Újdonságok az oldalon!

Mint ahogy láthatjátok megújult a főoldalunk. Igyekeztünk jobban rendszerezni az információkat. Lukrécia kedvenceiben mindig kiválasztunk 3 receptet ami szerintünk külön figyelmet érdemel. Legfrissebb híreinkben olvashatjátok az aktuális híreket, a “Kiemelt témákba” azokat rakjuk amelyek a legkeresettebb témák. Ezután jönnek a legfrissebb receptek.

További újítás, hogy az oldalon keresztül küldhettek üzenetet egymásnak. Ezeket az üzeneteket mi nem tároljuk hanem azonnal továbbítjuk e-mailben a címzettnek. A címzett így tulajdonképpen egy e-mailt kap a feladó nevével és e-mail címével. Így válaszolni is tud. Üzenetet a név melletti kis levél ikonra kattintva lehet küldeni.

A felhasználók megnövekedett száma miatt ezentúl csak regisztrációval lehet majd hozzászólásokat írni, hogy mindenkinek egyedi neve lehessen. A regisztrációhoz továbbra is csak egy email cím szükséges.

Hírek

19 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • Kinkoc szerint:
   
  2014. 05. 26. 19:06

  Sziasztok Smile a segítségetekre lenne szükségem Wink A szappanokat a későbbiekben, amiket főzök, nem egy kilós kiszerelésben, hanem 5-10 kg-os kiszerelésben szeretném majd főzni. A receptek növelésének kiszámolása még nem nagyon megy. Cry Ha valaki tanácsot tudna ebben adni azt nagyon megköszönném Smile

 • szerint:
    weboldal
  2012. 04. 19. 07:00

  Szia Tika!

  Köszönjük a kedves szavakat, jól esik a visszajelzés, hogy van értelme dolgozni vele Smile

 • Viki szerint:
    weboldal
  2012. 04. 18. 19:29

  Kedves tika6427
  Örülök, hogy tetszik az oldal, ami azért is lehet jó, mert mindenki hozzájárul, így közösen építjük és töltjük fel hasznos információval.

 • tika6427 szerint:
   
  2012. 04. 18. 13:35

  Nekem nagyon tetszik az oldaj új “köntöse”, tele van újdonságokkal, érdekességekkel.
  Nem tudom, hogy ide tartozik-e, ha nem akkor bocs, de azért most megköszönöm Lukrécia és az oldal többi “dolgozójának” a tevékenységét. Én tavaly nyáron találtam rá az oldalra, akkor teljesen laikusként, egyszerű érdeklődőként csöppentem ide. Azóta szinte minden kozmetikumot (arc-, kéz-, lábkrém, szemránc krém, szájápoló, körömerősítő, arcradír, stb) lecseréltem, és bizton állíthatom, hogy működik. Az eltelt 8-9 hónapban csak ezeket használtam, és lévén 48 éves, ha ez nem működne, az már súlyos katasztrófákhoz vezetett volna nálam, de nem, sőt. Véleményem szerint kifejezetten szépült, rendeződött az egyébként allergiás, szeboreás bőröm. Készítettem tisztító szereket, öblítőt is az itteni ötletek alapján, minden szuperül működik. Nem “talpalni” akarnék itt, de tényleg nagyon szerettem volna ezt megköszönni már.
  További hasonlóan szorgalmas, és hasznos munkát mindenkinek !!!!

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 03. 25. 14:38

  Én nem dugnám el a hasznos alá, mert ez annál sokkal fontosabb infó. Akár főoldalra kiraknám, ha lenne slideshow, abba, ha nem lesz megint, akkor pedig egy olyan boxba, ami a nyitóképernyőn rajta van, valami ilyesmit: “Szeretnéd saját magad főzni természetes kozmetikumaidat? Ha még nem jártál nálunk, akkor kezdd itt! A legfontosabb infók kezdő krémkeverőknek!” Vagy valami ilyesmi szöveget. Mert ha valaki először jár itt, akkor azt se tudja, hol kezdje, olyan sok recept van már, és ha pont egy bonyolultabb receptbe kattint, még meg is ijedhet, hogy jaj, ennyi minden kell hozzá, ilyen bonyolult? stb. Ezzel lehetne csökkenteni az új látogatóknál az elbizonytalanodás miatti oldalelhagyást. Bár nem tudom, most mi az arány, mert az analyticsedet nem látom, de ilyesmi megoldásokat szoktunk alkalmazni, és nagyon jól működnek.

 • szerint:
    weboldal
  2012. 03. 25. 14:33

  Tindigó, igazad van, eltünt a Hasznos alól. Biztos azért, mert az az oldal az én “barkács munkám”. Majd megkérem Vikit, nézze meg.

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 03. 25. 13:06

  Szia! Biztos ez lehetett a gond, mert nekem is ctrl+f5 után jött be már az új oldal. Smile Egyébként én is Firefoxban néztem még csak, de gondolom, úgyis optimalizálod a különböző böngészőkre. Lukrécia hogyan készítsünk krémet sorozatát kéne még kirakni valahova a főoldalra, vagy menüpontba, vagy csak kis boxba, mert ma nem találtam meg az oldalon, fb-re felmentem, és az oda kirakott linkről tudtam csak elnavigálni a milyen alapanyagokat szerezzünk be cikkjére.

 • Viki szerint:
    weboldal
  2012. 03. 25. 12:43

  Tindigo
  Az első hozzászólásodban az elrendezés, színek dolgot nem is értettem. Aztán rájöttem, hogy egyrészt én Firefox-ot használok, másrészt a fejlesztés miatt nekem ki van kapcsolva a cache. Így nem tárolja a régebbi dolgokat és rögtön frissít mindent. Általában a felhasználók többségének a böngészője tárolja a honlapok css és más beállításait ezért lehetett keveredés. (nem én voltam ilyen gyors, csak frissített a böngésző). Persze még ellenőrizni kell a különböző böngészők közti különbséget. Biztos van még amit nem vettem észre….

 • Tindigo szerint:
  2012. 03. 24. 10:56

  Szia Viki! Majd összeállítok egy briefet, ha van egy kis időm, és átküldöm Lukréciának. Smile Jó az új üzenetküldési lehetőség! De csatolmányt nem lehet bele tenni, amire most szükségem lenne, de csak emiatt. Smile Szóval bele fejleszteni nem kell az oldalba.

 • Viki szerint:
    weboldal
  2012. 03. 24. 10:43

  Sziasztok
  Nagyon ürölök, hogy ilyen gyorsan megosztottátok a tapasztalatokat velem. Igyekszem mindent kijavítani amilyen gyorsan tudok. Sajnos a váltást nem sikerült annyira előkészíteni amennyire szerettem volna így még van “kozmetikázni” való.
  tindigo neked külön köszönet a kiemrítő elemzésért. Smile (Üzenetet akarsz küldeni nekem javaslom próbáld ki az új üzenetküldő lehetőséget Wink )
  Később válaszolok több kérdésre is de most csak ennyi időm volt. Addig is örülnék ha minnél többen megosztanátok a tapasztalatokat az újdonságokkal kapcsolatban.

  Köszönöm

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 03. 23. 22:09

  Hűha, Viki! Gyors vagy, mint a villám. Smile Most már csak egy-két apró, szinte “kötözködős” észrevételem van, usability szempontból nagyon jól rendbe tetted a dolgokat! Amúgy délután azon gondolkoztam, hogy talán inkább boxos elrendezés kéne, erre most ezt látom! Ha van e-mail címed, akkor egy-két apróságról, meg SEO-ról írok Neked szívesen, ami segíthet. De nem hiszem, hogy ez már ide a fórumra való. Smile

 • Tindigo szerint:
  2012. 03. 23. 21:33

  Szia Lukrécia! Nem maradtál le semmiről, még nem történt reggel óta változás a főoldalon. Smile

 • szerint:
    weboldal
  2012. 03. 23. 20:54

  Sziasztok lányok!
  Köszönök minden észrevételt! Az a vicces, hogy ma olyan szép hosszú munkanapom volt, hogy lemaradtam az eredetiről, csak olvasom a kommentekben, hogy milyen lehetett Smile Köszönjük a segítséget, megykönnyítitek a dolgunkat ha megírjátok mi jó, mi nem jó!
  L

 • Kincs szerint:
  2012. 03. 23. 13:58

  Jó lesz ez alakul !!!Smile

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 03. 23. 12:03

  Még az jutott az eszembe, hogy a fejléc fölé, a keresés mellé bal oldalra be lehetne tenni még egy “F” és egy “G+” gombot.
  Igaz, hogy van mindkettő, de nagyon lent van a Facebook box plug in, nem lenne baj, ha csak egy F betű megjelenne a fejlécbe, és mellette a G+ gomb, a G+ gomb most a Facebook box felett eléggé jellegtelen.
  De ha már nem kell több kéretlen tanács, nyugodtan állítsatok le. Csak nem bírok magammal, mert nekem szívügyem lett Lukrécia oldala. Smile

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 03. 23. 11:55

  Viki, még valami. Szuper, hogy lehet az oldalon belül is levelezni mostantól. Viszont hol látom, ha valaki ír nekem privit? Esetleg a jobb oldali profil részbe lehetne tenni egy “levelek” menüpontot. Illetve egy “felhasználók” menüpontot, talán fejléc fölé, ahol a felhasználók között lehet keresgélni.

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 03. 23. 11:51

  Kincs, az általad leírt gondok usability problémák, jó, hogy valaki megerősített ebben, hogy nem írtam én se hülyeséget. Smile “Átlag” felhasználók véleménye a legfontosabb mindig. Akár átlátható is lehetne egébként az oldal, csak némi változtatás még szükséges. De Viki nagyon ügyes, biztos kieszel valamit.

 • Kincs szerint:
  2012. 03. 23. 11:40

  Sziasztok!

  Nagyon meglepődtem mikor megláttam!
  Személy szerint nekem a régi jobban tetszett,és átláthatóbb volt.
  A főoldalt nem szeretem,nem látni az írást sem a színes rublikában.Frown
  Nekem olyan elnyújtottnak tűnik a semmi,a főoldalonFrown
  Mindegy lehet csak szokni kellSmile

  Jó munkát hozzá!Smile

 • Tindigo szerint:
  2012. 03. 23. 09:04

  Jó lett! Így könnyebb keresni az infókat! Bár nekem a slideshow nagyon-nagyon tetszett, nekem kicsit hiányzik, mert annyira szép volt és feldobta az oldalt. Amikro először megláttam, teljesen elájultam tőle, hogy “jajdeszép”. Smile Lehet, hogy én “Lukrécia kedvenceit” a slide-showba tettem volna.
  Nem akarok kötözködni, de nem bírok magamban tartani egy-két usability és SEO észrevételt, de persze ha így marad, akkor is jól lehet majd használni az oldalt.
  1. A Lukrécia kedvenceinél furcsa az elrendezés (kép, alatta címsor, alatta szöveg), a felhasználók eddig nem ezt szokták meg.
  Nem egyértelmű így, hogy melyik kép melyik címsor+szöveghez tartozik. Emiatt a képek mellett nagy üres terület is kihasználatlanul marad, pont az oldal azon részén, ahol a legtöbb átkattintás szokott történni. Érdemes ezeket a felületeket kihasználni. Jobb megoldás, ahogy a “legfrisebb receptek”nél van, ahol a kép a bal oldalon van. Itt konkrét elválasztás nélkül (pl. box, vagy vonal) is egyértelmű, hogy mi tartozik egybe.
  2. A kiemelt témáknál alapvető probléma a rossz szín választás. A hajápolás pl. egyátalán nem olvasható bordó felületen bordó betűkkel. A színes csíkon lévő H3 címsoroknál a design nem támogatja a usabilityt abban sem, hogy nem egyértelmű, hogy kattintható a címsor. Ezt az egyet mindenképpen megváltoztatnám. Szerintem nem is lett ez a rész szép, de valószínűleg amiatt is érzem ezt, hogy az oldalnak a designja egyébként nagyon profi, és ahhoz hasonlítom. Továbbá jó lenne mindegyikhez egy kicsi leírás elhelyezése a főoldalon, kulcsszavasítva. A főoldalon lévő szöveges tartalom erőteljesen segíti a keresőoptimalizálást, ezért a most üresen lévő helyeket érdemes megtölteni egy-két mondatnyi ütős leírással, a hely adott hozzá, a Google is szereti, plusz a felhasználókat is segíti, hogy mire kattintsanak,felkelti a kíváncsiságukat, és motiválja őket a kattintásra. Az oldal egységes kinézetét segítené, ha szintén hasonlóan nézne ki, mint a “legfrisebb receptek” résznél lévő bejegyzések. Mindenesetre a kép, alatta címsor elrendezést érdemes a fordítottjára venni, mert ez a megszokott.
  3. A lábléc jó, gyönyörű megoldás ez a magas lábléc, kis üvegcsékkel a jobb oldalon, és most nagyon divatos. Általában nem sok átkattintást eredményez az itt elhelyezett linkelt szöveg, viszont a SEO-s dolgoknak kiváló hely. Érdemes a kategóriákat jobban kibontani benne. Valamint egy-két plusz oszlopot létrehozni a kulcsszavaknak. Ide érdemes lehet kulcsszókutatás után olyan szavakat beletenni, ami amúgy is többször megjelenik az oldalon. Ilyen lehet a szappanfőzés, krémkészítés, testápolás, sheavaj, aloe vera, stb. amiket bármely blogbejegyzésre lehet átlinkelni, ahol van a szóhoz releváns tartalom. A Google algoritmusainak fontos szempont, hogy a fő kulcsszavakat a nyitóoldalról egy kattintással el lehessen érni, és a szavak linkeltek legyenek egy adott aloldalra.
  4. A Lukrécia kedvencei most a nyitóoldalon a H1 címsor. Itt a legfontosabb, hogy a szöveges tartalomban legyen kulcsszó. Érdemes megváltoztatni pl. Lukrécia kedvenc krémjei és tisztítószerei – krémkeverés házilag. Hogy pontosan mit kéne ideírni, ezt csak kulcsszókutatás után tudom megmondani.
  Viki, remélem, nem haragszol meg. Összességében ez egy nagyon-nagyon profin összerakott oldal! Smile Weboldal diagnosztika során általában találok vagy 20-30 hibát is, ehhez képest ez elenyésző, tehát igazán szépen megcsináltad, és így is csak gratulálni tudok.
  Érdemes lenne végezni egy kulcsszókutatást, és az alapján néhol (címsor, szöveges tartalom, lábléc) kulcsszavasítani az oldalt. Ha ebben kell segítség, akkor nagyon szívesen megmutatom, hogy kell, írj e-mailt, vagy akár el is kérheted Lukréciától a számom, és nyugodtan hívj fel. Smile

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.