b


b

Hozzávalók
 • b
 • c

b

Elkészítés

b

Fogkrémek, , , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Jellow

8 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • Jellow szerint:
   
  2014. 01. 08. 19:53

  Kedves Biofeleség!
  Megnyugtattál, egy ideig azt hittem, hogy haragszol rám, de örülök hogy nem. Smile
  Kicsit szelídítem még a receptet, csak megfontolandó alternatívaként hagyom meg benne ezt a “cuccot”. Smile
  És az építőjellegű kritikákat meg mindig köszönöm! Smile

  Jellow

 • Biofeleség szerint:
   
  2014. 01. 08. 00:26

  Kedves Yellow,
  Nem akartam kötözködni, eszem ágában sincs. És természetesen a receptel is úgy variálsz ahogy akarsz, hiszen Lukrécia pubblikussá tette, s én azt felül nem bírálhatom. Sokkal inkább szántam reménybeli segítő észrevételnek, és nagyon örülök hogy úgy is vetted Rose
  Sajnos sok anyag van, ilyen a szódabikarbóna is, amit azután hogy egyszer valaki kipróbált sokan használják akkor is ha nem is tudják hogy és milyen mennyisében kellene hasznáni. én is beleestem ebbe a hibába, s én is úgy jártam ahogy te. Csak én attól kezdve ötvenszer gondolom meg hogy mit használok, sokkal inkáb olvasok Wink De annyira jó hogy össze tudjuk dugni a fejünket és „egyezkedni” Big Smile

 • Jellow szerint:
   
  2014. 01. 07. 20:21

  Kedves Biofeleség! Köszönöm, javítom a cikket, hogy ne legyenek félreértések.
  De szerintem a 3% még biztonságos. Előszedtem a dobozát, az utasításban napi használatra írja ezt a tájékoztató: “szájhigiéné fenntartására 4,5%-os oldatot”. És ezt nem napi egy borsónyi fogkrémmel alkalmazva. Mindenesetre felhívom a receptben rá a figyelmet.
  És nem szeretnék kötözködni, de a legtöbb fogkrém-recept alapja pedig a szódabikarbóna, ami azonban (nálam mindenesetre nagyon csúnyán) lemarta az ínyemet, napokig fájt tőle a fogam, pedig nem használtam barbár módra. Nem hiszem, hogy sokkal veszélyesebb lenne így ez a recept, de megfogadom tanácsod! Smile

  Jellow

 • Biofeleség szerint:
   
  2014. 01. 07. 19:49

  Kedves Yellow,
  Azt hiszem hogy a válasz abban rejlik ami te is írsz, csak talán nem gondoltad végig hogy mit is jelent: hogy „a hyperol gyógyszerészeti használati utasításnál ennek a koncentrációját ajánlják különböző szájbetegségek kezelésére, és mindennapi fertőtlenítésre”.
  Tehát ezt a koncentrációt szájbetegség esetén használjuk, nem folyamatosan hosszú távon, hanem csak egy ideig, orvos utasítására és ellenőrzése alatt. Tehát ez nem vonatkozik az ilyen keverékeknek az egészséges száj ápolására, kozmetikumként való mindennapos használatára.
  Ne haragudj hogy a te receptedbe így belekötök, de itt ugyebár mi kozmetikumokat készítünk, s ez a recept arra bizony nagyon erős. Vagy át kellene dolgozni, vagy legalábbis feltűntetni hogy csak szakember tanácsára és felügyelete mellett szabad alkalmazni, mert külöbnem az olvasóknak ez a különbség nem tiszta.

 • Jellow szerint:
   
  2014. 01. 07. 17:30

  Kedves Biofeleség! Nagyjából 3%-os oldat, de ezt lehet higitani. Én erről nem hallottam még, hogy ilyen problémát okozna, sőt, a hyperol gyógyszerészeti használati utasításnál ennek a koncentrációját ajánlják különböző szájbetegségek kezelésére, és mindennapi fertőtlenítésre. Természetesen ki lehet hagyni, aki ódzkodik a használatától, de nekem eddig semmi problémám nem volt vele, de köszönöm hogy felhivtad rá a figyelmem!

  Jellow

 • Biofeleség szerint:
   
  2014. 01. 07. 12:34

  Kedves Yellow,
  Mennyi ennek a gélnek a végső hidrogén-peroxid koncentrációja? És a szódabikarbónával nem lesz erősebb?
  Egy kicsit tartok az ilyen receptektő, mert pont most olvastam hogy az olasz fogyasztóvédelem betiltotta a boltokból azokat a fehérítő készítményeket amelyeknek a hidrogén-peroxid tartalma magasabb mint 0,1%. És azoknak a termékeknek az árusítását amelyek többet tartalmaznak klinikai vizsgálatokhoz és orvosi rendelkezéshez kötik, mert azoknál akik orvosi ellenőrzés nélkül hosszabb távon használták a hidrogén-peroxidos termékeket, ínygyulladást és ínysorvadást okozott.

 • Jellow szerint:
   
  2014. 01. 05. 21:26

  Kedves ezustteso!
  Nem, csak az egyiket használd. A hyperolban a citromsavat kell közömbösíteni, a patikában kapható hidrogén-peroxid oldatban úgy tudom nem stabilizálják savval, de igazság szerint ez utóbbit még nem próbáltam. Ha oldatod van, próbáld ki: Tegyél bele egy kevés szódabikarbónát, ha habzik, akkor annyit tegyél bele, amíg már nem fejlődik CO2. De egy fogkrém inkább legyen lúgos, tehát tedd csak bele!

  És ha már van 3%-os patikai H2O2 oldatod, nem kell külön hyperol tabletta. Az oldatnál nem szükséges plusz víz, az alapot az oldat adja, azonban ha hyperol tablettával csinálod, akkor a 100ml víz az alap, amibe 3-4db zúzott tablettát oldasz fel. Smile

  Remélem tudtam segíteni, tényleg elfelejtettem odaírni, hogy a H2O2 oldattal teljes egészében pótolhatjuk a víz+hyperolt.

 • ezustteso szerint:
   
  2014. 01. 05. 21:00

  Valószínű velem van a baj… akkor most a hyperol tabletta is és a 3% hidrogén peroxid is kell?… Vagy csak egyik… ha nem tablettával készítem, hanem oldattal akkor is kell a szódabikarbóna? Egyébként mennyi hidrogén peroxid kell bele?
  Köszi a választ… (és a receptet is bár még nem értem…)

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.