Banánhéj recycling


Ez egy nagyon régi és annyira frappáns, egyszerű tipp, nem is mondanám receptnek. Fiatalkoromban még sorba álltunk banánért és igyekeztünk teljes mértékben hasznosítani a megszerzett kincset. Külföldön élő rokon javaslatára, aki már látott banánt, pattanásos, aknés bőrre használtuk, de szerintem bármilyen bőrre jó. Nemrégen ismét olvastam egy honlapon, így jutott eszembe.

Hozzávalók
 • friss banánhéj

Banánhéj recycling

Elkészítés

Végy egy darab banánhéjat, és a belső oldalával kenegesd át az arcodat, nyakadat pár percig. Aztán egy friss darabbal ismét. 15-20 perc múlva lemosható. A gyümölcsnek a héja is tele van vitaminokkal, enzimekkel, ásványi anyagokkal és némi gyümölcssav is van benne. Érdemes gyakran használni. Vegyszermentesnek tekinthető, mert elég vastag a külső héj, az esetleges permetező- vagy gombaölő szer nem megy át.

Forrás: tovább a linkre

Arcpakolások,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Naturkences
Lakhely: Debrecen
Weboldal: http://naturkence.hu

Hiszek a növények csodálatos világában, hiszek a gyógynövények erejében, hiszek a vegyszermentes kozmetikumokban, hiszem, hogy bőrünknek a tiszta növényi anyagok a legjobbak, hiszem, hogy az őserdők fái még sok csodát rejtenek, h, hiszem, hogy így megmenthetem őket a kivágástól és hiszem, hogy az ősi tapasztalatok ma is működnek. A gyermekeim szerint Bűvös Banya vagyok. Valóban, az utóbbi években gyógynövényekkel és natúrkozmetikumokkal foglalkoztam. Rengeteg receptet gyűjtöttem, a bevált recepteket itt-ott közzétettem.

3 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • Linuxo szerint:
   
  2013. 09. 04. 20:39

  Kipróbáltam ezt a trükköt, és hihetetlenül jó az eredménye. Nem is gondoltam volna hogy beválik!!! Yes Yes Yes

 • anauta szerint:
   
  2013. 02. 14. 22:37

  ……bőrcipő ápolására is jó

 • Baba szerint:
   
  2013. 01. 28. 08:46

  …és a növények leveleinek is jó átdörzsölni. Yes

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.