Mandulás krém


Forrás: A. Alberts- P. Mullen-M. Spohn: Fák, bokrok gyógyító ereje. Sziget Könyvkiadó, 2005

Hozzávalók
  • 10 gr lanolin
  • 5 gr méhviasz
  • 5 gr kakaóvaj
  • 40 gr mandula olaj
  • 40 gr desztillált víz

Mandulás krém

Elkészítés

A hozzávalókat a víz kivételével gőzfürdőben megmelegítjük és összekeverjük. A vizet külön edényben megmelegítjük és folyamatos keverés mellett a zsiradékokhoz adjuk. Kihűlésig tovább keverjük. Víz helyett rózsavizet is használhatunk. Ízlés szerint pár csepp illóolajjal illatosíthatjuk a krémet.

Forrás: tovább a linkre

Arckrémek, , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

9 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • gitmargit szerint:
     
    2013. 12. 29. 21:19

    Igen, úgy csináltam, ahogy sokan már írtátok és szép egynemű lett, csak másnap mikor megkezdtem lett szemcsés a krém és folyott rajta a viz. A nővérem is majdnem igy csinálja, de ő a vizes fázisba csurgatja az olajokat és neki eddig soha nem vállt szét. Lehet, hogy az volt a baj, hogy hűtőbe tettem? Confused
    Én is kiváncsi vagyok mennyi borax kéne bele. És ezek szerint ugyanarról a borax porról van szó, mint amit a mosószerhez adagolok?

  • Deszter szerint:
      weboldal
    2013. 12. 29. 13:22

    Kedves Lukrécia! Köszönöm szépen a segítséged! Rose Ezekhez a mennyiségekhez mennyi bóraxot ajánlanál?

  • szerint:
     
    2013. 12. 29. 11:43

    Szia,
    igen, a lanolin tényleg emulgeál. Utána néztem, és kb. kétszeresét tudja felvenni a vízből. Vagyis itt 20 g-ot. A maradékot a méhviasz viszi, de annak van egy olyan rossz szokása, hogy kihűléskor szétválik. Ezért szoktuk ajánlani bele a pici boraxot, mert az nem hagyja. Régen én is csak méhviaszos krémeket csináltam, és néha szétvált.
    L

  • Deszter szerint:
      weboldal
    2013. 12. 28. 14:29

    Látom, közben Lukrécia is írt Smile Elvileg a lanolin is emulgeál, nem?

  • Deszter szerint:
      weboldal
    2013. 12. 28. 14:28

    Sajnálom Big Frown Nagyjából azonos hőmérsékletű volt a zsíros és a vizes fázis, amikor összekeverted, illetve csak apránként adtad hozzá a vizet? Elég ideig keverted, teljesen homogénné vált? Más tippem sajnos egyelőre nincs, mi lehetett a baj.

  • szerint:
     
    2013. 12. 28. 14:26

    Szia,
    szerintem a méhviasz csak egy kis borax hozzáadásával emulgeál rendesen. Az hiányzik belőle.
    L

  • gitmargit szerint:
     
    2013. 12. 27. 21:35

    én kipróbáltam, de másnap elvált a vizes fázis a zsírostól. Mitől lehet?

  • Deszter szerint:
      weboldal
    2013. 08. 11. 11:11

    Elnézést kérek a megkésett válaszért.
    A konkrét receptre vonatkozóan nem találtam egyértelmű információt az eltarthatóságról, ezért úgy gondolom, max. 1-2 hét lehet a hozzáadott víz miatt.

  • serika417 szerint:
     
    2013. 07. 16. 15:18

    Érdeklődnék az eltarthatósági idejéről, 1-2 hét v. hónap? Köszönöm.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.