Brillantina Old Style – Hajfixáló folyadék


Valamikor régen az olasz férfiak Brillantinát használtak a hajukra, mindaddig míg a hajwaxok divatja be nem köszöntött.
Mindazoknak ajánlom ezt a receptet, akik -a férjemhez hasonlóan- nem szeretnek hajfixálót használni, de néha-néha szükségük van egy kis segítségre a rakoncátlan vagy épp elfeküdt hajuk helyre fésülésére.
Ez a keverék nagyon enyhe, természetes fixáló hatású, sokkalinkább fényt, egy kis nedves hatást ad a hajnak, de erősíti is. Kis mennyiségben hasznos a göndör hajú hölgyeknek is, mert felfrissíti a hullámokat.

Hozzávalók
  • 70 ml 40°-os vodka (vagy 30 ml 95°-os etilalkohol és 40ml desztillált víz keveréke)
  • 25 ml ricinusolaj (vagy 15ml ricinusolaj+10ml kókuszolaj keveréke)
  • 10 csepp rózsafa (vagy 5 csepp rózsa) illóolaj
  • 10 csepp geránium illóolaj
  • 5 csepp citronella illóolaj
  • 5 csepp fahéj illóolaj

Brillantina Old Style – Hajfixáló folyadék

Elkészítés

Egy 100ml-es üvegben mérjük ki a 70 ml vodkát, adjuk hozzá a ricinusolajat (vagy olajokat) és csepegtessük bele az illóolajokat. Zárjuk le az üveget, és alaposan rázzuk össze. Hamarosan a keverék a tejhez kezd majd hasonlítani, folytassuk a rázogatást mindaddig míg a keverék homogénné nem válik. Használat előtt felrázandó. Használatkor tegyünk egy kicsit a tenyerünkbe, simítsuk el a két tenyerünk között, s így alkalmazzuk a vizes vagy száraz hajra.

Forrás: tovább a linkre

Más hajápolószerek, , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Biofeleség
Lakhely: Venezia
Weboldal: https://www.facebook.com/Biofeles%C3%A9g-Tudatos-KozmEtika-523866861057083/

Olaszországba tévedt hazánk lánya vagyok, évekig csináltam itthon szappant és kozmetikumokat a családomnak, barátoknak, legnagyobb megelégedésükre. A “Biofeleség” nevet egy barátnőnk adta, amikor látván a kotyvasztásaimat egyszer közölte a férjemmel hogy “neked bio feleséged van” :-) Sajnos az elmúlt években a bőröm nagyon érzékennyé és ekcémássá vált, úgyhogy le kellett tennem a csináldmagadról és a begbízható késztermékeket használom. De a kedvenc receptjeimet szívesen hagyom a próbálkozó kedvűek örömére. Szeretettel kérlek hogy a kérdéseitekkel forduljatok a Lukrécia Kencéi szerkesztőihez.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.