Narancsos ajakápoló


Nem vagyok nagy ajakápoló használó, ennek régen valószínűleg az volt az oka, hogy a legtöbb inkább ártott, mint használt. Mostanában egészen egyszerűen azért, mert a télre kevert krémem tökéletesen karban tartja az ajkaimat is. Gyakorlatilag csak a szelesebb napokon volt rá szükségem. Ez az adag is a családi karácsonyi ajándékhalmazba készült, csak a végéből raktam el magamnak egy kicsit. Ezt a mennyiséget 6 db 15g-os tégelybe osztottam el, és egy régi saját tokot töltöttem meg. Nagyon szeretem a narancsolaj hangulatát télen, de ebbe a balzsamba kellett mellé egy kis pálmarózsaolaj is, hogy a szárazabb ajkú családtagoknak is segítsen. (Bevallom, nem emlékszem, honnan vettem az ötletet. Valószínűleg Creativiky volt a forrás, de nem biztos.)

Hozzávalók
 • 10g mandulaolaj
 • 50g sheavaj
 • 10g méhviasz
 • 5 csepp narancsolaj
 • 5 csepp pálmarózsaolaj

Narancsos ajakápoló

Elkészítés

A mandulaolajban olvasztottam a méhviaszt, a sheát valamennyi hűlés után adtam hozzá, az illóolajokat viszont csak az utolsó pillanatban. Az fontos, hogy bár célszerű óvni a hőtől, de feltétlenül homogén állapotig kell keverni.

Ajakbalzsamok, , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Mesu
Lakhely: Budapest

Szerintem egy csomó gondunk-bajunk elsődleges megoldása, hogy elkezdünk vele foglalkozni. Ha figyelmet kap egy testi-lelki terület, az az első meghatározó lépés a gyógyulása felé. Hiszek a természetes megoldásokban, mert kicsit lassabban ugyan, de tartósan állítják helyre a rendet. Nem mellesleg sokkal biztonságosabban, a károkozás sokkal kisebb kockázatával, mint a gyorsan, látványosan, de csak ideig-óráig ható high-tech vegyszerek, legyen szó kozmetikumról vagy gyógyszerről. Nekem a kencézés a szívem csücske, így nem volt meglepetés, hogy innét kezdtem a természetes felé nyitni. Segített az elindulásban a húgom ekcémával küzdő pici fia is. Nagyon jó érzés, hogy az anyja bizalommal használja és szereti a neki kevert krémeket. Már most nagyon sokat tanultam ennek a csapatnak a motorjaitól, és remélem, még többet fogok!

2 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • Mesu szerint:
   
  2014. 10. 28. 21:36

  Kedves gitta67! Bármit, ami nem túl erős, nem szárít, és nem fájdul meg tőle a fejed, ha egész nap szagolod. Én pl. levendulát, rózsát vagy mandarint ajánlanék.

 • gitta67 szerint:
   
  2014. 10. 28. 17:38

  Pálmarózsaolaj helyett mit rakhatok bele?

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.