Sütőtökös szappan


Ezt a szappant már többször is elkészítettem. Gyönyörű színe van (kedvenc színem a sárga) de a sütőtöknek a bőrre is nagyon jó hatása van, elsősorban a magas karotintartalma miatt. Nem nagyon habzó szappan, de az olajakat elsősorban a tápláló hatásuk miatt tettem bele. Az illata nagyon kellemes lett mindegyik a kedvenceim közé tartozik. A színe önmagáért beszél az illata diszkrét.

Hozzávalók
  • 200 g shea vaj
  • 100 g olíva olaj
  • 100 g napraforgó olaj
  • 50 g szőlőmag olaj
  • 50 g kókuszolaj
  • 50 g búzacsíra olaj
  • 50 g mandula olaj
  • 87.9 NaOH
  • 266 töklé
  • kb 100 g sütötök püré
  • 2-2 csepp pálmarózsa; csampa narancs és mandarin illó

Sütőtökös szappan

Elkészítés

A sütőtökpürét csak a pudingosodás kezdetekor keverem bele a masszába.

Pipere szappan, , , , , , , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Viki59

10 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • zsuzstyina szerint:
     
    2013. 08. 09. 18:51

    Kedves Viki!
    A töklét hogyan készítetted? Question

  • Eszter szerint:
    2012. 02. 13. 12:14

    Nektek mennyi idő alatt pudingosodik a massza általában?Nekem nagyon hamar szokott,elkezdem mixelni és 2-3perc alatt már puding is…

  • Viki59 szerint:
    2012. 02. 13. 11:08

    Judit!
    Én is csak a végén keverem bele lapáttal nem a botmixerrel. Minden anyagot (agyag,püré,magok) csak a pudingosodás kezdetekor keverem bele a masszába.

  • Judit szerint:
    2012. 02. 12. 17:43

    a végén csak összejött, de nagyon sok ideig tartott amíg pudingosodott

  • Judit szerint:
    2012. 02. 11. 17:30

    Kedves Viki!
    ma megpróbáltam elkészíteni a sütőtökös szappant, de kicsit másképp mert nem volt hozzá mindenem és nekem nem pudingosodik. mi ilyenkor a teendő? valószínűleg nem kellett volna a pürét csak a végén beletenni, de most már mindegy ezzel kellene valamit kezdeni

  • Zsu szerint:
    2012. 02. 07. 17:44

    Szia Viki,
    a napraforgó olaj az lehet sima finomított étolaj is? Thinking
    Köszi szépen előre is. Smile
    Zs

  • Viki59 szerint:
    2012. 02. 07. 15:01

    Bori!
    Nem változtattam meg az arányokat.

  • Bori szerint:
    2012. 02. 05. 12:43

    Akkor nem csak jó, hanem szép is marad…ki is fogom próbálni! A sütőtökpép víztartalmát is beleszámoltad nagyjából a számolásnál, vagy az nem olyan mennyiség, hogy foglalkozni kelljen vele? (alacsonyabbra vetted a számlálóban a folyadék arányt?)

  • Viki59 szerint:
     
    2012. 02. 04. 16:24

    Bori!
    Semmit sem fakult a színe ennek a szappannak.Igen a lúg mennyísége 87.9 g.Köszi a tanácsot,csak tudod Én pontosan grammra mérem be azért is írtam ilyen pontosan.

  • Bori szerint:
    2012. 02. 03. 22:23

    De szép színe van..!! Nem fakul az érés során?
    Viki, szerintem a lúgot ne tizedesben add meg, hanem egész számra kerekítve, akkor talán nem dobja szét a rendszer. Ez itt ugye 87,9 g lett volna?

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.