Frissítő folyadék dagadt, táskás szemekre


Egy családi haláleset miatt az egyik reggel kb. két órán át hevesen itattam az egereket. Az eredmény –a kissé megnyugvás mellett- az alaposan bedagadt szem volt. A dagadás még az eddig jól bevált kamillás borogatások ellenére másnapra sem akart elmúlni, csak leljebb húzódott.
Ekkor az egyik barátnőm ajánlotta az uborkát, mondván hogy az Édesanyja is uborkakarikákal kezeli a táskáit. Így született az aloe-uborka keverék ötlete.
Meg kell mondanom, hogy már az első alkalom után sokkal jobban lement a duzzadás mint a kamillától, és egy nap múlva a szememen semmi sem látszott többé. Fantasztikusan frissít és teljesen megszünteti a szem dagadását.
Komolyan gondolkodom egy jövendőbeli “szem-lotion” kikísérletezésén.

Hozzávalók
 • Friss aloe vera levél
 • Friss uborka

Frissítő folyadék dagadt, táskás szemekre

Elkészítés

Egy darab aloe vera levélből kifejtjük a zselét. Egy kb. ugyanakkor a darab uborkát meghámozunk. Egy botmixer poharába tesszük a kissé öszedarabolt aloe vera zselét és a feldarabolt uborkát, és finomra összemixeljük. Amikor egy homogén, zselés keverékké mixeltük, leszűrjük egy darab tiszta fehér pamutszöveten (pl. egy darab lepedőn), s alaposan ki nyomkodjuk belőle a legkisebb “vizet” is. Az így nyert vizes-zselés keveréket hűtőhidegen alkalmazzuk a szem beduzzadt részeire, akár naponta többször is. Hűtőben 1-2 hétig tartható el, vagy jégkockaként lefagyasztható.

Szemápoló krémek, ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Biofeleség
Lakhely: Venezia
Weboldal: https://www.facebook.com/Biofeles%C3%A9g-Tudatos-KozmEtika-523866861057083/

Olaszországba tévedt hazánk lánya vagyok, évekig csináltam itthon szappant és kozmetikumokat a családomnak, barátoknak, legnagyobb megelégedésükre. A “Biofeleség” nevet egy barátnőnk adta, amikor látván a kotyvasztásaimat egyszer közölte a férjemmel hogy “neked bio feleséged van” :-) Sajnos az elmúlt években a bőröm nagyon érzékennyé és ekcémássá vált, úgyhogy le kellett tennem a csináldmagadról és a begbízható késztermékeket használom. De a kedvenc receptjeimet szívesen hagyom a próbálkozó kedvűek örömére. Szeretettel kérlek hogy a kérdéseitekkel forduljatok a Lukrécia Kencéi szerkesztőihez.

3 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 07. 05. 08:04

  Kedves Jazzmina! Az ötlet nem rossz, sőt Smile. Csaka jégkockával óvatosan kell bánni, jobb felolvasztani a tenyérben hogy az erekben ne tegyen kárt.

  Kedves Batora! Olyan aranyos vagy Smile In Love Hál’Istennek számomra a halál egy kezdetet jelent, úgyhogy nem kell hosszú idő a gyász helyretételére. A hiányok hamar pótlódnak elfoglaltságokkal Big Smile

 • batora szerint:
   
  2012. 07. 05. 07:34

  Kedves Biofeleség!
  Remélem, hogy (kellő időt hagyva a gyásznak) a lelked is mihamarabb rendbe jön. Ölellek.

 • jazzmina szerint:
   
  2012. 07. 04. 15:25

  Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű, köszi. Amikor nekem kell ilyesmi persze sose jut eszembe.
  El tudom képzelni, hogy az epilált testrészekre is igen csak áldásos hatást fejthet ki a jégkocka változata.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.