Jelentés a Zöldkrajcáros Fesztiválról

Már két hete készülök rá, hogy megírom ezt a beszámolót, de most már muszáj, mert megérkezett az utolsó nap fényképe is. Öt napot töltöttem a Millenárison, mindig más segítőkkel, és mindegyik nap különleges volt. Kaptunk hideget-meleget (csak az időjárástól), találkoztunk egy csomó új emberrel, akik egy része legközelebb már kedves ismerős lett, átéltük a piacozó árusok cigány-életét. Tele vagyok élménnyel!

A megelőző készülődést, tervezést inkább nem írom le, rengeteg dolgot kellett megoldani, előkészíteni, eltervezni, de élveztem azt is. Bár az elején nem hittem, hogy tényleg megvalósul, amikor befizettem a szervezőknek a letétet, vállalva hogy mind az öt nap kint leszünk tudtam: a kocka el van vetve, most már muszáj hogy összejöjjön.

Első nap – július 21

Sikerült jó korán odaérni a dugig megpakolt kisautóval. Bátora és Fanni jött segíteni, megkaptuk a bódénkat, és emlékszem, hogy ott álltunk a rengeteg doboz közepén és fogalmunk sem volt mit hova pakolunk. A szomszédban profi árusok szerelték fel pavilonjukat, mindenhol terítők, emelvények a portékának, csinos díszítések… Szerencsére a lányok nagyszerűen helytálltak, tele voltak ötletekkel, Fanni hozott piknik kosarat, Bátora berendezte szappanokkal, én pedig a krémkészítést próbáltam előkészíteni. Először nem jött oda senki, aztán arra eszméltünk hogy annyian vannak körülöttünk hogy kevesen vagyunk hárman. Délutánra már profin kevertük a krémeket bárkivel, és kapásból tudtuk mit mondjunk ha a szappanokról kérdeztek. Közben családtagok jöttek-mentek (Bátora egész családja kint töltötte a napot: a férje előtt le a kalappal, folyamatosan ott sertepertélt körülöttünk a legkisebbel, de soha nem zavart, csak szoptatási időben ragadta el a feleségét egy időre), ismerősök ránk köszöntek, szomszéd árusok jöttek kíváncsiskodni-ismerkedni-kevergetni. Szuperül éreztük magunkat, és hullák voltunk estére.

Második nap – július 22

Itt csak ketten voltunk Fannival, kicsit nehezebb volt így, de bírtuk. Az előző nap kialakított rend sokat segített a gyors ki és bepakolásban. Az időjárás nem volt annyira kedvező, kevesebb jöttek mint előző nap, de mi nagyon jól éreztük magunkat, Fannival szerencsére könnyű beszélgetni.

Harmadik nap – augusztus 5

Segíteni jött Kismaccs, Casale, és a saját drága leányom. Meleg volt, túlzottan is, a szappanokat, vajakat folyton rakosgatni kellett, hogy ne olvassza el a nap. Érdeklődők voltak ekkor is szép számmal, meglepetésünkre sok férfi és gyerek is kedvet kapott a krémkeveréshez. Casale és Kismaccs egyszerűen nem fogyott ki a szappankészítés témából egész nap, jó volt figyelni a lelkesedésüket. Emese pedig maga is nekiállt krémet keverni, bár erre otthon nem sikerült rávenni. Sikeres nap volt.

Negyedik nap – augusztus 25

Ketten voltunk Virággal (Blueberry), mert Naturkencés Évának eltörölték a vonatát Debrecenből Frown Kicsit fárasztó volt így, mert érdeklődőknek nem voltunk híján, annak ellenére hogy nagyon meleg volt.  Nem győztük a szappanokat, alapanyagokat elpakolni a napról, a hűtőtáskában a jégakkuk is extra gyorsasággal olvadoztak. Mi is nehezen bírtuk a hőséget, de Virág kitartott mellettem, és a végén még a drága Casale is befutott és segített összepakolni.

Ötödik nap – augusztus 26

Szomorúan indult a nap, mert a kocsival kiállás alatt közelebbi ismeretséget kötöttem egy vas virágtartóval, aminek nyomait sajnos még mindig viseli. Iszonyatos szél fújt, délutánra nagy zuhét jósoltak, ezért az árusok nagy része ki sem dugta az orrát. Érdekes módon ez a forgalmunkat nem befolyásolta, sokan jöttek, érdeklődtek, kevergettek. Négyen jöttek segíteni, Hanna, Judit, Ibolya barátnőm és leánya. Mindenki profi krémkeverő, így kicsit lazább volt a nap, amit egyáltalán nem bántam. Még enni is volt időm. Eső nem jött szerencsére, de a viharos széllökések ellen nagyon nehéz volt megvédeni a papírjainkat. Sok minden landolt a tóban, például a rengeteg összegyűjtött email cím végleg elsüllyedt. Meggyászoltuk.

Az öt nap eredménye:

 • kb. 80 000 Ft az üvegben a Lea otthon számára
 • kb.  160 db elkészített krém
 • kb.  50 db elkészített spray
 • kb. 100 db összegyűjtött, majd elsüllyedt email cím
 • több száz kedves ember, akivel megismerkedtünk, beszélgettünk – ez ért a legtöbbet!

 Képek a fesztiválról a Facebookon.

A receptek itt elérhetők: első adag recept, második adag recept.

Hírek

5 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

 • Fanni szerint:
   
  2012. 09. 14. 23:06

  Nagyon jó kis összefoglalás! Kicsit kommentelgetném:
  – Nagyon jól éreztem magam én is és szívesen megyek máskor is, ha hasonló van! valahol olvastam, hogy iskolákban is tanítod… szólj, ha kell segítség, örömmel!
  – Gratulálok a 80ezer Ft-nyi adományhoz! Ez mind a Te érdemed-ötlet, megvalósítás,stb, szenzációs!
  – Először azt hittem, hogy csak elveszett a sok összegyűjtött e-mail cím, de elsüllyedt a tóban? Elég morbid, de nagyon sajnálom Frown
  – “Fannival könnyű beszélgetni”…mert sokat beszélek Big Smile)))
  – “még enni is volt időm”… hát az igaz, hogy kb 2 kürtőskalácsot ettél az 5nap alatt Smile
  – én is feltettem még pár fotót: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.330054943756389.73458.176194792475739&type=3

 • judit01 szerint:
   
  2012. 09. 13. 19:50

  a szeles napon voltam én is, és nagyon boldog vagyok, hogy kevertem/tünk dezodot és az ajakápolót…imádom őket! Köszönöm! Smile

 • gelus szerint:
   
  2012. 09. 13. 14:28

  Tüneményesek voltatok ! Smile
  Kár, hogy a legutolsó szeles napon tudtam csak kimenni.
  De jó volt látni Titeket ! Smile

 • Baba szerint:
   
  2012. 09. 13. 13:31

  Gyertek Erdélybe is!Grin

 • batora szerint:
   
  2012. 09. 13. 10:33

  Ha én ezt a Drágámnak megmutatom…. Smile

  Mi is nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Sajnálom, hogy nem tudtam/tudtunk másik napra is kimenni, de akárhogy szerveztem, nem jött össze Frown Illetve amikor összejött volna, ti nem voltatok kint. Remélem, hogy legközelebb is lesz és mehetünk Kiss

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.