Ajakbalzsam a mégpuhább és télen is ápolt ajkakért


Idén év elején csináltam meg ezt az ajakbalzsamot először. Nagyon jó, hogy mindenből ugyanannyi kell.
Két tégelynyit elajándékoztam két barátnőmnek, azzal a kikötéssel hogy csak próbára, s mindketten azt a visszajelzést adták hogy ilyen jó balzsamot még sohasem használtak. Reggel felkenve egész napra ápolja az ajkakat, enyhe csillogó fényt ad nekik ès nagyon finom Smile
Most a hidegre készülve megint ez lesz a favorit Big Smile

A balzsam állaga krémes, nem stiftelhető, úgyhogy a legmegfelelőbb neki egy 10gr-os kicsi tégely, amibe pontosan belefér ez a mennyiség. Használatkor az újjbegyünkel kenjünk egy kis mennyiséget a szánkra.

Hozzávalók
  • 1gr kókuszolaj vagy körömvirágolaj
  • 1gr ricinusolaj
  • 1gr sheavaj
  • 1gr kakaóvaj
  • 1gr méhviasz
  • 1gr akácméz
  • 1gr E-vitamin olaj
  • esetleg 2 csepp propolisz tinktúra -de ez elhagyható

Ajakbalzsam a mégpuhább és télen is ápolt ajkakért

Elkészítés

Gőzfürdő felett olvasszuk fel az olajokban a méhviaszt és a vajakat, majd vegyük le a tűzről és kezdjük el belekeverni az E-vitamint, a mézet (és a propoliszt). Fontos hogy gyors 8-as mozdulatokkal keverjük, s folytassuk a keverést mindaddig, míg a balzsamunk teljesen ki nem hül.

Ajakbalzsamok, , , , , , , ,

A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz. Szappankészítés előtt kötelező olvasmány: Ami nélkül ne kezdj hozzá a szappanfőzéshez! Krémkészítőknek pedig: Házi kozmetikumok - vigyázat!

Szerző: Biofeleség
Lakhely: Venezia
Weboldal: https://www.facebook.com/Biofeles%C3%A9g-Tudatos-KozmEtika-523866861057083/

Olaszországba tévedt hazánk lánya vagyok, évekig csináltam itthon szappant és kozmetikumokat a családomnak, barátoknak, legnagyobb megelégedésükre. A “Biofeleség” nevet egy barátnőnk adta, amikor látván a kotyvasztásaimat egyszer közölte a férjemmel hogy “neked bio feleséged van” :-) Sajnos az elmúlt években a bőröm nagyon érzékennyé és ekcémássá vált, úgyhogy le kellett tennem a csináldmagadról és a begbízható késztermékeket használom. De a kedvenc receptjeimet szívesen hagyom a próbálkozó kedvűek örömére. Szeretettel kérlek hogy a kérdéseitekkel forduljatok a Lukrécia Kencéi szerkesztőihez.

6 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • Biofeleség szerint:
     
    2014. 03. 11. 18:55

    Kedves Era,
    A Fórum „Alapanyagok beszerzése” rovatában rengeteg információt találsz a beszerzési forrásokról Wink

  • kardosera szerint:
     
    2014. 03. 10. 11:48

    Sziasztok!
    Én most találtam rá erre az oldalra, nagyon tetszik. Mivel nem vagyok tapasztalt a házi szerek készítésében jó lenne egy kis segítség. Pontosan az hogy hol lehet illetve érdemes beszerezni az alapanyagokat?
    Köszi előre is: Era Smile

  • Biofeleség szerint:
     
    2012. 11. 18. 19:28

    Yes Big Smile

  • VGyorgyi szerint:
     
    2012. 11. 11. 21:52

    Kedves Biofeleség!
    Most készítettem el, nagyon jó lett! Köszönöm a receptet! Az inficinci mennyiségek kimérése nem ment egyszerűen, szerintem nem is lett pontos, de a végeredmény jó!

  • Biofeleség szerint:
     
    2012. 11. 01. 12:55

    Kedves Detti!
    Az íze elviekben már a méztől is jó. Az egyéb ízesítésbe bele kell kalkulálni a méz ízét, illetve óvatosan kell keresgetni az ízesítők közt, mert az aromák legnagyobb része petroleum-származék alapú. Legfeljebb használj 1-2 csepp édesnarancs illóolajat, lehetőleg belsőleg is használhatót.
    Pigmentekkel nagyszerűen lehet színezni.

  • dettidomotor szerint:
     
    2012. 10. 31. 23:28

    Az a kérdésem, hogy lehet ebből színezettet és ízesítettet is esetleg csinálni?
    Ez lenne az első kencém, nincs még ebben tapasztalatom.
    A barátnőimnek készítenék karácsonyra, és még személyesebb és csajosabb lenne, ha a kedvenc színük és ízük benne lenne a balzsamban.
    Köszönöm előre is a választ! Smile
    Üdv: Detti

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.