Bársonyos érintés – pakolás száraz érzékeny bőrre


Nagyon szeretem a bodza illatát, és egyáltalán mindent, ami bodzából készül: legyen az akár szörp, tea vagy palacsinta. A bodza iránti imádatom terméke a következő arcpakolás, melytől bőrünk visszanyeri üdeségét és nedvességtartalmát.

A bodzavirág kivonata gazdag flavonoidokban és hidroxi-fahéjsav-származékokban, melyek erős antioxidáns hatással bírnak, így a bőrfiatalság megőrzésében jelentős szerepet játszanak. A méz bőrünket feszesebbé, simábbá varázsolja, miközben táplálja azt, az almalé gyenge savas jellegéből adódóan pedig gyengéden hámlaszt.

Hozzávalók
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál almalé
  • 2 evőkanál bodzavirág kivonat
  • üvegedény
  • üveg almareszelő
  • fa spatula

Bársonyos érintés – pakolás száraz érzékeny bőrre

Elkészítés

Egy üvegcsében összekeverjük az almalevet és virág kivonatot, jól összerázzuk, majd rátöltjük a mézre és homogenizáljuk - áttetsző sűrű folyadékot kell kapni. Vattakorong segítségével masszírozó mozdulattal felvisszük a megtisztított arcunkra, kihagyva a szemkörnyéket. 10-15 perc elteltével, langyos vízzel lemossuk.

Arcpakolások, , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Freya
Lakhely: Halden

Üdvözöllek! Sokáig gondolkodtam hogyan sűríthetném össze egy mondatban mindazt ami az ÉN-t adja nálam. Édesanya, feleség és vegyészkutató igen erős kutyulási/kisérletezési késztetéssel megáldva – ez vagyok én :-). Szeretem természetes dolgokkal körülvenni magam, valamint a természet kincseit felhasználni a mindennapokban. Fontosnak tartom, hogy családom tagjai minél kevésbé legyenek kitéve ártó kemikáliáknak: ezért egy ideje a konyhámat is labornak képzelem ... Nagyon megtetszett ez az oldal mind tartalmát, mind pedig a stílusát nézve; úgy gondolom, igen hasznos ötleteket lehet itt találni és ezáltal sokat lehet tanulni is. Gratulálok mindenkinek!

16 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • Freya szerint:
     
    2012. 05. 11. 17:57

    Gmonika- N szívesen Smile

  • gmonika szerint:
     
    2012. 05. 11. 17:37

    Ez nagyon jól hangzik! Köszönöm Freya! Smile

  • Freya szerint:
     
    2012. 05. 11. 17:26

    Gaboca-n szívesen Smile

  • Freya szerint:
     
    2012. 05. 11. 17:26

    Gmonika- A lisztből, tojásból és a tejből palacsinta tésztát készítünk, és ebbe mártjuk a bodzavirágot. Kissé lecsepegtetjük majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Vaníliás porcukorba jól meghempergetjük; én vaniliasodóval imádom.

  • gaboca szerint:
     
    2012. 05. 11. 17:25

    Freya, köszönöm szépen.

  • Freya szerint:
     
    2012. 05. 11. 17:18

    BODZAVIRÁG KIVONAT RECEPT-A bodzavirág hideg vizes kivonatához válasszunk 3-4 nagy bodzavirág-kalapot, majd vágjuk le a virágokat a főszárról. A szártól megfosztott virágokat tömjük egy nagy üvegpohárba és öntsünk rá annyi desztillált/vagy jól felvorralt de nem túl hideg vízet, ami a virágokat ellepi. 5-6 óra múlva egy finom szövésű vásznon átszűrjük. A kivonat hütőben tárolandó és pár napon belül felhasználandó.

  • gmonika szerint:
     
    2012. 05. 11. 17:07

    Sziasztok, engem is érdekelne a bodzalekvár receptje, és a palacsintáé is. Szörpöt szoktam készíteni, de a palacsinta most nagyon felkeltette az érdeklődésemet! Smile

  • Freya szerint:
     
    2012. 05. 11. 16:55

    tika6427 – Szia. Lekvárreceptem nincs, esetleg elküldhetnéd priviben Smile. Előre is köszi. A palacsinta is n finom, próbáld ki Smilemeleg szivvel ajánlom.

  • tika6427 szerint:
     
    2012. 05. 11. 12:59

    Nagyon várom azt a linket én is. Azért (is), mert tele a kert gyönyörű, illatos és ezek szerint hasznos bodzavirággal, eddig csak lekvárt akartam belőle csinálni, vagy szörpöt, de akkor párlatot is csinálnék.

  • Anonymus szerint:
     
    2012. 05. 11. 12:40

    Nagyon érdekes Freya! Várom. Smile

  • Freya szerint:
     
    2012. 05. 11. 11:55

    Szia Gaboca. Nem, a lepárlás az a desztilláció “magyar” megfelelője.

  • gaboca szerint:
     
    2012. 05. 11. 11:45

    Szia Freya! Erre én is kíváncsi lennék. A neten csak a lepárlást találtam meg, de az nem hidegvizes kivonat. Ugye?

  • Freya szerint:
     
    2012. 05. 11. 09:02

    Szia. Nemsokára lesz egy eljárásokat/praktikákat tartalmazó link is, ahol az alapeljárások és egy-egy vegyület kerül bemutatásra. Már fel van töltve néhány eljárás, csak meg kell jeleníteni. De nagyon szívesen átküldöm este őket Neked mailben is. A fenti receptnél friss virágot használok, a virágpor a lényeg itt, de kivonatot lehet boltban kapható virágporból is csinálni.

  • Anonymus szerint:
     
    2012. 05. 11. 08:37

    Szia! Hogyan kell csinálni hidegvizes kivonatokat? Ez nagyon érdekelne! Friss vagy szárított virágból lehet/kell-e?

  • Freya szerint:
     
    2012. 05. 11. 08:23

    Szia Tindigo! A kivonatokat,tinktúrákat magam szoktam készíteni -ez egy hidegvizes kivonat, a virág is frissen szedett. Sajnos nem tudom, hogy van-e bodzavirág kivonat a piacon, de virágport lehet vásárolni növényboltokban.

  • Anonymus szerint:
     
    2012. 05. 10. 21:04

    Szia! Hol lehet venni bodzavirág kivonatot? Köszi!

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.