Fiatalító komlós lemosó


Egy bp.i ingyenes hetilapban találtam ezeket a recepteket! Még eddig ugyan nem csináltam meg, de gondoltam ne vesszen kárbaSmile Hátha valakinek hasznos lehet!

Hozzávalók
  • 30 g komló
  • 20 ml desztilállt víz+ a komló főzéséhez desztilált víz
  • 40 ml rózsavíz
  • 30 ml 50%-os alkohol

Fiatalító komlós lemosó

Elkészítés

A komlót 15 percig közepes lángon főzzük (pontos mennyiség nincs megadva, szerintem annyi kell hozzá, hogy ne égjen le, de minél erősebb maradjon a főzet). Ha kihűlt, leszűrjük hozzáadunk 20 ml desztillált vizet, 40 ml rózsavizet és 30 ml 50%-os alkoholt. Az arcvizet nedves vattapamacsra tesszük és bedörzsöljük a bőrbe. (A név így kicsit félrevezető, de ez volt az újságban.:) )

Arclemosó, tonik, , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Lettike
Lakhely: Budapest

2 éve kezdtem el otthon kozmetikumokat kevergetni, ami azóta nagy-nagy hobbimmá vált. Diplomamunkát is készítettem a kozmetikumok termékbiztonsága témában (nem vagyok szakértő, de azért már valamennyit konyítok hozzá).

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.