Fiatalító arcpakolás vörösborral


Állítólag a vörös bor a titka annak, hogy a francia nőkön később látszik meg az öregedés. Napi egy-két dl vörösbor gyógyszernek számít, nem alkoholnak, ezt sokan vallják. Sok vállalatnál Franciaországban még munka közben is szabad az ebédhez egy pohár bort fogyasztani. Lehet, hogy nekik van igazuk? Az bizonyított, hogy tele van antioxidánssal és polifenolokkal, amik védenek a rosszindulatú daganatok kialakulásától és egyben gyulladás gátlóak is. A mérsékletesen fogyasztott (napi 1-2 dl) vörösbor csökkenti a koleszterin szintet és gátolja a szív és érrendszeri betegségek kialakulását. Külsőleg is kezdik a vörösbort egyre jobban alkalmazni borfürdőként, vagy krémbe keverve, mert regenerálja és hámlasztja a bőrt. Magas csersav tartalma miatt seborrheás bőrre nagyon jó. Fürdőként otthon is alkalmazhatjuk, ha egy kád vízbe néhány deci olcsóbb kékfrankos öntünk (az fontos, hogy igazi bor legyen, ne tablettás). De ez az arcmaszk is nagyon jó megoldás, csak nem sokáig áll el, ezért érdemes mindig frissen hozzátenni a vörösbort. A zöld tea hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, a kakaó serkenti a bőrsejtek növekedését illetve szabályozza a bőr vízháztartását. A pacsuli olaj szintén bőrregeneráló hatású.

Hozzávalók
  • 1 evőkanál vörösbor
  • 1 evőkanál porított zöld tea
  • 1 evőkanál sötét kakaópor
  • 3 csepp pacsuli olaj

Fiatalító arcpakolás vörösborral

Elkészítés

Először a zöld teát őröljük meg, lehetőleg mozsárban, ha nincs akkor aprítógépben. Keverjük hozzá a kakaóport (pl. holland kakaó) és végül a vörösbort és az illóolajat. Száraz bőrnél esetleg egy kiskanál mézet is tehetünk hozzá. Ha túl sűrű, tegyünk még hozzá egy kis vörösbort. Kenjük az arcunkra, kihagyva a szem körüli részt, és hagyjuk rajta húsz percig, majd öblítsük le. Azonnal szebb lesz a bőrünk tőle.

Arcpakolások, , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

4 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • szerint:
     
    2011. 12. 15. 17:16

    Alexandra,
    én csak a folyékonyat ismerem, azt szoktam a receptekbe írni. A krémes nem tudom, ugyanúgy keveredik-e.

  • Alexandra szerint:
    2011. 12. 11. 12:15

    köszönöm az infót!
    egy másik receptben pedig glicerin szerepel összetevőként. folyékonyat vagy krém állagút érdemes használni ha tonikot készítek? (az a minimális glicerin felolódik, vagy jobb az eleve folyékony?) ígérem, ez az utolsó kérdésem. Smile

  • szerint:
     
    2011. 12. 11. 09:01

    Alexandra,
    a hűtőben biztos eláll pár hétig, de kell próbálni meddig. A vörösbor a necces benne, de az a hűtőben el van.

  • Alexandra szerint:
    2011. 12. 05. 10:36

    Kedves Lukrécia!

    Ezt a vörösboros pakolást lehet tárolni? Vagy mindig frissen kell készíteni?

    Köszönöm!

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.