Stimuláló, energizáló fürdőolaj


Kifejezetten ajánlott egy munkával töltött nap után, hogy ismét formába hozzuk magunkat egy esti program előtt. Az olaj hidratálja a bőrt, simává és puhává teszi.

Töltsük meg vízzel a kádat, öntsünk bele ½ evőkanál olajat, keverjük el a vízben és merüljünk a vízbe. Vigyázat: a víz nem kell hogy nagyon meleg legyen. Egy kis masszázzsal segíthetjük a hatóanyagok beszívódását.

Plusz ötlet Fannitól: egy kis mézben vagy tejszínben elkeverve az illóolajok jobbal elkeverednek a fürdővízben.

Hozzávalók
 • 150 ml extraszűz olivaolaj
 • 20 csepp a következő illóolajokból: citrom – menta – fahéj – rozmaring – orvosi zsálya

Stimuláló, energizáló fürdőolaj

Elkészítés

Öntsük az olajat egy sötétfalú üvegbe, csepegtessük bele az illóolajokat, zárjuk le és rázzuk össze. Szobahőmérsékleten egy évig, vagy még tovább is eláll.

Más fürdőszerek, ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Biofeleség
Lakhely: Venezia
Weboldal: https://www.facebook.com/Biofeles%C3%A9g-Tudatos-KozmEtika-523866861057083/

Olaszországba tévedt hazánk lánya vagyok, évekig csináltam itthon szappant és kozmetikumokat a családomnak, barátoknak, legnagyobb megelégedésükre. A “Biofeleség” nevet egy barátnőnk adta, amikor látván a kotyvasztásaimat egyszer közölte a férjemmel hogy “neked bio feleséged van” :-) Sajnos az elmúlt években a bőröm nagyon érzékennyé és ekcémássá vált, úgyhogy le kellett tennem a csináldmagadról és a begbízható késztermékeket használom. De a kedvenc receptjeimet szívesen hagyom a próbálkozó kedvűek örömére. Szeretettel kérlek hogy a kérdéseitekkel forduljatok a Lukrécia Kencéi szerkesztőihez.

21 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • szerint:
    weboldal
  2012. 08. 29. 21:40

  Kedves lányok, asszonyok!

  Arra kérek mindenkit, nagyon fontolja meg, hogy mit ír le, egészen más mint élőben, mert ez megmarad!
  Tudom, azt hiszitek, megint nem olvasgatom a kommenteket rendesen, de az az igazság, hogy azóta ezen gondolkozom, hogy mit írjak, hogy senkit se sértsek meg.
  Tényleg úgy gondolom, ahogy a főoldalon leírtam, hogy Isten hozott mindenkit ide. Nem akarom, hogy bárki rossz érzésekkel menjen el innen, pláne végleg, mint például Keku. Ennyit nem ér az egész oldal!
  Én nem éreztem kioktatást Biofeleség hozzászólásaiban, azon egyszerű okból, hogy nem értek a szappankészítéshez. Akik itt beszélgettek, mind profik, ezért máshogy állnak hozzá, csakhogy elfelejtik, az oldalon minden amit leírunk az összes látogatónak szól. Évekkel később is olvashatják és tanulhatnak belőle. Azt pedig, hogy milyen érzelmi töltettel írunk valamit írásban könnyen félreérthető, és félremagyarázható.
  Az ember elolvas egy hozzászólást, mellette a felhasználónevet, és kialakul benne és kép az íróról. Aztán találkozik vele személyesen, és kiderül hogy nem 20 éves magas, vékony, komoly nő, hanem 50 éves alacsony, duci, vicces asszony (itt most senkire nem gondolok konkrétan). És hirtelen minden hozzászólásának megváltozik az értelme. Én legalábbis így jártam a Millenárison, amikor többetekkel találkoztam. Senkit sem úgy képzeltem el.

  Ezért mégegyszer kérlek benneteket, vigyázzunk, mit írunk le.

  Köszönettel,
  Lukrécia

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 08. 28. 11:55

  Szia Kismaccs (és Judwil is)!
  Természetesen nem szeretném elfelejteni, de sajnos még nem ismerlek annyira titeket hogy ilyeneket tudjak rólatok. Az összes hozzászólást lehetetlen elolvasni, és sem a te profilodban, Kismaccs sem Judwiléban nem látok sem bemutatkozást sem recepteket, úgyhogy valóban nem tudom kik vagytok és mit tudtok.
  Kérlek benneteket, hogy ha valami olyat írtam vagy válaszoltam amit már tudtatok, viseljétek el, mert egyszerűen csak a jószándék vezetett.

 • Kismaccs szerint:
   
  2012. 08. 28. 08:50

  Kedves Biofeleség!
  Most én is kifejthetném a véleményemet a figyelmetlenségről és a kioktató stílusról, de nem teszem, mert részemről lezártam a dolgot. (Sértődés nélkül.)Teljesen felesleges a szurkálódás, hiszen valóban a jó szándék vezet bennünket. Annyit azért szeretnék hozzátenni, hogy vannak köztünk jó páran, akik nem kezdők, évek óta foglalkoznak természetes kozmetikumok készítésével és ezt azért illene nem elfelejteni.

  Fanni!
  Sajna hamarabb el kellett jönnöm, de tényleg jó lett volna, ha összefutunk.

  Judwil!
  Köszönöm és semmi gond!

 • judwil szerint:
   
  2012. 08. 27. 23:57

  Bocsänat! A välaszom mäsodik reszet mär Biofelesegnek irtam.Wink Smile

 • judwil szerint:
   
  2012. 08. 27. 23:20

  Kismaccs szämomra is rövid, tömör, erhetö välasz volt.Smile Ez kioktato stilusban reszben ismetelve lett, de ez mär csak igy van… Mellekesen jegyzem meg, 4 eve keszitek szappanokat,3.eve irom a blogomat. Sok ujat sem ovasok a szappanozäs területen,de nem is ezert vagyok itt Lukrecia kencei szämomra sokkal erdekesebb olvasmänyok.Wink Viszont ha felteszek egy kerdest egy vegyesznek,akkor töle värok välaszt! Es ami nem a temähoz tartozott,ha megengeded ideznelek “Legtöbben azert kezdünk häzi szappankeszitesbe, mert öseink hagyomänyait követve TERMESZETES szappant akarunk kesziteni….” ?:-9) Bocsäss meg, de az ältalad feltöltött receptek összetevöivel (amik nagyon szuper anyagok,hasznälom is öket), gondolom keves ösünk dolgozott! Ennyit a TERMESZETES kategoriähoz, meg hogy a szo alatt mit is ertelmezhetünk…

 • Kincs szerint:
   
  2012. 08. 27. 22:21

  Kedves Biofeleség!

  Akkor Mi is folytatjuk? Big Smile
  Nekem sem állt szándékomban megbántani Téged!
  A Mi storynk egy másik történetnél volt Wink

  Bye Kincs

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 08. 27. 22:05

  Az a “jó” ezekben a hozzászólásokban, hogy halvány segéd fogalmunk sem lehet hogy a másik milyen hangulatban vagy milyen gondolatoktól vezérelve írta azt amit írt, és hogy belegondolhatunk mindent amit csak akarunk, majd pedig alaposan megsértődhetünk. Csakhogy ennek egyáltalán nincs jó hatása a bőrünkre Wink

  Azt hiszem hogy eggyikünk sem akarta megsérteni a másikat, s azt amit írtunk a legnagyobb jóakarattal írtuk.

  Kedves Kismaccs, újrakezdünk? Smile

 • Fanni szerint:
   
  2012. 08. 27. 22:00

  Köszi Kismaccs.
  (Nekem mondjuk egyértelmű volt, hogy a tejföl, stb-t nem a vízbe tennéd, hanem pl. a leégésnél, vagy hajra, masszázsolajhoz. )

  Fanni
  ui. kár, hogy múltkor végül nem találkoztunk már a Millenárison.

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 08. 27. 21:47

  Kedves Kismaccs!
  Bocsáss meg, csak mivel ez egy fürdőolaj recept, a hozzászólásaidat is úgy értettem hogy ehhez kapcsolódnak.

 • Kismaccs szerint:
   
  2012. 08. 27. 21:10

  Kedves Biofeleség!

  A pontosítás nem szükséges.
  Ha figyelmesen elolvastad volna a második bejegyzésemet, akkor észrevetted volna, hogy egy szó sem esett arról, hogy tegyük a tojássárgáját vagy a tejfölt a vízbe. Továbbá azt is odaírtam, hogy vegyük figyelembe a vizet, mivel tudom, hogy fürdőolajról van szó.
  Hálát adok a sorsnak, a jó szerencsémnek, hogy olyan valakitől tudtam személyesen tanulni az illóolajokról, mint Biegelbauer Pál.

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 08. 27. 20:46

  Kedves Kismaccs! Smile
  Mivel ez egy fürdőolaj recept, engedd meg hogy pontosítsalak.

  Először is az olajok nem keverednek a vízben, de eloszlanak benne apró cseppekre, főleg a meleg vízben. Másodszor az illóolajok nem keverednek sem vízben, sem alkoholban.

  Az illóolajok vízben való elkeveredését segítő anyagok, melyek a fürdőolajok elkeveréséhez használhatóak: a tej, a tejszín, a méz.
  Nem azért mert elkeverik az olajat a vízben, csak mert először ezekkel keverjük el őket, majd a vízzel, s így az apró olajcseppek még kisebbek lesznek.

  A tejföl savanyú lévén furcsa illathatásokat produkálhat az illóolajokkal együtt a meleg vízben (merthogy ugye a fürdővíz általában meleg, de van aki forrón szereti). A tojás pedig kifejezetten büdös a meleg vízben.

  Írod az olajokat és vajakat, de mivel olaj már van a receptben, nem szükséges egyéb olaj, s főleg ha valakinek zsírosabb a bőre, akkor határozottan kellemetlen hatást válthatnak ki. A vajak pedig pontosan olyanok a meleg vízben mint az olajok, a meleg vízben felolvadnak, de ugyanúgy viselkednek mint az olajok, úgyhogy nem segítik az illóolajok elkeveredését.

  Szóljatok ha tévednék Question

 • Kismaccs szerint:
   
  2012. 08. 27. 19:22

  Szívesen! Smile

 • Kincs szerint:
   
  2012. 08. 27. 19:15

  Szia Kismaccs !

  Köszi és jó,hogy leírtad mert nem árt sőőőőtttt nagyon hasznos! Wink

  Bye Kincs

 • judwil szerint:
   
  2012. 08. 27. 18:27

  Köszi a välaszt!Smile

 • Kismaccs szerint:
   
  2012. 08. 27. 17:54

  Kincs!
  Befejeztem a mondatot, volt pont a végén. Smile

  Amúgy meg nem gondoltam, hogy egy ártatlan megjegyzés ekkora érdeklődésre tart számot.
  Fanni!
  Tökéletesen jót írtál, mert lehet kávétejszín is (bár azt én még nem próbáltam), mert a tejszín az egyik lehetséges hordozó. Meg a tej, a tejföl, tojássárgája, alkohol, olajok, vajak.
  Fürdőnél értelemszerűen figyelembe kell venni a vizet, de egy hajpakolásnál a tojássárgája nagyon jó, vagy (le)égés esetén a tejföl kiváló.

 • judwil szerint:
   
  2012. 08. 23. 22:53

  (Yes) …ez engem is erdekelneWink

 • Fanni szerint:
   
  2012. 08. 23. 21:31

  Azért ezeket írtam, mert én pl. egy kávétejszínt szoktam használni, ha csak úgy a fürdőkádba tenném az illókat…
  Kismacs, konkrétan mire gondoltál még?

 • Kincs szerint:
   
  2012. 08. 23. 20:15

  Igen Kismacs pontosan és pedig?
  Nyugodtan fejezd be a mondatodat! Waiting Wink

 • Kismaccs szerint:
   
  2012. 08. 23. 19:54

  Az illóolajok nem is keverednek máshogy a vízzel, csak akkor ha valamilyen “hordozó” anyagot is közbeiktatunk, de azért a mézen és a tejszínen kívül van más is, amit felhasználhatunk. Wink

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 08. 20. 06:39

  Kedves Fanni!
  Ezer köszönet a belekotyogásért! Rose

 • Fanni szerint:
   
  2012. 08. 19. 23:04

  Elnézést, hogy belekotyogok, csak annyit mondanék, hogy az összes illónál figyelni kell az ellenjavallatokra, de különösen a citrom-menta- fahéj illóknál óvatosnak kell lenni, mert könnyen irritálják a bőrt nedves közegben…. (még a nem túl érzékeny bőrűeknél is előfordulhat)

  Illetve egy tipp: mézbe vagy (kávé)tejszínben elkeverve még jobban elegyedik a vízzel a fürdőolaj. A kész olaj-illóolaj kombót is lehet elkeverni benne, de csak simán -közvetlen használat előtt elkészítve (!)- csak magát az illót lehet tejszínben keverve tenni a fürdővízbe.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.