Fekete szappan ( szénporos)


Életem első szappan receptjét osztom meg veletek!
Ami feltűnő külsővel, ehhez méltó rendhagyó illattal, rendelkezik.
Érdemes, extra formába önteni, kiváló ajándék!!
Megcsináltam a lúgos oldatot a megszokott módon, majd az olajokat vegyítettem össze.
Ezután óvatosan össze bot-mixereztem.

A puding fázisnál, érzésre kanalaztam bele a szénporból. Illatnak a rendhagyó színe miatt ilang.ilang illót csepegtettem bele.
Nekem a tanfolyamon ez volt anno a választott szappanom, és felezve csináltam a rózsaszín agyaggal.

Szilikon formába tettem és, az utolsó daraboknál (kíváncsiságból ) szórtam rá egy ici-pici csillámport. ( nagyon picit) Vagány lett.. Smile

A használatával kapcsolatban, annyit jegyeznék meg, hogy nem kell megijedni, de olyan mint ha ” fogna ” Smile !
Érdekes élmény, hogy tisztálkodás közben fekete lesz a kezed, de ez csak átmeneti állapot, mert kiválóan habzik, és kicsi szappanunk hamar helyre hozza az átmeneti tréfáját.

Ma már tennék bele pici keményítőt, avagy lisztet ( itt tanultam) hogy az illata is megőrizze a maga különlegességét. Megérdemli, ajánlom Nektek ….

Hozzávalók
 • 140 gr NaOH
 • 380 gr desztillált víz
 • 260 gr kókuszvaj
 • 320 gr olívaolaj
 • 210 gr pálmavaj
 • 210 gr repceolaj
 • adalék: aktív szénpor
 • rózsaszín agyag v. festőbuzér

Fekete szappan ( szénporos)

Elkészítés

Megcsináltam a lúgos oldatot a megszokott módon, majd az olajokat vegyítettem össze. Ezután óvatosan össze bot-mixereztem. A puding fázisnál, érzésre kanalaztam bele a szénporból. Illatnak a rendhagyó színe miatt ilang.ilang illót csepegtettem bele. Nekem a tanfolyamon ez volt anno a választott szappanom, és felezve csináltam a rózsaszín agyaggal. Szilikon formába tettem és, az utolsó daraboknál (kíváncsiságból ) szórtam rá egy ici-pici csillámport. ( nagyon picit) Vagány lett.. :) A használatával kapcsolatban, annyit jegyeznék meg, hogy nem kell megijedni, de olyan mint ha " fogna " :) ! Érdekes élmény, hogy tisztálkodás közben fekete lesz a kezed, de ez csak átmeneti állapot, mert kiválóan habzik, és kicsi szappanunk hamar helyre hozza az átmeneti tréfáját. Ma már tennék bele pici keményítőt, avagy lisztet ( itt tanultam) hogy az illata is megőrizze a maga különlegességét. Megérdemli, ajánlom Nektek ....

Pipere szappan, , , , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: xslady
Lakhely: Budapest

Hiszek a természet erejében, és az ember tudásában! Lassan 10 éve élek úgy, hogy nem eszem húst. A hallal azonban még hadilábon állok az elvétve be-be csúszik. A " Vissza a természethez" életmód már-.már a hobbimmá alakult az évek folyamán. Könyvek ,,és tanfolyamok sokaságán vagyok túl, keresgettem kutatgattam így akadtam erre az oldalra. Nagyon örülök Nektek...

4 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • xslady szerint:
   
  2012. 07. 12. 11:56

  Kedves jazzmina!
  Teáskanállal adagoltam, kb. 3x, az egy evőkanálnyi nagyjából. De, mint említettel nem az egész masszához!! Feleztem, most jutott eszembe újból kellene önteni, mert nagy sikere volt !! De most kicsit megmárványoznám, és még jobbnál jobb ötleteim is vannak..
  Smile

 • jazzmina szerint:
   
  2012. 07. 12. 00:05

  Nagyon szépek a szappankáid.
  Mennyi szénport és rózsaszín agyagot tettél bele?
  Ica

 • xslady szerint:
   
  2012. 07. 11. 20:56

  Big Smile !
  Köszönöm .. gaboca !

 • gaboca szerint:
   
  2012. 07. 11. 18:44

  Nagyon jól néz ki. Yes

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.