Argán olaj


Zsír típusa: olajargan

INCI: Argania Spinosa

Származási hely: Marokkó

Szín: sárga

Illat: jellegzetes

Elszappanosítási szám: 187-197

Telítetlen zsírsavak: 45,2% olajsav, 35,9% linol sav, 0,1 % palmitinolajsav, 0,1 % linolénsav

Telített zsírsavak: 11,6 % palmitinsav, 5,3 % sztearinsav, %, 0,3% arachinsav

Vitaminok: E, A, D

Eltartható: 1 évig

Hőérzékeny: nem

Bőrtípusok: száraz, öregedő bőr, akne, minden bőrtípus

Felszívódás: lassabban, kis zsíros érzetet hagy

Komedogén index: 0 (nem tömíti el a pórusokat)

 

Használata kozmetikumokban: akár 100%-ban

Hatása a bőrre: öregedés-gátló, regeneráló, UV-védő, gyulladáscsökkentő

Hatása a hajra: erősíti  a hajhagymákat, száraz, töredezett hajat hidratálja

Javasolt kozmetikumok: hajpakolások, hajbalzsamok, körömerősítők, testápolók, arckrémek

Gyógyhatások: ekcémára, terhességi csíkokra, pikkelysömörre

 

Hidegen sajtolt olajak,

5 hozzászólás

Szeretnéd követni a hozzászólásokat? Iratkozz fel hozzászólások Hozzászólások rss csatornája RSS csatornájára.

  • Alma szerint:
     
    2014. 09. 12. 10:51

    Kedves Lukrécia!

    Arckrémbe tennék Argán olajat. A Solio hidegen sajtolt argán olaját is használhatom?

  • szerint:
     
    2013. 12. 28. 14:25

    Szia,
    sajnos magyarul nem ismerek ilyet. A probléma az, hogy angolul is sokszor eltérőek az adatok.
    L

  • nostijudit szerint:
     
    2013. 12. 28. 11:16

    Szeretnélek megkérdezni,hogy nem tudnál-e nekem belinkelni egy olyan táblázatot,ahol az összetevők komedogén indexe magyarul megtalálható?

  • Exerteknos szerint:
     
    2013. 08. 24. 18:08

    Nem is tudtam, hogy nullás a komedogén indexe! Akkor kenem nyugodtan! Smile

  • Freya szerint:
     
    2013. 08. 20. 13:36

    Yes

Mondd el te is a véleményed!

A hozzászólás írásához kérlek lépj be. Ha nem vagy még tag itt regisztrálhatsz.