Mézes-mentás szájvíz


Amolyan egyszerűen nagyszerű recept.

A hideg ráz a műanyag KÉK vizektől, arról nem beszélve, hogy egyszer kóstoltam, és szétcsípte a nyelvem, úgyhogy részemről be is fejeztem, csakhogy a párom szereti használni őket, illetve a fogdokija is kötelezte a szájvizezésre egy kezelés után naponta többször. Tehát: kellett egy recept!

Ez a víz egyszerűen kezeli a szájban lévő aftákat, és friss leheletet biztosít. Nem túl erős, nem fáj tőle az ember nyelve, nem fagy le a foga sem, szóval tökéletes.

Használat előtt célszerű felrázni, mert ha az illóolajok kiválnak, és nagy cseppekké állnak össze, az kellemetlen meglepetés lehet!

Forrás: http://www.frugal-cafe.com/diy-at-home/articles/diy-concoctions-3mouthwashes.html csak én kihagytam a citromot, hogy ne romolhasson meg.

Hozzávalók
 • 1 tk. méz
 • 2 csepp borsmentaolaj
 • 2 csepp fodormentaolaj
 • 1 csepp ánizsolaj
 • 2.5 dl meleg desztillált víz

Elkészítés

A mézben elkavarjuk az illóolajakat, majd a meleg vízben feloldjuk a mézet.

Szájvízek, ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: niamano
Lakhely: Budapest

2010. tavaszán kezdtem érdeklődni a természetes kozmetikai és tisztítószerek iránt, és bár munkám teljesen más, amikor felmerül egy-egy probléma itthon, igyekszem saját recepteket "kutyulni rá" az internet segítségével az itthoni készletemből, ezért általában ki is próbáljuk őket élesben.

1 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • Zsidanna szerint:
   
  2011. 08. 04. 09:53

  Szia

  Nagyon tetszik ez a recepted, csak azon gondolkodtam, hogy méz helyett xilitet kéne használni, ami ugye kifejezetten jó a fogaknak a mézzel szemben. Ha sikerül vennem, akkor megcsinálom Smile

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.