Regeneráló, orrkidugító!!! ajakápoló


Ezt a receptet már időszerű volt elkészítenem. Télen kivételesen sose volt gondom, hogy bedugul az orrom, na de amikor előjön az allergia szezon, akkor rögtön. Erre találtam ki egy szájregerenáló, orrkidugító ajakápolót, amit a szád fölé is kenhetsz kis mennyiségben.

Hozzávalók
  • 3g méhviasz
  • 9g bázisolaj (lenmag olaj volt nálam; keverheted is)
  • 3g kakaóvaj
  • 5 csepp borsmenta illóolaj
  • 5 csepp teafa illóolaj

Regeneráló, orrkidugító!!! ajakápoló

Elkészítés

A méhviaszt felolvasztom gőzfürdő felett, beleteszem a kakaóvajat, majd mikor az is elolvadt, leveszem a tűzről, belehelyezem a bázisolajat, ha szilárdul visszahelyezem a tűzhelyre egy kicsit, majd ismét leveszem a tűzről, megvárom míg hűl egy kicsit, belekeverem az illóolajakat, majd tégelyekbe töltöm.

Ajakbalzsamok, Megfázásra, , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: arminacska

18 éves, fiatal kence-keverő vagyok. Mostanában kicsit leálltam ezekkel a dolgokkal, de most ismét rámtört a láz, csak alapanyagaim nincsenek túlságosan. Szeretem a házi krémeket, főképp magamnak és családomnak készítek, hasznos időtöltés. :)

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.