Aromaterápiás lazító fürdő fájó izmokra


Még egy recept erejéig maradok az izomláznál… Kedves férjem mostanában rászokott a biciklizésre, és mint mindent ezt is tökéletesen akarja csinálni. Néha menni alig tud, úgy fáj a lába. A kencéimet és egyéb kutyulmányaimat rosszul viseli, nem nagyon hajlandó kipróbálni semmi újat vagy gyanúsat, kádban ázni viszont szeret. Ezt a receptet tehát neki találták ki, meg persze bárki másnak, aki egy jó kis izomlazító fürdőre vágyik.

Hozzávalók
  • 1 csésze keserűsó
  • 3 csepp levendula olaj
  • 2 csepp rozmaring olaj
  • 2 csepp boróka olaj
  • 2 csepp eukaliptusz olaj
  • 1/4 csésze tej vagy tejszín

Aromaterápiás lazító fürdő fájó izmokra

Elkészítés

A keserűsót öntsük a fürdőkádba és eresszük rá a melegvízet, majd töltsük meg a kádat. A tejbe (tejszínbe) csöppentsük az illóolajakat, jól keverjük össze, majd ha tele a kád öntsük bele ezt is. Néha keverjük fel a kád aljáról a sót a kezünkkel, hogy jól feloldódjon. A gyerekeket bízzuk a másik teherviselő félre, tegyük ki a Ne zavarjanak! táblát a fürdőszoba ajtóra, és zárkózzunk be (füldugó szintén hasznos lehet). Gyertyafény vagy félhomály szintén jótékonyan hatnak. Merüljünk a vízbe nyakig ha lehetséges, engedjük el magunkat és szívjuk be az illóolajok illatát. 15-20 percig áztassuk magunkat. Ezután szárítkozzunk meg, és a ha már a gyerekek is kellőképpen elfáradtak menjünk aludni. Vigyázat: bár a receptben tej vagy tejszín van, meginni nem szabad. Ha ajándékba vagy későbbi felhasználásra készítjük, az illóolajokat keverjük össze a sóval, és úgy tegyük egy jól záródó üvegbe.

Fürdősók, , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.