MARICA KOMPLEX reuma kenőcs


Mivel előáltak a téli időszak betegségei, így a reumás fájdalmak, megosztok veletek egy jó reuma kenőcs receptet. Ez volt nekem az első kenőcsöm amit elkészítettem. Szabadalmaztattam mind találmány is. Én most elkészítettem, nagyon kibővitve, 30 féle gyógynövényt főztem egy hétig a krém alapba. Piroslo hunyor levelet, gyömbérgyökeret, kőrisfa levelet, szegfűszeget, fahajat, levendula virágot, menta levelet, boróka bogyót, tujafa levelet, fekete nyárfa rügyet, tejoltó galajt. Ez a reuma kenőcs hatásos: krónikus reumára, köszvényre, ízületi gyulladásra, paralízisre, lábszár görcsre. Be kell keni a fájos test részt ahányszor szükséges.

Hozzávalók
  • 50 g Kamillavirág (Matricaria chamomilla)
  • 50 db. Körömvirág (Calendula officnalis)
  • 50 db. Cickafarkkóró virág (Achillea millefolium)
  • 100 g Csípős csalán levél (Urtica dioica)
  • 10 g Feketenadály gyökér (Symphytum officinale)
  • 10 g Ragadós galaj föld feletti része (Galium aparine)
  • 10 g Árnika virág (Arnica montana)
  • 20 g Piros csípős paprika (Capsicum annuum)
  • 20 g Babér levél (Laurus nobilis)
  • 20 g Orbáncfű föld feletti része (Hypericum perforatum)
  • 20 g Korpafű föld feletti rész (Lycopodium clavatum)

MARICA KOMPLEX reuma kenőcs

Elkészítés

A fenti gyógynövényeket jól felaprítsuk, száraz vagy friss növényeket használunk. Ezt a keveréket 1 hétig főzzük 1 kg disznózsírban, ameddig serceg. Vagy krém alapba: 250 ml olíva olaj, 200 g vaj és 50 g méhviasz (de a felolvasztott méhviaszt amikor kész van akkor keverjük a készítményhez, persze leszűrjük először a gyógynövényeket). Mindennap felmelegítjük olvadáspontig, és jól összekeverjük egy héten keresztül, utána felolvasszuk és leszűrjük. Én egy fémszűrőt (teaszűrő féle) használok. Még meleg, folyékony állapotban megfelelő üveg, műanyag edényekbe öntjük. Ez a kenőcs hatásos: krónikus reumára, köszvényre, ízületi gyulladásra, paralízisre, lábszár görcsre. Evvel a kenőccsel bekenjük a fájós testrészt, ahányszor szükséges (fáj).

Reuma-izület-visszér, , , , , , , , , , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Keku
Lakhely: Románia, Nagyenyed

Márkus János a nevem, 44 éves fiatal ember va- gyok. Tudomány kedvelő, többek között fitoterápia. Jelentek meg receptjeim belföldi, de külföldi szaklapokban is (Elixir magazin 1998, július,Méhviasz és fenyőgyanta kenőcs, és Reuma kenőcs, ezt szaba dalmaztattam, mert találmányom). Könyvet is írtam: Gyógynövény készítmények: kenőcsök, tinktúrák, szi- rupok, pilulák, több mind 100 kenőcs recept van. Jelenleg a Hulda Clark zapper készülékét tanul- mányozom, meg a magnetront (a mikróhullámú sütőből). Többmyire könyvekből sajátitottam el a fitoterápiát. Sokat jártam az erdőt mezőt, Maros partját gyógynövényeket gyüjtve. Több mind 100 fajta gyógynövényt használtam a munkám során. Több mind 200 betegnek adtam kezelést. Inkább a készítményekre szakosodtam, mer kiadosak, a teákat mindig meg kell főzni, le kell szűrni. Nem vagyok megnősülve, a tudományoknak élek. Nem dohányzom nem fogyasztok alkoholt. Hívő vagyok. Pünkösdi gyülibe járok. A Facebook-on a János Márkus néven vagyok elérhető. e-mail: janosm3@gmail.com Nagyon szép az önök honlapja, nagyon bő, sok és pontos tájékoztatóval szolgál, ami könnyen meg értjető, sőt meg is valositjató. Fogadják munkájukért öszinte elismerésemet. Tisztelettel: Márkus János, Nagyenyedről (ro.Aiud) Erdélyből

13 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • lindiii szerint:
     
    2014. 09. 17. 13:53

    Egyébként ha rakok bele zselatint, nem fog a krémem nagyon hamar megromlani? Mennyi ideig lehet ezt tartósítani? Nem használok biokons-ot vagy ilyesmit. Szerintem fölösleges pénzkidobás, ha van valami természetesebb anyag amivel tartósíthatom, akkor inkább azt használom. Az aszkorbinsav elvileg tartósít. Jut is eszembe. A vitamin tartalmú növények is jók lennének erre? Pl: Csipkebogyó? A vizes alapú krémeket is tartósítja a c-vitamin? Ha nem, feloldhatom a zselatínt zsírban?

    Szabó Gyuri bácsi szerint ( a bükki füvész ember):

    ……..A termésében, a csipkebogyóban sok C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban! Ezért nem szabad forrázni. Fontos téli vitaminforrás a nátha megelőzésére.

    A csipkemagban csak E-vitamin van, teája epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is nagyon jó. Húgyhajtó hatású, vesehomokra és vesekő leválasztásra is használható…….

  • lindiii szerint:
     
    2014. 09. 17. 13:15

    Most már azt is tudom, hogy melyik a ragadós galaj, annyi van a környéken… Nem hiába ragadós galaj. Utáltam mindig kiszedni a ruháimból. Megyek és szedek belőle. Smile

  • lindiii szerint:
     
    2014. 09. 17. 13:13

    A csipkebogyó nagyon jó c-vitamin forrás… Csak az a baj, hogy a c-vitamin 70 fokon bomlik. Gondolkodom, hogyan tudnám belerakni úgy, hogy ne hevítsem… Szerintem a macerátum lenne talán a legjobb erre…

    be kell szereznem a nagymamámtól “Earl Mindell-től: Vitamin Biblia” című könyvét.

    Az tartalmazza a vitaminok tulajdonságait, azaz valamely fényre kezd el bomlani, v-melyik meg hevítésre (Én úgy emlékszem, hogy a c-vitamin ehhez sorolható be). V-melyik meg reakcióba lép mondjuk fémmel stb…

    Köszönöm szépen az információkat… Mindenesetre már 3 napja főzöm a krémet. A majorannát jó hogy említetted Smile . Azt is belefőzőm. Már jó sötét színe van Grin

  • Szappankucko szerint:
     
    2014. 09. 15. 22:58

    Kedves Keku!
    Smile

    Örülök, hogy ismét köztünk vagy. Szeretem olvasni a hozzászólásaidat.

  • Keku szerint:
     
    2014. 09. 15. 18:35

    Rozmaringot, majoránnát (ezek gyulladás gátló gyógynövények, plusz az orbáncfű), fahajat, szegfűszeget, vadárvácskát (allergia ellenes gyógynövény), kasvirágot, legyezőfüvet (reuma és ödéma-víz gyülemlés a szervezetbe), vadgesztenye levelet,
    kérget és termést (ezek vérkeringés serkentőek, és jók reuma ellen is), borostyán
    levél (Hedera helix) ez reumára és cellulitisre jó, zsírszövet eloszlató. Én mind e
    gyógynövényeket bele teszem minden gyógykenőcsömbe (pláné a reuma ellenes
    gyógykenőcsökbe, és boróka bogyót is teszek, ez jó minden fajta reumára. Akkor
    még teszek kurkumát is a kenőcsökbe, ez is gyulladás csökkentő, a gyömbér
    gyökér se marad ki. Vagy 40 féle gyógynövény jön bele egy Komplex Reuma
    kenőcsbe, akkor teszek vitaminokat tartalmazó gyógynövényeket is (csipkebogyó,
    homoktövis gyümölcse, nyaki spondilozisra még teszek télizöld meténget, dinye-
    füvet, százszorszépet, ez egy külön kenőcs (a dinnyefű, százszorszép, télizöldmeténg
    százszorszép, de lehet tenni mind e gyógynövények a reuma kenőcsbe is). Összegezve egy reuma kenőcs fájdalom csillapító-gyulladás csökkentő, vérkerin
    gést serkentő hatású. Egy ilyen kenőcsbe néhány mg vipera méreg vagy méhméreg
    mindent felül múló, csak ezekhez én nem jutok hozzá. Ezekről külön tanulmányt
    írtam, ami 2-3 hétbe is telt.

  • lindiii szerint:
     
    2014. 09. 15. 10:06

    kedves János!

    A Rozmaring elvileg serkenti a végtagok vérkeringését. Azt is rakhatom a krém összetevőjébe?

  • Alma szerint:
     
    2013. 02. 12. 23:48

    Kedves Keku!

    Köszönöm!

  • Alma szerint:
     
    2013. 02. 11. 23:08

    Kedves Keku!

    A 200 g vaj tea vaj legyen?

    Alma

  • Alma szerint:
     
    2013. 02. 06. 22:49

    Kedves János !

    Köszönöm szépen a segítséget és a recepteket, lehet, hogy azokból is elkészítek valamit.

    üdv:Alma

  • Alma szerint:
     
    2013. 02. 04. 23:35

    Kedves Keku!

    Az 50db körömvirág, 50db cickafark elírás? Vagy tényleg db-ban kell számolni.

  • Alma szerint:
     
    2013. 02. 03. 21:32

    Kedves Keku!

    Mennyi ideig áll el ez a kenőcs?
    Szeretném, hogy minél tartósabb legyen, akkor a zsíros alappal érdemesebb elkészíteni?

  • Keku szerint:
     
    2012. 11. 09. 00:25

    Kedves VGyorgyi!
    Egy héten át minden nap felmelegítsük a készítményt ameddig meg olvad, állni
    hagyjuk. Egy hét eltelvével leszűrjük, és hozzá adjuk a megolvasztott méhviaszt,
    jól összekeverjük, ha kihűl-kicsapodik akkor megint fel melegítsük. Én vadgesztenyét
    is adtam hozzá (gesztenyét lereszelve, levelet és fakérget is főzés közbe nagyon hab
    zik, kifut az edényből, de nem baj, mert dolgozik a gesztenye.Még adtam hozzá rozma
    ring levelet. A gesztenye jó hatással van a vérkeringésre, az erekre, pláné ha ezek
    gyulladásba vannak (a reuma miatt).
    Friss gyógynövényekből használunk dupla adagot, száritott gyógynövényekből nem.

  • VGyorgyi szerint:
     
    2012. 11. 07. 16:59

    Kedves János!
    Az egy hétig főzés úgy néz ki hogy naponta felmelegítjük sercegésig, aztán békénhagyjuk másnapig egy héten keresztül? Itt is érvényes a szabály, hogy száraz növényből kétszeres mennyiség kell?

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.