S.O.S. olaj gyógyfürdő után


Nagyon szeretek fürdőbe járni amúgy klasszikus módon. Barátnővel traccs-party közepette ingázva a gőz és a jéghideg víz között, időnként megpihenve a thermál medencékben. Nem vagyok kifejezetten érzékeny bőrű, de ha többet ülök a gyógyvízben a kelleténél, időnként kiütéses leszek hason-combon-érzékeny helyeken. (Nem fertőző, nem allergiás, inkább enyhe dermatitises jellegű, pikkelyes kiszáradásra hajlamos. A mértéke egyenesen arányos a víz minőségével, vagyis minél jobban elszíneződik a magunkon felejtett ezüst ékszer, annál valószínűbb, hogy ki is pöttyösödünk.) Nem vagyok egyedül ezzel a problémával, akik hasonló cipőben járnak, tudják, hogy egy kicsit zsírosabb krém 1-2 nap alatt nyomtalanul gyógyítja. Legutóbb is így jártam, és láttam rögtön azt is, hogy akkora a baj, amire nem lesz elég egy sima házi testápoló. Benéztem a varázsfiókba gyógyírt keresni. A gyulladt, hámló, száradó bőr regenerálására a ligetszépe és a vadrózsaolaj a legjobb. A kiegészítő illóolajok ugyanezt tudják, és bázisolajból is valami táplálóbb kell. Magam is meglepődtem, milyen gyorsan szippantotta be a bőröm. Zsíros hatás nincs, gyógyulás másfél nap alatt. Érdemes nagyon vizes kézzel eldolgozni.

Hozzávalók
  • 1 ek mandulaolaj
  • 1 ek avokádóolaj
  • 1/2 kk ligetszépeolaj
  • 1/2 kk vadrózsaolaj
  • 1/2 kk glicerin
  • 5 csepp pálmarózsaolaj
  • 3 csepp tömjénolaj

S.O.S. olaj gyógyfürdő után

Elkészítés

Az összes alkotórészt tetszőleges sorrendben összekeverjük egy olyan edényben, amiben az illatok megőrzésével "elvan" addig az egy-két napig, amíg elfogy. (A kép csak dekorációs célt szolgál:))

Bőrproblémákra, , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Mesu
Lakhely: Budapest

Szerintem egy csomó gondunk-bajunk elsődleges megoldása, hogy elkezdünk vele foglalkozni. Ha figyelmet kap egy testi-lelki terület, az az első meghatározó lépés a gyógyulása felé. Hiszek a természetes megoldásokban, mert kicsit lassabban ugyan, de tartósan állítják helyre a rendet. Nem mellesleg sokkal biztonságosabban, a károkozás sokkal kisebb kockázatával, mint a gyorsan, látványosan, de csak ideig-óráig ható high-tech vegyszerek, legyen szó kozmetikumról vagy gyógyszerről. Nekem a kencézés a szívem csücske, így nem volt meglepetés, hogy innét kezdtem a természetes felé nyitni. Segített az elindulásban a húgom ekcémával küzdő pici fia is. Nagyon jó érzés, hogy az anyja bizalommal használja és szereti a neki kevert krémeket. Már most nagyon sokat tanultam ennek a csapatnak a motorjaitól, és remélem, még többet fogok!

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.