj
 • 100gr kókuszolaj
 • 100gr pálma olaj
 • 69gr NAOH
 • 180gr deszt. víz
 • 2tk rózsaszín agyag
 • ízlés szerint illóolaj (nálam: rózsa)

Szíves olívás szappan

Elkészítés

Először a középső szíveket csináltam meg ugyanebből a szappanalapból csak fél mennyiséggel és kakaót meg fahéj olajat kevertem hozzá. Vagy kiöntöd szív formába, vagy kiöntés után másnap meggyurmázod szívnek. A fenti receptet ezután csináltam meg, szokásos módon. Olajakat vajakat kimérem felolvasztom melegítem. Közben lúgot vízben feloldom. Azonos hőmérsékletre hozom őket pudingosodásig keverem, vége felé agyagot és illót is hozzáadom. Előző nap elkészített szív szappant a forma (nálam doboz) közepére állítom és egyszerűen ráöntöm a friss szappant. 1-2-3 nap után kiveszem és felvágom.

Pipere szappan, , , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: dvaller
Lakhely: Budapest

Nemrég ismerkedtem meg a szappan készítéssel. Ami annyira megfertőzött, hogy már a kencéket is magam gyártom. Alig várom, hogy minden gyári készítésűt elhasználjak vagy el tudjam ajándékozni végre.

5 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • zsuzska40 szerint:
   
  2012. 11. 07. 22:03

  Köszönöm a segítséget, a szív sütikiszúró nem jutott eszembe, legközelebb kipróbálom.

 • dvaller szerint:
   
  2012. 11. 07. 00:07

  Szia Zsuzska!
  A szívet lehet már kb. 1 napos szappanból gyurmázni, sütikiszuróval kiszúrni, Én régi szappant reszeltem, gyúrtam, lapítottam szaggattam egymásra gyúrtam. Majd ezt beletéve a dobozba öntöttem rá az új szappan masszát. (mikor már kész volt a szíves rudam akkor csináltam csak meg a masszát. Már többféle mintával is kipróbáltam. De még mindig ez a legszebb.

 • zsuzska40 szerint:
   
  2012. 11. 05. 21:39

  Kedves Dvaller!
  Én megpróbáltam, de a szív formát nem sikerült megcsinálnom.

 • dvaller szerint:
   
  2012. 03. 26. 14:27

  Örülök, hogy tetszik.
  A kislányomnak is, az ő kedvéért lett rózsaszín.
  Bátran állj neki szappant gyártani, nagyon bele lehet abba is szeretni.

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 03. 26. 09:09

  Oh, ez annyira cukkermukker! Teljesen beleszerettem! Smile Lehet, tényleg meg kellene már tanulnom szappant főzni. Ilyen szappannal csupa-szív-szeretet fürdőzést lehet csinálni esténként! <3

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.