Házi kozmetikumok – Vigyázat!

Ez a házi kozmetikum kotyvasztás olyan jó: természetes, megnyugtató, szórakoztató és néha sokkal kevesebbe is kerül mint a bolti szintetikus szerek. Sokszor már az első eredményektől a mennyekben érezzük magunkat, s azt gondoljuk hogy miénk a világ: “—Gyorsan csinálok valamit, s ha tetszik adok belőle a barátnőmnek is Smile

Csakhogy ez nem ilyen egyszerű!

Az igaz, hogy a házilag készült kozmetikumaink általában nem tartalmaznak semmi olyan anyagot amit nem ehetnénk meg, tehát ami nem biztonságos az egészséges bőr és személy ápolására,
DE!: az is igaz, hogy ezek a kozmetikumok is tartalmazhatnak allergén anyagokat, illetve olyan összetevőket amelyekre bizonyos személyek igen érzékenyek.

Csak a leggyakoribb példákat említve a sok közül:

– gyógynövények: kamilla, mályva, menta

– olajok: édesmandula olaj, kókuszolaj, szezámmag olaj, dióolaj

– illóolajok

S ezek csak egyszerű példák azokra az anyagokra amik a rájuk érzékenyeknek allergiás reakciókat válthatnak ki, de még csak nem is említettem azokat az anyagokat amiket “csak úgy” teszünk a krémeinkbe, anélkül hogy ismernénk az összetételüket, szervezetre-bőrre gyakorolt hatásukat.

Tapasztalatom szerint a legtöbben azért kezdtünk házi kozmetikum készítésbe, mert a boltban vagy patikában vásárolt termékek problémát okoztak, vagy mert valamilyen még megoldatlan bőrproblémánk van/volt. Igaz, sokaknak vannak bőrproblémái és valahol a mi missziónk felvilágosítani őket, de nem mindegy hogy ezt hogyan csináljuk.

Ahogy a mi családunkban lehetnek allergiás gyerekek, úgy a környezetünkben lévő ismerősöknek is lehetnek általunk nem ismert allergiái, betegségei. A dermatitisznek (bőrgyulladásnak) rengeteg fajtája van és rengeteg oka lehet. Minden személy és minden szervezet más. Az a kozmetikum ami nekünk bevált nem biztos hogy másnak nem árthat.

És lehet hogy minket a legnagyobb jószándék vezet amikor egy krémet ajándékozunk egy barátunknak, de az is lehet hogy a krémünkkel egy arra érzékenynél/allergiásnál visszafordíthatatlan folyamatot indítunk el!

Éppen ezért Nem mindegy hogy mit és hogyan adunk nekik használatra!

Amikor egy bizonyos problémára kozmetikumot szeretnénk készíteni, nagyon figyeljünk ezekre a dolgokra:

 1. Ismerjük meg a használandó összetevők bőrre kifejtett egyéni és együttes hatásait, és informálódjunk a lehetséges mellékhatásaikról (okozhatnak-e érzékenységet/allergiát).
 2. Ajándékozandó kozmetikumban ne alkalmazzunk olyan anyagot amiről nem bizonyosodtunk meg 100%-ig hogy nem okozhat problémát, illetve ne ajándékozzunk kozmetikumot senkinek anélkül hogy meggyőződtünk volna hogy az összetevők közt nincsen a személyt allergizáló.
 3. Mielőtt egy új kozmetikumot kezdünk használni vagy adunk valakinek használatra, minden alkalommal végezzünk bőrpróbát: kenjünk egy kis mennyiséget az alkar belső oldalára, ahol a bőr a legvékonyabb. Amennyiben valamely összetevőre érzékenyek, esetleg allergiásak vagyunk,akkor annak jeleit szinte azonnal, de néhány órán belül mindenképp észlelni fogjuk.
 4. A termékünkön mindig tüntessük fel az összetevők teljes listáját! Vagy egy a tégelyre ragasztható címkén vagy egy kis papíron mellékelve –legyen az az otthoni használatú krémünk vagy az ismerősünknek szánt keverék. Ez nagyon fontos, mert súlyos probléma esetén lehet hogy az orvos ennek alapján be tudja határolni a betegség okát és meghatározni a megfelelő kezelést.
 5. Amennyiben ismerősnek ajándékozunk kozmetikumot, írjuk rá a nevünket is, hogy abban az esetben ha az ismerősünknek problémát okozott a kozmetikum, biztosan emlékezzen hogy kitől kapta, s hogy kihez fordulhat.
Hírek, Krémkészítési alapok

69 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

Összesen: 3 oldal1 2 3
 • Alma szerint:
   
  2015. 10. 23. 17:47

  Szia Ramikaa!

  Egy kis szódabikarbónával segíthetsz rajta, de azt is apránként adagolva, nehogy megint átess a másik oldalra.

  Alma

 • ramikaa szerint:
   
  2015. 10. 22. 09:31

  Sziasztok!

  Tudnátok segíteni nekem egy picit kérlek?
  Készítettem egy krémet, aminek a ph-ja 8,5 körül volt, majd tettem bele tejsavat, gondoltam segít, de nagyon savas lett, olyan 2 ph…
  Helyre tudom hozni valamivel?

  Köszönöm előre is! Smile

 • ritocska szerint:
   
  2013. 08. 05. 12:48

  Végig olvastam itt a hozzászólásokat, és erről jutott eszembe, hogy én például nagyon hajlamos vagyok az ekcémára, kisebb koromban volt, hogy tetőtől talpig vörös hámló foltok borították a testemet, emellett durván allergiás vagyok a körömvirágra, és az aloe verára is. Szegény nagymamám meg lelkesen kenegetett körömvirág krémmel, hogy az milyen jót tesz, nekem meg csak mégjobban begyulladt tőle a bőröm… sokáig tartott mire rájöttem a problémára. Aloe verával szintén hasonló volt a helyzet. Ezért is vagyok bajban sokszor, mert a legtöbb érzékeny bőrre árult kozmetikumban van aloe vera például. Szóval akár a legnagyobb jó szándékkal is lehet a másik embernek olyat adni, hogy lerohad tőle a bőre, főleg, ha olyan mint én, hogy csakazértsem jó neki az, ami a másik ötmillió embernek igen Smile

 • Biofeleség szerint:
   
  2013. 07. 18. 21:52

  Kedves Krebiuska,
  Ha ennyire kezdő vagy akkor ajánlom elolvasásra a szappankészítésről szóló cikksorozatot, és elkészítésre a IV. részben taglalt első receptet. Hidd el, ez a legalkalmasabb a kezdéshez, ezzel lehet a legkevesebb gondod.
  Másrész lebeszélnélek arról hogy ilyen-olyan töménységű lúgoldatot használj, mert nem tudod ellenőrizni hogy mit csinálsz, és az nagyon csúnya következményekkel járhat.
  A szappankészítéssel kapcsolatos egyéb kérdéseidet pedig légyszives tedd fel a Fórum „Szappankészítés” topikjában Rose
  Sok sikert! Smile

 • krebiuska szerint:
   
  2013. 07. 18. 15:06

  Sziasztok!
  Segítségeteket szeretném kérni szappankészítéshez. A családban van vegyésztechnikus és ő megcsinálná nekem a lúgos részt, de mondta,hogy gombapincéből tud folyékony állagú lúgot hozni( nem tudom pontosan mit is), csak azt kell tudnia, hogy milyen töménységű lúgoldat kell a szappanhoz és mennyi. Mivel én totál kezdő vagyok nekem ez kínai.
  Van itthon kókusz és olíva olajom, teafa- és levendula illóolajom, rózsavizem, e-vitamin, shea- és kakaóvajam.. szeretnék még venni kecsketejport és chili-vel szeretném színezni. ebből tudok valamit kezdeni?
  Mennyi ideig őrzi meg a szavatosságát? Csak én használnám valószínűleg és csak akkora adagot szeretnék csinálni ami időben el is fogy.
  Előre is köszönöm a segítségeteket.

 • Fabiola szerint:
   
  2013. 04. 04. 15:47

  Segítségeteket szeretném kérni. Szabadtéri virágfesztivált szervezünk egy nagyvárosban, és szeretnék találni olyan valakit, aki vállalna ezen a rendezvényen “felnőtt alkotóházat”, ahol a hölgyek elkészíthetnék saját gyógykenőcseiket, házi kozmetikumaikat (profil: gyógynövények, virágok, méz)… Köszönöm, ha tudtok segíteni!

 • xslady szerint:
   
  2012. 07. 11. 00:33

  Kedves Biofeleség !

  Mivel a kencét két napig használta, és a kellemetlenség miatt abbahagyta, hamarosan vissza állt a régi állapot.
  Ez újabb két napot vett igénybe, de mivel közeli ismerősről van szó, és már nem először volt kísérleti nyuszi ezt is könnyedén vette. Smile
  Megemlítem, hogy a gyógyulási folyamat, “mint tudjuk” előidézheti a tünetek felerősödését, és az állapot esetleges romlását.
  De, mivel megszakítottuk a kezelést, az eredmény nem értékelhető másképp mint : hogy a műtét nem sikerült, de a beteg életben maradt Big Smile !

 • szerint:
    weboldal
  2012. 07. 10. 21:58

  Kedves XSLady, és Biofeleség!
  Bennem (mint az az oldal koncepciójából is kitűnik) túlbuzog a segíteni akarás. Ahogy valaki problémáról hallok, azon tűnődöm hogyan, mivel segíthetnék neki.
  Az, hogy még nem jártam így mint Xslady, csak a Jóistenen múlott, semmi máson. Nagyon örülök Biofeleség leírásának, mert így megpróbálok majd tudatosan odafigyelni. Amit biztos, hogy meg fogok tartani belőle, az az hogy feltüntetem az összetevőket a tégelyen, illetve hogy figyelmeztetem az illetőt, hogy ha rosszabbodást észlel azonnal hagyja abba. Sokkal többet szerintem nem tehetünk.

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 07. 10. 18:43

  Ja, és kedves Xslady!
  Ha figyelmesen olvasod az első hozzászólást láthatod hogy megbélyegzésről szó sincs, hoszen nem én neveztelek meg először. A cikk is általánosságban beszél az elővigyázat fontosságáról, én pedig szánt szándékkal nem akartam nevet írni. Amikor viszont a hozzászólásban valaki megemlített téged is, akkor már nem kerülhettem el.
  Amúgy ha én lennék a helyedben én bizony örülnék hogy nem volt nagyobb gondom s hogy mások tanulhattak az esetemből Smile

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 07. 10. 18:05

  Kedves Xslady!
  Nehogy megsértődj, az ég szerelmére!
  Nem megbélyegzés akart lenni, csak egy példa voltál arra hogy aki „csak a jószándéktól vezérelve” olvas egy ilyen receptet de nincs semmi tapasztalat a háta megett, annak fogalma sincs hogy mit árthat egy előzetes ismeretek nélkül használt anyag. Tudod, te voltál az első akivel ilyen nagyobb probléma történt, és pontosan azért írtam a cikket hogy máskor, másokkal elő ne fordulhasson ilyen.

  Azért azt érsd hogy (és ez is csak egy példa) az életem első rántását Édesanyámtól tanultam megcsinálni, s az ő gyakorlata mögött ott volt a nagymamám, meg a déd- és üknagyanyáim tapasztalata.
  Viszont ha egy receptet először olvasok, s a recept tartalmaz valami olyat amit soha az életben nem hallottam alkalmazni, akkor bizony utánakeresek hogy az a bizonyos hozzávaló nem okozhat-e valamilyen bajt.

  És lehetséges hogy csak én vagyok ilyen szerencsés hogy egészségügyben dolgozó szüleim voltak, de azt nagyon jól megtanultam hogy az amit ép bőrre nyugodtan kenhetek, az nem kenhetem a sérülésre vagy sérült bőrre, mert ott vagy nincsen bőr, vagy ami van az még nem valódi bőr.

  És hogy van most ez az ismerősöd?

 • xslady szerint:
   
  2012. 07. 10. 16:09

  Kedves Biofeleség!

  A 06.06.-án íródott leveledhez lenne egy megjegyzésem!
  Az írtad ” sajnos vannak olyanok, mint ÉN aki szentírásnak veszi a dolgokat ”
  Na most kérlek válaszolj, Nekem amikor életed első rántását készítetted szerintem Te is ragaszkodtál a ” leírt dologhoz ” Smile
  Mellesleg a csukló belsőn anno csináltunk próba kencézést, de ahol nem volt a bőr bibis, ott nem reagált úgy, mint az ekcémáson. Ergo rá lett kenve …
  Megírtam, hogy ez volt az első alkotásom, mert eddig csak szappanoztam .
  Senkit nem hibáztattam, ezért a ” megbélyegzésed ” számomra érthetelen!
  Üdv. XSlady Smile

 • Orsi szerint:
   
  2012. 06. 12. 14:39

  Szia Biofeleség,
  odacseppentettem, semmi nem történt, annyi történt, hogy egy nagyon picit égetett pár percig, de lehet, hogy ezt csak beképzeltem Smile de a többi a lábamon még nem múlt el maradéktalanul, uh ma keverek egy új krémet (régit kidobtam) és abban csak aloe vera lesz, semmi olajat nem fogok tenni bele.
  Ezentúl akkor soha nem próbálkozhatok szezámmal?-mert annyira jókat írnak róla Frown
  Nagyon szépen köszönöm a segítséged-türelmed,
  Üdv.,
  Orsi

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 06. 11. 22:06

  Majd számolj be az eredményről

 • Orsi szerint:
   
  2012. 06. 11. 22:02

  Szia Biofeleség,
  az evés olyanokat nem okozott Smile
  nnna felkentem Smile, várok.
  Nagyon szépen köszönöm,

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 06. 11. 21:46

  Kedves Orsi,
  nem is arra gondoltam hogy az evéskor pöttyös lettél, csak hogy nem okozott-e puffadást, hasfájást, émelygést, stb. Mert azok az anyagok amikre allergiásak vagy érzékenyek vagyunk, terhelik a májat mert nem tudja feldolgozni. A bőrproblémák már csak hab a tortán.
  Igen, az olajat csak úgy magában kend fel, egyetlen csepp elég.
  Ha viszont allergia-gyanúd van, azt tesztekkel ki lehet mutatni.

 • Orsi szerint:
   
  2012. 06. 11. 21:31

  Ja és az evésétől nem jött ki ilyen soha …

 • Orsi szerint:
   
  2012. 06. 11. 21:30

  Szia Biofeleség,
  Fellélegeztem az aloe verára, lehet, hogy nem pattanás ez, hanem kiütés, fehéres-pirosas, csak simán a szezámmagolajat kenjem fel, magában?
  Egyébként egy hét múlva jött ki az allergia …
  Nagyon szépen köszönöm a villámgyors válaszod,
  Orsi

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 06. 11. 21:07

  Kedves Orsi!
  Tudomásom szerint az aloe vera ritkán okoz alergiát, de lehetséges hogy valaki érzékeny rá. A szezámallergia viszont gyakoribb. Amennyire tudom és tapasztaltam az allergia általában nem pattanásokkal, hanem inkább fehéres-áttetsző, sokszor egy kis vizet vizet tartalmazó kiütésekben jelenik meg.
  Gondold át hogy amikor szezámmagos dolgokat ettél, akkor volt-e valamilyen problémád, illetve próbáld meg ezeket az anyagokat külön-külön az alkarod belső oldalára kenni, majd nézegetni hogy okoz-e valamit. Ha allergiás vagy valamelyikre, néhány órán belül látni fogod.

 • Orsi szerint:
   
  2012. 06. 11. 20:57

  Sziasztok,
  hogy mutatkozik meg a szezámolaj allergia? Aloe Vera allergia létezik? -mert ez a 2 új összetevő volt a krémemben, amitől kipattogtam … úgy, hogy soha életemben nem volt pattanásom Smile
  Nagyon szépen köszi,
  segítsetek rajtam

 • 2012. 06. 08. 05:53

  Sziasztok!

  Nekem ekcéma-krém ügyben vannak olyan tapasztalataim és észrevételeim, hogy a bőrápolásban (nem a kozmetikai) is mindenkinek megvan az alkati szere.

  Elsőnek mi is a shea vajat használtuk a kisfiamnál, de nem történt semmi. A következő a vékony olívaolajos lekenés volt, ettől rosszabb lett, az olaj lezárta a bőrét, és az ekcéma-kiütések odébb mentek.

  Majd kakaóvajat dolgoztam el mogyoróolajjal, ez már segített. Egy folt kivételével minden elmúlt.
  Pár hónap múlva készítettem csalánkrémet az oldalatokon talált recept alapján, amivel teljesen rendbe jött a fiacskám, két kenéstől. A probléma megszűnt, azóta sem kenem őt.

  Viszont egy nagyon súlyosan ekcémás kislánynak nem jött be. Stagnált az állapota. Neki a propolisszal kevert csalános krém lett az igazi.

  Ennek kapcsán sokat beszélgettem boszorkány ismerőssel, aki egyébként herbálasztrológus, ő mondta el, hogy azért dolgoznak ők, a herbálasztrológusok a születési képlet alapján, mert mindenkinél más és más hatása van ugyanannak. Rosszat tenni pedig senki nem akar, ugye.

  A csalánkrémet elkészítettem rozmaringgal, ami ízületi, reumás panaszok esetén egy plusz segítséget ad.
  Kedves nénike használja is, valamit javult. Ellenben a férje a lábára kenve, hidegrázást tapasztalt. Mert neki csontbetegsége, csontritkulása van, amire a rozmaring nem jó.

  Emiatt fontos tényleg a bőrpróba, mert ilyesmi is kiderülhet.
  Viszont még kiragadva a vérehulló fecskefüvet: nem javasolta az ismerősöm a krémbe dolgozást, mert érzékenyeknél ronda hólyagosodást okozhat. Ha szemölcsös valaki, inkább készítsen tinktúrát, és helyileg kezelgesse a szemölcsöket. Szerintem.

  Kérdésem lenne: ha a kész gyantát nem szeretjük, helyette drágán cukorgyantát veszünk vagy otthon kotyvasztunk, akkor a gyanta ként kapható keveréket miért használjuk krémbe?
  Félreértés ne essék: az erdőben szedett, tiszta fenyőgyantát nem ellenzem. De valami csak van a kész patronban, ami miatt a bio-hivők nem használják!

  Egyébként Kekunak vannak jó receptjei, én a meszes-mosószódás mosószappannal mosok hetek óta, mosógélt is készítettem belőle (bár folyékony maradt, de mos), viszont vannak olyan receptjei is, ami idejétmúlt. Erről nem ő tehet, valószínű hogy helyi gyógyítóféle emberként a biokozmetikumok, bio életmód nem érinti meg annyira.
  Neki egy alap krémrecept az vazelinnel kezdődik, ebből gondolom.

 • Syllvy szerint:
   
  2012. 06. 07. 15:43

  Sziasztok!
  Ajánlanám Fannit is moderátornak! Smile
  Persze csak ha elvállalja! Smile
  Jó volt a cikk, köszönöm! Bár én sosem használok semmit teljes bőrfelületre, csak akkor, ha kipróbáltam a csuklóm belső részén. Smile Még a saját magam által készített krémeknél is így teszek!
  Üdv:
  Szilvi

 • Zsuzska szerint:
   
  2012. 06. 07. 15:35

  Szaffi,
  nem akartam én sem antalvaliékat lehúzni. Pontosan úgy állok hozzájuk, ahogy te írtad. Felkészültek és alaposak, ezen nincs mit vitatni. De nem tetszik, hogy a boltjukban méregdrágán árulnak mindent. Pl. végigolvastam Vali méregtelenítő kúráját. Szépen megnéztem mennyibe kerülne, ha az ő termékeikkel végigcsinálnám. Nem akartam hinni a szememnek! Oké, hogy válogatott, minőségi termékek, de irreálisan drágák. És az sem tetszik, hogy a sok – sokszor kétségbeesett – embernek azt sugallják szerintem, hogy csak az ő termékeikkel van esély a gyógyulásra, javulásra.

 • Renata szerint:
   
  2012. 06. 07. 14:39

  Kedves Szaffi!
  Nem “lehúzni” akartuk az antalvalis oldalt, biztosan vannak ott is hasznos információk, tanácsok is. De szerintem, és ahogy olvastam a hozzászólásokban, másoknak is, már valahogy “túl sok” az az oldal, én ennyire bio nem tudok lenni, és inkább pont ők ellenségesek minden olyan termékkel kapcsolatban, amit nem az ő boltjukból vásárol az ember. Olvastam ott néhány hozzászólást, amiben letámadtak egy reklamáló vásárlót, akinek nem vált be valamilyen arckrém, mondván, a vásárló a hibás, mert nincs rendben a lelke, ezért nem jó neki a krém. Ez nekem így már kicsit túlzás.

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 06. 07. 14:26

  Kedves Szaffi! Köszönöm, hogy kijavítottál a Himalaya termékekkel kapcsoltban. Ettől még Antal Vali oldalát nagyon veszélyesnek tartom, pl. ne add be a gyermekednek a védőoltást stb. Igaz, hogy vannak rajta jó dolgok, de a rajta lévő butaságok veszélybe sodorhatnak másokat.

 • szerint:
   
  2012. 06. 07. 10:41

  Sziasztok!

  Régóta mindennapi olvasója vagyok Lukrécia oldalának , az előzőnek is voltam már.
  Nagyon sok jó receptet , ötletet találtam már. Ami miatt írok ,az most mégis a szerintem kissé negatív irányba menő hozzászólások .Konkrétan az antalvali oldallal szembeni ellenséges hozzáállás egyes komentekben.Régóta olvasója vagyok annak az oldalnak is és van amivel egyetértek , és van amivel nem tudok azonosulni. Ahogy itt is van olyan recept , ami nekem már ránézésre sem jön be , azt természetesen kihagyom.Viszont szerintem a Tindigo által említett Himalaya Herbals termékeket soha nem forgalmazták áruházukban szemben az Organic by Himalája termékekkel , ami csak nevében hasonlít szerencsére , összetevőiben nem.Úgyhogy szerintem nem korrekt egy másik oldalt így “lehúzni”/nem vagyok sem tanácsadójuk , sem ismerősük /Nagyon sokat lehet tanulni Tőlük is.
  További szép napot mindenkinek: Szaffi

 • Judit szerint:
   
  2012. 06. 07. 07:37

  XSLady!A titokzatos és allergén anyag a fenyőgyantában a kolofónium.Sokan allergiásak rá, ezért sok kozmetikai gyantára ráírják, hogy “kolofónium mentes”-valószínűleg erre lett allergiás az ismerősöd, így jobb ha figyelmezteted, hogy ha gyantáztatja magát a jövőben akkor figyeljen rá.De látatlanban ez csak egy tipp én erre gondoltam elsőre.

  Az oldallal kapcsolatban.Nem akarok okoskodni, de hasznos lenne, ha a főoldalon feltünő helyre mondjuk kikerülne, hogy mindenki saját felelősségre használja az itt leírt recepteket stb.Valamint ez a jó kis cikk is esetleg még kiegészítve, hogy nehogy gond legyen.

 • Anonymus szerint:
   
  2012. 06. 06. 22:48

  Batora, bár elég harcos típus vagyok, nem kell engem megvédeni, de pontosan leírtad a viccben, hogy hogyan értettem ezt. Köszi. Wink Nem azzal volt a kifogásom, hogy Keku felrakta a fenyőgyantás receptet, és írta Xslady, hogy mi történt az ismerősével, hanem hogy miért jött még további (szerintem vad) ötletekkel Keku, ahelyett, hogy annyit mondott volna: “Azonnal függeszd fel a krém használatát és menj orvoshoz.” Ennyi csupán. Mert számomra ez a felelősségteljes bánásmód.

  MODERÁTOR kérdés!!! Nagyon fontos, remélem sokan elolvassátok!
  Lukrécia javaslata remek, hogy legyen moderátor.
  Számomra ezen az oldalon két rendkívül hiteles személy van, aki szerintem biztosan megállná a helyét, ill. rájuk figyeltem fel nagyon is. (Ezzel nem szeretnék senkit sem megsérteni, kizárni, simán lehet, hogy elkerülte a figyelmemet jó néhány komment, mert már rengeteg van, vagy épp most nem jut eszembe az illető, mert mindjárt este 11 óra, kissé már fáradt vagyok.)
  Az egyikük Biofeleség, aki elég tapasztalt szappanfőzés és krémkeverés esetén is. Őt rendkívül felelősségteljes személynek tartom, aki inkább nem kockáztat, és semmit sem bíz a véletlenre, szerintem moderátornak ilyen való. Ha nem biztos valamiben, rákérdez. Szerintem itt kezdődik a tudás, amikor rájövünk, hogy mennyi mindent nem tudunk. Smile Ráadásul eddig is rengeteg mindennel (pl. szappanos cikksorozat, vagy ez a cikk) járult hozzá mindannyiunk művelődéséhez. Smile
  A másik pedig Freya, aki, mint vegyész, minden témához valódi szakértőként tud hozzászólni. Hatalmas szakmai tudása miatt mindannyiunk számára rendkívül hasznos tag. Az ő cikkei is rendkívül hitelesek számomra.
  Ha el tudnák vállalni, az nagyszerű lenne.
  Természetesen bárki tudna segíteni, aki hirtelen nem jutott eszembe e késői időpontban, mindenképp nagyszerű lenne, mert Lukréciának már tényleg szüksége van a segítségre.
  Moderátori tisztet sajnos nem tudok/nem mernék betölteni, mert egyrészt szappant főzni egyáltalán nem tudok, másrészt a rengeteg munkám mellett az oldal kialakításában és a marketingben segítek Lukréciának, hogy minél többen legyünk, és minél jobban szeressétek ezt az oldalt. Smile
  Természetesen a továbbiakban is válaszolni fogok minden olyan, akár a fórumon, akár privát kérdésre, amire csak tudok, ebben nem lesz változás.
  De ahhoz, hogy az oldal működőképes legyen, szüksége van Lukréciának egy moderátorra, úgyhogy remélem, hogy lesz jelentkező. Smile

 • Kincs szerint:
   
  2012. 06. 06. 18:55

  Úgy,hogy akkor nem Keku volt a “hibás”! ÁMEN

 • xslady szerint:
   
  2012. 06. 06. 18:38

  Kedves Mindenki !
  Most már elmerem mondani ahová Én bekerülök ott mindig van egy kis svéd csavar ! Smile
  De ennek így kellett lennie!
  Amúgy az az érzésem a fenyőgyanta a hibás, mert a szőrtelenítésre való táblácskát használtam. ( Megjegyzem megkérdeztem ) Nagyker boltban origig. Lehet van benne valami ami titokzatos, és allergén.
  Legalább tanultunk!! Smile

 • Biofeleség szerint:
   
  2012. 06. 06. 18:38

  Kedves Lukrécia,
  A receptek allatti figyelmeztetés annyira miniatűr, hogy azon nagyon nehéz nem átsiklani. Talán ha egy kicsit nagyobb lenne, jobban feltűnne. Mit gondoltok?

  Kedves Lányok,
  Ahogy nemrég Freya folytatta harcát hogy világossá tegyen bizonyos dolgokat, nyomatékosan szeretnélek kérni titeket, hogy olvassátok figyelmesen azt amit az ehhez hasonló témákban írunk, s próbáljátok jól megérteni és kamatoztatni.
  Ezeket a cikkeket csakis a ti javatokra írjuk, s igyekszünk mindig a legrövidebben és a legvilágosabban fogalmazni. Nagyon fontos hogy ti is azt értsétek amit mi írunk, s ne gondoljatok beléjük/mögéjük sem többet, sem kevesebbet.

  Kedves XsLady,
  Neked pedig megköszönöm hogy nyitott voltál az inteligens eszmecserére, s hogy nem szégyelsz újrakezdeni.

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.